ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ… στην Γ΄κατηγορίας της Ελβετίας και από εκεί στον ΠΑΣ Λαμία!(pics+vids)

Ο «Άραβας» του ΠΑΣ Λαμία... στο μικροσκόπιο του LamiaSports.

Ο Χρήστος Αραβίδης, είναι όπως όλα δείχνουν η τελευταία μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία για την χειμερινή μεταγραφική περιόδο (όρκο δεν παίρνουμε) και το LamiaSports θα σας παρουσιάσει τον Έλληνα σέντερ φορ.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, αρκετά γνωστό στο ελληνικό κοινό, κυρίως από το πέρασμά του από την ΑΕΚ, με την οποία κατάφερε να κερδίσει ένα Κύπελλο Ελλάδος, ενώ το 2014/2015 ο Αραβίδης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Football League (Β΄Εθνική).

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα την καριέρα του «κυανόλευκου» σέντερ φορ, ο οποίος είναι γνωστός και ως «Άραβας»:

Ο Χρήστος Αραβίδης, είναι γεννημένος στις 13 Μαρτίου του 1987 στην Αθήνα, είναι 32 ετών, έχει ύψος 1,77μ. ενώ η φυσική του θέση είναι σέντερ φορ.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής, μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια, ενώ αγωνίζεται και ως εξτρέμ κυρίως στα δεξιά.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Αραβίδη ξεκίνησε στον Ακράτητο Κ19 ενώ το 2004 αγωνίστηκε και στην πρώτη ομάδα της Αθήνας.

Με τον σύλλογο των Λιοσίων συμπλήρωσε 25 συμμετοχές με 1 γκολ!

Έπειτα, όταν αποχώρησε από τον Ακράτητο έπαιξε για δύο χρόνια στον Πανιώνιο, στον οποίο συνολικά αγωνίστηκε 4 χρόνια και συνολικά με τους Νεοσμυρνιώτες έφτασε τις 116 συμμετοχές, τα 25 γκολ και τις 8 ασίστ.

Μετά την πρώτη του φορά στον Πανιώνιο, ήρθε το πέρασμά του από τον Εθνικό Αστέρα με 25 συμμετοχές, 3 ασίστ και 3 γκολ.

Από το 2009 έως το 2011 ο Αραβίδης φόρεσε τα «κίτρινα» του Άρη με τον οποία συμπλήρωσε μόλις 13 συμμετοχές…

Όταν αποχώρησε για δεύτερη φορά από τον Πανιώνιο, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πήγε στην Δράμα… για λογαρισμό της τοπική Δόξας με την οποία αγωνίστηκε στην SuperLeague, έχοντας 26 αγώνες, 1 γκολ και 1 ασίστ.

Τον Ιούλιο του 2014 φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια! Στην Ένωση έκανε τις καλύτερες μέχρι στιγμής εμφανίσεις του, έχοντας συνολικά 96 εμφανίσεις, 34 γκολ και 9 ασίστ.

Παρόλο αυτά, ήρθε η στιγμή που αποχώρησε και από την ομάδα της ΑΕΚ…

Το επόμενο βήμα του ήταν στην Κρήτη και τον ΟΦΗ. Με τους κρητικούς αγωνίστηκε σε μόλις 11 αγώνες της SuperLeague 1, παρόλο αυτά πρόλαβε να πετύχει 4 γκολ.

Το δεύτερο εξάμηνο εκείνης της σεζόν και από τις 9 Φεβρουαρίου έως το καλοκαίρι ο Αραβίδης φόρεσε τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης για 14 αγώνες, με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Τον Ιούλιο του 2019 έμεινε ελεύθερος για να έρθει η πρόταση της Ιβερντόν-Σπορ από την τρίτη κατηγορία της Ελβετίας.

Ο «Άραβας» σε 15 αγώνες που έδωσε με τους Ελβετούς, πέτυχε 6 γκολ, βοηθώντας την ομάδα της Ιβερντόν να πετύχει τον στόχο της, ο οποίος ήταν η άνοδος στην παραπάνω κατηγορία.

Εκτός τώρα από τους συλλόγους που έχει παίξει ο Αραβίδης, έχει προλάβει στα 32 του να αγωνιστεί και στην Εθνική Ελλάδος. Με την Κ17 και την Κ19 έπαιξε σε 8 αγώνες, με την Κ21 έπαιξε σε 11 αγώνες έχοντας και 4 γκολ ενώ με την ανδρική ομάδα εμφανίστηκε σε 5 αγώνες έχοντας σκοράρει και 1 φορά!

Εννέα ομάδες έχει αλλάξει ο Χρήστος Αραβίδης και ο ΠΑΣ Λαμία είναι ο 10ος σύλλογος του Έλληνα ποδοσφαιριστή!

Πάρτε μία γεύση από τον «Άραβα»: 

Διαβάστε επίσης

Back to top button