Άλλα αθλήματα

Ρόσι: «Χαρούμενος με τη δεύτερη θέση αλλά θα προτιμούσα να βλέπω τον Μάρκεθ!»

Ο Βαλεντίνο Ρόσι, μετά την 2η θέση στο Grand Prix της Αργεντινής τόνισε χαρούμενος αλλά αναφέρθηκε και στον Μαρκ Μάρκεθ.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο «Γιατρός» μετά τη δεύτερη θέση στην Αργεντινή: 

«Ήταν κι ο Marquez στον Αγώνα; Δεν τον είδα…! Άρα δεν κέρδισα!»

Για  τη δεύτερη θέση: «Αυτό το βάθρο ήρθε σε μια σημαντική στιγμή για εμένα, την Yamaha και την ομάδα μου, διότι δεν ήμουν στους πρώτους τρεις από το Sachsenring πέρυσι.

Θα μπορούσα να το είχα πάρει στους δυο τελευταίους Αγώνες αλλά έπεσα κι είχα μια πικρή γεύση. Σήμερα όμως οδήγησα σαν να ήμουν νέος!»

Πριν από 23 χρόνια ακριβώς (χτες) ξεκινούσε την αγωνιστική του καριέρα:

«Θυμάμαι εκείνο το GP και είναι σαν μια ασπρόμαυρη εικόνα. Στα πρώτα χρόνια κέρδιζα πολύ και μου άρεσε. Μετά όμως ξεκίνησαν τα δύσκολα. Μετά πρέπει ν’ αποφασίσεις αν θα μείνεις σπίτι και θα κοιτάς τα τρόπαιά σου ή θα συνεχίσεις ν’ αγωνίζεσαι επειδή το διασκεδάζεις. Αυτός είμαι εγώ».

Για τον Αγώνα είπε: «Πίστευα ότι θα ήταν 6 οδηγοί για το βάθρο, αλλά ήταν 7 τελικά. Ένοιωθα καλά, αλλά δεν ήμουν τόσο γρήγορος όσο χτες.

Ειλικρινά περίμενα ότι θα είχα καλύτερο ρυθμό από τον Dovi, αλλά δεν ήταν έτσι. Ίσως γιατί η θερμοκρασία στην άσφαλτο ήταν υψηλότερη. Έμεινα πίσω του και είδα ότι σε 2-3 σημεία ήμουν πιο γρήγορος και αυτά εκμεταλλεύτηκα στον τελευταίο γύρο.

Ήξερα ότι θα είχα την ευκαιρία μου. Προσπάθησα να μην κάνω το παραμικρό λάθος, διότι ο Dovi είναι βασιλιάς σε κάτι τέτοια. Ήταν μια ένεση αδρεναλίνης εκείνη τη στιγμή.

Ήμουν ακριβής και κέρδισα τη μάχη στον τελευταίο γύρο και ειδικά απέναντι στον Andrea, κάτι τέτοιο είναι πάντα πολύ συναρπαστικό».

Τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στη μεταξύ τους μονομαχία στο τέλος;

«Τα ελαστικά. Είχα το μεσαίο πίσω κι αυτός το μαλακό. Εμένα το μαλακό δεν με έπεισε. Πάντως δεν υπάρχει ποτέ σωστή επιλογή γενικά. Η επιλογή ελαστικών εξαρτάται από τον οδηγό και τη μοτοσυκλέτα.

Για το αν πιστεύει, τώρα, ότι η Yamaha έχει βελτιώσει τα αδύνατά της σημεία ήταν αναπόφευκτη.

«Είναι δύσκολο να το πει κανείς… πολλά εξαρτώνται από πίστα σε πίστα. Υπάρχουν πολλοί που είναι ανταγωνιστικοί.

Φυσικά και οι κατατακτήριες είναι πολύ σημαντικές. Δεν πρέπει να κάνεις το λάθος, αλλιώς θα είσαι 13ος. Εδώ ήμουν δυνατός γιατί δουλέψαμε καλά με την ομάδα».

Το μόνο, ίσως, αρνητικό, είναι ότι ο Marc Marquez ήταν εντελώς στο δικό του κόσμο στο χτεσινό αγώνα, κάνοντας μεγάλη διαφορά απ’ όλους. Το ποτήρι μου παραμένει μισογεμάτο και είμαι χαρούμενος που είμαι στην 3η θέση πίσω από τα δυο φαβορί.

Εμείς βλέπουμε τον κάθε Αγώνα ξεχωριστά τώρα και δουλεύουμε σκληρά, όμως δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

Ο Marquez και ο Dovizioso παραμένουν τα φαβορί. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να πλησιάσουμε τον Marc. Θα προτιμούσα να μου έριχνε τρία δευτερόλεπτα και όχι δέκα… τουλάχιστον έτσι θα τον έβλεπα!»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button