Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το preview της 20ης αγωνιστικής!(1η ημέρα)

Δείτε ποια παιχνίδια περιλαμβάνει η 1η ημέρα της 20ης εμβόλιμης αγωνιστικής της SuperLeague 1.

Προαναγγελία αγώνα: Βόλος-ΑΕΚ

Με τη συνταγή των νικών στην έδρα της και μόνο, η ΑΕΚ καταφέρνει να αποσπαστεί στην τρίτη θέση και πλέον θέλει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει να πλησιάσει τους δύο πρώτους, αλλά και να δημιουργήσει προσδοκίες στον κόσμο της.

Δοκιμάζεται στο Βόλο, με τους γηπεδούχους να απέχουν τρεις βαθμούς και πέντε θέσεις από την εξάδα.

Ο Βόλος

Με την είσοδο του 2020 ο νεοφώτιστος Βόλος έχει δύο επιτυχίες εκτός έδρας και μια αποτυχία στην έδρα του. Πήρε 0-0 στο Περιστέρι, διεκδικώντας ότι μπορούσε από τον Ατρόμητο. Είχαν προηγηθεί η σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο και η ήττα στο Βόλο από την Ξάνθη.

Η νίκη στο Ηράκλειο είναι η μοναδική του στα τελευταία πέντε παιχνίδια, όπου έχει σκοράρει σε δύο από αυτά.

Έχει κερδίσει μόλις τρία από τα τελευταία 15, ενώ είχε κερδίσει τρία στα πρώτα τέσσερα.

Δεν είχε ισοπαλία στα δέκα πρώτα παιχνίδια, αλλά έχει κάνε τέσσερις στα εννέα τελευταία.

Ο Βόλος εντός έδρας

Έχασε από την Ξάνθη στο τελευταίο παιχνίδι, αφού δεν είχε χάσει τα τέσσερα προηγούμενα, έχοντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Δεν έχει προηγηθεί στο ημίχρονο σε κανένα παιχνίδι της έδρας του.

Σε πέντε ήταν ισόπαλος και σε τέσσερα πίσω στο σκορ. Από τα τέσσερα παιχνίδια που κέρδισε στα δύο πρώτα ήταν ισόπαλος (Άρη και ΟΦΗ) στο ημίχρονο και στα δύο τελευταία έχανε (Παναιτωλικό και Πανιώνιο).

Η ΑΕΚ

Με τη νίκη επί της ΑΕΛ, η ΑΕΚ πάτησε ακόμα πιο γερά στην τρίτη θέση. Μετά τον κακό Νοέμβρη, η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες σε επτά παιχνίδια, έχοντας μόνο την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία στη Λαμία.

Δεν έχει σκοράρει σε πέντε παιχνίδια στη σεζόν, ωστόσο έχει πετύχει μια φορά πέντε γκολ και άλλες πέντε φορές από τρία.

Είναι το όγδοο επίσημο παιχνίδι του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της, έβδομο για το πρωτάθλημα, και έχει μια ήττα, αυτή στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ εκτός έδρας

Εκτός έδρας η ΑΕΚ νίκησε στα δύο ευρωπαϊκά της παιχνίδια και τα δύο πρώτα του πρωταθλήματος! Είχε δηλαδή τέλος Σεπτέμβρη τέσσερα «διπλά» σε τέσσερις αγώνες!

Από τότε έχει κάνει μόνο ένα, στην Ξάνθη, σε οκτώ επίσημους αγώνες, επτά για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο. Έχει τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες, η μια στο Κύπελλο.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια έφερε 0-0 στη Λαμία και έχασε από τον ΠΑΟΚ 1-0. Στην Ξάνθη πέτυχε το μοναδικό της γκολ στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας για το πρωτάθλημα.

Μεταξύ τους

Το παρελθόν του Βόλου με την ΑΕΚ περιορίζεται σε δύο αγώνες. Τη νίκη της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο με 3-2, όπου ο Βόλος προηγήθηκε, αλλά έπαιξε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες.

Και ένα παιχνίδι σε όμιλο Κυπέλλου τον Δεκέμβρη του 2018 στο Βόλο, που έγινε όμως στο γήπεδο Νεάπολης, όχι το Πανθεσσαλικό. Η ΑΕΚ επικράτησε 3-1, προκρίθηκε και ο Βόλος αποκλείστηκε.

Πρόσωπα και άλλα…

Τρία γκολ έχει βάλει ο Μάρκο Λιβάια στα δύο παιχνίδια που έχει παίξει η ΑΕΚ με το Βόλο. Άλλα δύο έχει ο Πέτρος Μάνταλος.

Η ΑΕΚ πηγαίνει για πέμπτη φορά στην ιστορία της στο Πανθεσσαλικό. Το 2010-11 έχασε δύο φορές από τον Ολυμπιακό Βόλου για τη Super League, 3-1 στην κανονική διάρκεια και 1-0 στα πλέι οφ.

Το 2006 έφερε 0-0 με τη Νίκη Βόλου για το Κύπελλο και προκρίθηκε νικώντας 2-0 στην Αθήνα. Και το 2017 έχασε από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου με 2-1. Έχει δηλαδή στο γήπεδο αυτό τρεις ήττες και μια ισοπαλία, έχει βάλει δύο γκολ και δεν έχει προηγηθεί σε κανένα παιχνίδι.

Στον πρώτο γύρο
20.10.2019: ΑΕΚ – Βόλος 3-2
(31’ σουτ Λιβάια, 75’ πέναλτι Μάνταλος, 78’ σουτ Μάνταλος – 24’ σουτ Τόρες, 83’ φάουλ Δημόπουλος. Στο 44’ κόκκινη Μουνίθ του Βόλου)

 

Προαναγγελία αγώνα: ΑΕΛ-Παναιτωλικός

Αν η ΑΕΛ θέλει να διατηρήσει ακέραιες ελπίδες για να διεκδικήσει θέση στην εξάδα, θα πρέπει να νικήσει τον Παναιτωλικό, καθώς οι αγώνες μέχρι το τέλος λιγοστεύουν.

Ωστόσο η ομάδα του Αγρινίου με όπλο και ένα παλιό γνώριμο της ΑΕΛ, θα προσπαθήσει να πάρει ότι μπορεί στην προσπάθεια να αποσπαστεί τουλάχιστον από τον Πανιώνιο.

Η ΑΕΛ

Μετά την ήττα της από την ΑΕΚ, η ΑΕΛ επιστρέφει στην έδρα της με στόχο την πρώτη νίκη μέσα στο 2020, καθώς δεν έχει κερδίσει στα τρία τελευταία παιχνίδια, όπου βέβαια είχε δύσκολο πρόγραμμα. Με ένα βαθμό στα τρία αυτά παιχνίδια, απέχει τώρα τρεις βαθμούς από την εξάδα.

Νίκησε για τελευταία φορά τον Πανιώνιο πριν από τα Χριστούγεννα και αυτή είναι η μοναδική της νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια όπου έχει χάσει τα τέσσερα.

Η ΑΕΛ εντός έδρας

Ποτέ δεν έχει κάνει δύο ίδια αποτελέσματα σε διαδοχικά παιχνίδια. Δηλαδή δύο νίκες, δύο ισοπαλίες ή δύο ήττες. Πάντως το τελευταίο με τον Άρη ήταν ισόπαλο.

Έχει κερδίσει όλα τα… ζυγά παιχνίδια της έδρας της, το δεύτερο, τέταρτο, έκτο και όγδοο! Τώρα παίζει το δέκατο! Δεν έχει κερδίσει τα μονά, έχασε το πρώτο, το πέμπτο και το έβδομο, ενώ έκανε ισοπαλίες στο τρίτο και το ένατο!

Ο Παναιτωλικός
Ο Παναιτωλικός γλύτωσε μια ακόμα ήττα στην έδρα του, χάρη σε γκολ του Αμπιόλα Ντάουντα με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από τον Πανιώνιο, που τον έχει στο Αγρίνιο στην τελευταία αγωνιστική.

Οι φίλοι του Παναιτωλικού δεν τον έχουν δει ακόμα να κερδίζει, γιατί τη μοναδική του νίκη επί του ΟΦΗ, την πέτυχε σε «τιμωρημένο» γήπεδο.

Είναι η μοναδική νίκη στα τελευταία 21 για το πρωτάθλημα, επεκτείνοντας πέρσι.

Έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 12 γκολ. Έχει βάλει τέσσερα γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, αλλά είναι τα μοναδικά τέσσερα στα εννέα τελευταία, έχοντας σκοράρει στα τρία από αυτά.

Ο Παναιτωλικός εκτός έδρας
Είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη εκτός έδρας, και έχει πάρει μόλις δύο βαθμούς, στη Λαμία και την Ξάνθη. Έχει χάσει τα άλλα επτά παιχνίδια του. Δεν έχει νίκη στα 10 τελευταία επεκτείνοντας πέρσι.

Έχει πετύχει και τα λιγότερα γκολ εκτός έδρας, πέντε συνολικά.

Μεταξύ τους

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Αγρίνιο ήταν το ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στην τρέχουσα θητεία του στον πάγκο του Παναιτωλικού και ήλθε 2-2. Όπως ακριβώς και το προηγούμενο στο Αγρίνιο, είχαν δηλαδή δύο 2-2 μέσα στο 2019.

Η ΑΕΛ δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους, έχοντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, τα 2-2 που αναφέραμε.

Ο Παναιτωλικός έχει να κερδίσει από το Νοέμβρη του 2017. Η ΑΕΛ έχει σκοράρει και στα επτά παιχνίδια της ιστορίας τους, ενώ ο Παναιτωλικός σε πέντε από αυτά.

Τα πέντε πρώτα μεταξύ τους τα κέρδισε ο εκάστοτε γηπεδούχος, τα δύο τελευταία ήλθαν ισόπαλα.

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Και στα τρία παιχνίδια που έχουν γίνει στο ΑΕΛ Arena στην ιστορία της Super Leageu, η ομάδα της Θεσσαλίας έχει νικήσει.

Ο Παναιτωλικός έχει πάρει τελευταία θετικό αποτέλεσμα μόνο στην Β’ Εθνική το 2013, ισοπαλία 0-0.

Πρόσωπα

Ο Αμπιόλα Ντάουντα γυρίζει στη Λάρισα σαν αντίπαλος, μια εβδομάδα μετά τη λύση του συμβολαίου του με την ΑΕΛ.

Ο 32χρονος Νιγηριανός φορ στα λίγα λεπτά που έπαιξε με τον Παναιτωλικό κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε για να ισοφαρίσει τη Λαμία.

Έγινε ο πρώτος παίκτης της σεζόν, που σκόραρε με δύο ομάδες. Με την ΑΕΛ πέτυχε δύο γκολ, που μάλιστα ήταν νικητήρια, με ΟΦΗ και Βόλο!

Αν και βαδίζει στα 39, ο Βαγγέλης Μόρας είναι αναντικατάστατος. Είναι ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΛ, που έχει ξεκινήσει και στα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος. Στην ΑΕΛ πήγε από τον Παναιτωλικό, ομάδα που τον επαναπάτρισε από την Ιταλία.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 3

Ισοπαλίες: 2
Νίκες Παναιτωλικού: 2

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ

Νίκες ΑΕΛ: 3

Ισοπαλίες: 0
Νίκες Παναιτωλικού: 0

Στον πρώτο γύρο
19.10.2019: Παναιτωλικός – ΑΕΛ 2-2
(34’ σουτ Χόρχε Ντίας , 77’ σουτ Μπαϊροβτς – 27’ κεφαλιά Μιχαήλ, 80’ κεφαλιά Μόρας)

Πέρσι
29.09.2018: ΑΕΛ – Παναιτωλικός 1-0
(3’ σουτ Μιλοσάβλιεβιτς)

 

Προαναγγελία αγώνα: ΟΦΗ-Ολυμπιακός

Ένα ακόμα εμπόδιο στο αήττητο του Ολυμπιακού θα αποτελέσει ο ΟΦΗ και το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», που θα φιλοξενήσει αυτό το σημαντικό για την αγωνιστική παιχνίδι, που φυσικά το αποτέλεσμά του θα είναι καθοριστικό στη μάχη της κορυφής, αλλά και της εξάδας.

Ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ γύρισε στις νίκες μετά από ένα μήνα περίπου. Νίκησε τον Πανιώνιο, αφού σε πέντε παιχνίδια είχε τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία. Ανέβηκε στην πέμπτη θέση, έστω και σε τετραπλή ισοβαθμία και πλέον μπαίνει με περισσότερες ελπίδες στην τελική ευθεία.

Έχει δύο ισοπαλίες, τις λιγότερες στο πρωτάθλημα, όσες και η Ξάνθη. Μετά το 1-1 στου Χαριλάου στην πρεμιέρα, έχει μια ισοπαλία σε 18 αγώνες, το 1-1 στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό.

Έχει δεχτεί γκολ στα 17 από τα 19 παιχνίδια. Μόνο με Ξάνθη και ΑΕΚ έχει κρατήσει το «μηδέν». Έχει σκοράρει σε 15 από  τα 19. Δεν έβαλε γκολ στα δύο από τα τέσσερα τελευταία, αφού είχε βάλει σε 13 από τα 15 προηγούμενα.

Έχει βάλει πέντε φορές τρία ή περισσότερα γκολ. Στα έξι πρώτα παιχνίδια το έκανε τέσσερις φορές, στα 13 τελευταία μόνο μια.

Ο ΟΦΗ εντός έδρας

Δεν νίκησε στα δύο τελευταία, αφού έφερε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και έχασε από το Βόλο. Είχαν προηγηθεί επτά αγώνες, όπου είχε έξι νίκες και την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Έχει κερδίσει δύο από τα πέντε τελευταία, αφού είχε κερδίσει τα τέσσερα πρώτα.

Έχει σκοράρει στα οκτώ από τα εννέα παιχνίδια της έδρας του, μόνο με τον ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε.

Ακόμα δεν έχει πάει στο ημίχρονο στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Σε οκτώ αγώνες ήταν ισόπαλος και μια φορά πίσω στο σκορ, στο τελευταίο με τον Βόλο.

Έχει βάλει 18 γκολ, τα δύο στο πρώτο ημίχρονο. Και έχει δεχτεί οκτώ, τα τρία στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός
Νίκησε με 4-2 τον Άρη και συνεχίζει με τρία στα τρία μετά την πρωτοχρονιά. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα, από τότε που ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ. Είναι συνολικά αήττητος για 29 αγώνες πρωταθλήματος, μετά την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Έχει κερδίσει έξι από τα επτά τελευταία με μοναδική απώλεια την ισοπαλία στο Βόλο.

Έχει την καλύτερη επίθεση μαζί με τον ΠΑΟΚ με 41 γκολ. Έχει την καλύτερη άμυνα με οκτώ γκολ. Δέχτηκε δύο από τον Άρη, ενώ δεν είχε δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ στα 28 προηγούμενα.

Έχει πετύχει από δύο φορές πέντε γκολ σε αγώνα του, τρεις από τέσσερα και άλλη μια φορά τρία γκολ. Δεν έχει σκοράρει μόνο σε δύο ματς, στα 0-0 σε Ξάνθη και Βόλο. Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 12 από τους 19 αγώνες του.

Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας

Πέρασε εύκολα από τη Λαμία στο τελευταίο του παιχνίδι με 4-0, αφού είχε προηγηθεί το 0-0 στο Βόλο. Είναι αήττητος στα τελευταία 14 εκτός έδρας, μετά την ήττα στην Τούμπα, με 10 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Έχει δεχτεί τρία γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια του, από Παναθηναϊκό, Άρη και Πανιώνιο. Δεν έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια του σε επαρχιακές έδρες. Το τελευταίο ήταν στις 21 Απριλίου 2019 στη Λαμία, όπου είχε νικήσει με 3-1.

Μεταξύ τους

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΟΦΗ στον Νέο Φάληρο με 2-1, χάρη σε δύο γκολ του Σουντανί. Ήταν η ένατη νίκη στα δέκα τελευταία μεταξύ τους.

Μοναδική εξαίρεση η νίκη του ΟΦΗ τον Οκτώβριο του 2018 με 1-0 στο Ηράκλειο. Είναι και η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού από ομάδα της περιφέρειας.

Είναι η μοναδική νίκη του ΟΦΗ στα 18 τελευταία με τον Ολυμπιακό, καθώς η αμέσως προηγούμενη είναι τον Οκτώβριο του 2005. Ακόμα έχει δύο νίκες στα τελευταία 29. Από αυτά τα τέσσερα είναι ισόπαλα και 23 έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός.

Μεταξύ τους με γηπεδούχο τον ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός έχασε στο Ηράκλειο στην περσινή σεζόν, με τον ΟΦΗ να κάνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Είχαν προηγηθεί τέσσερις νίκες του Ολυμπιακού με 13-0 γκολ! Ο Ολυμπιακός δεν είχε δεχτεί γκολ στο Ηράκλειο στα έξι προηγούμενα για το πρωτάθλημα, αλλά και δύο παιχνίδια Κυπέλλου.

Το αμέσως προηγούμενο γκολ του ΟΦΗ ήταν τον Σεπτέμβριο του 2006 από τον Οφορίκουε. Από τότε μέχρι το γκολ του Βουό ο ΟΦΗ δεν είχε σκοράρει για 816 λεπτά.

Από τότε που ο ΟΦΗ πέτυχε δύο γκολ στον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο έχουν περάσει 20 χρόνια, στις 16 Ιανουαρίου 2000 όταν τον νίκησε με 2-1.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 12

Ισοπαλίες: 19
Νίκες Ολυμπιακού: 52

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ

Νίκες ΟΦΗ: 11

Ισοπαλίες: 15
Νίκες Ολυμπιακού: 15

Στον πρώτο γύρο
19.10.2019: Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1
(11’ κεφαλιά Σουντανί, 57’ σουτ Σουντανί – 45’ σουτ Ναμπί)

Πέρσι
21.10.2018: ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-0
(35’ κεφαλιά Βουό)

 

Προαναγγελία αγώνα: Παναθηναϊκός-Ατρόμητο

Ο Παναθηναϊκός πέρασε τέταρτος και τώρα είναι αυτός που υπερασπίζεται την παρουσία στην εξάδα, που μέχρι πριν από λίγες μέρες κυνηγούσε.

Μάλιστα παίζει με τον Ατρόμητο, μια από τις ομάδες που συνωστίζονται στους 26 βαθμούς και φυσικά το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο.

Ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με 1-0 από την Ξάνθη, κάνοντας για πρώτη φορά διαδοχικές νίκες, αφού είχε προηγηθεί και η νίκη επί του Πανιωνίου.

Έχει χάσει μόνο ένα από τα 11 τελευταία παιχνίδια, αυτό από τον Ολυμπιακό, με πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες στο διάστημα αυτό. Στα οκτώ πρώτα παιχνίδια είχε ήδη τέσσερις ήττες!

Έχει δεχτεί ένα γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, αυτό από τον Ολυμπιακό. Ακόμα έχει δεχτεί τρία στα εννέα τελευταία. Δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα έξι τελευταία, ενώ έχει σκοράρει σε ένα από τα πέντε τελευταία.

Βέβαια το επιθετικό του πρόβλημα παραμένει, καθώς έχει βάλει 20 γκολ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο πέντε ομάδες έχουν βάλει λιγότερα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός εντός έδρας

Απογοητευτικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο «Σπύρος Λούης».

Έχασε από τρεις ομάδες της περιφέρειας, ΟΦΗ, Ξάνθη και ΑΕΛ, και έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα βελτιώθηκε, ξεκίνησε τις νίκες με  το 3-2 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τώρα έχει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία,  αυτή με τον Άρη.

Δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα τελευταία, αφού είχε δεχτεί και στα πέντε πρώτα, συνολικά εννέα γκολ!

Ο Ατρόμητος

Και ο Ατρόμητος προέρχεται από μια σειρά καλών αποτελεσμάτων, αν και η ισοπαλία με το Βόλο εντός έδρας δεν είναι και το καλύτερο. Πάντως είναι αήττητος στο 2020 σε τρία παιχνίδια, με δύο νίκες και μια ισοπαλία.

Έχει χάσει μόνο ένα στα επτά τελευταία, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τα υπόλοιπα είναι τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Αν και είναι ομάδα που μπαίνουν πολλά γκολ στα παιχνίδια της, στα τελευταία δύο πέτυχε ένα και δεν δέχτηκε κανένα. Μάλιστα δεν δέχτηκε γκολ στα δύο τελευταία, αφού είχε δεχτεί στα 15 από τα 17 προηγούμενα!

Ο Ατρόμητος εκτός έδρας

Έχοντας άσχημα αποτελέσματα στην έδρα του, έχει βρει κάποιους βαθμούς ανάσα εκτός έδρας. Κέρδισε δύο από τα τρία τελευταία του εκτός έδρας, με ΑΕΛ και Παναιτωλικό, αφού ενδιάμεσα έχασε στην Τούμπα.

Είχε χάσει τα αμέσως τρία προηγούμενα. Το πρώτο της σεζόν εκτός έδρας ήταν η ισοπαλία στη Λαμία, και από τότε έχει τρεις νίκες και πέντε ήττες.

Μεταξύ τους

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο Περιστέρι τον Οκτώβρη, κάνοντας την δεύτερη νίκη του στη σεζόν.

Έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία κα τα επτά από τα εννέα τελευταία. Η ισοπαλία στο Περιστέρι το 2017 και η ήττα πέρσι στο ίδιο γήπεδο, είναι τα μοναδικά που δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός.

Το 2-0 του περασμένου Απρίλη στο Περιστέρι είναι η μοναδική νίκη του Ατρομήτου στα εννέα τελευταία.

Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια δεν έχουν μπει περισσότερα από δύο γκολ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάλει πάνω από ένα γκολ στα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα, ωστόσο έχει κερδίσει τα πέντε από αυτά, αφού ήταν όλα με 1-0!

Μεταξύ τους με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα γηπεδούχος, τα τρία τελευταία με 1-0 και αμέσως τρία προηγούμενα με 2-0.

Ο Ατρόμητος έφυγε αήττητος για τελευταία φορά το Μάιο του 2014, όταν πήρε 1-1 για τα πλέι οφ στη Λεωφόρο, ισοφαρίζοντας στο τέλος με τον Ναπολεόνι στο 85’ μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Είχε προηγηθεί η νίκη του Ατρομήτου στη Λεωφόρο στην κανονική περίοδο της ίδιας σεζόν, τον Δεκέμβρη του 2013 με 2-1 (42’ σουτ Μπεργκ – 60’ κεφαλιά Ιγκλέσιας, 65’ κεφαλιά Ιγκλέσιας).

Ο Ατρόμητος δεν έχει σκοράρει δηλαδή στις έξι τελευταίες επισκέψεις του στον Παναθηναϊκό, μετά το γκολ του Ναπολεόνι, επτά με ένα παιχνίδι Κυπέλλου.

Στο «Σπύρος Λούης» ο Ατρόμητος δεν έχει σκοράρει από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν πήρε 1-1 από τον Παναθηναϊκό (33’ σουτ Γκοβού – 31’ σουτ Μπρίτο). Προπονητής του Ατρομήτου ήταν ο Γιώργος Δώνης.

Εκτός έδρας ο Ατρόμητος έχει δύο νίκες. Αυτή του 2013 στη Λεωφόρο και μια στο «Σπύρος Λούης» τον Μάρτιο του 2007 με 2-1 (69’ κεφαλιά Παπαδόπουλος – 33’ σουτ Κουτσοσπύρος, 65’ κεφαλιά Μαρσέλο Ολιβέιρα).

Η ιστορία
Νίκες Παναθηναϊκού: 27

Ισοπαλίες: 10
Νίκες Ατρομήτου: 6

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 15

Ισοπαλίες: 4
Νίκες Ατρομήτου: 2

Στον πρώτο γύρο
20.10.2019: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1

(43’ σουτ Χατζηγιοβάνης)

Πέρσι
16.12.2018: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0
(24’ σουτ Μακέντα. Ο Διούδης απέκρουσε πέναλτι του Κουλούρη. Στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκε ο Χρήστος Δώνης)

Διαβάστε επίσης

Back to top button