Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Σταύρος Μάνταλος: «Έτσι αποφασίστηκε η αλλαγή της διαιτητικής ομάδας στο ΑΕΚ-Άρης»

Στο θέμα των Πολωνών διαιτητών αναφέρθηκε ο Σταύρος Μάνταλος.

Στο θέμα των Πολωνών διαιτητών αναφέρθηκε ο Σταύρος Μάνταλος.

Στην υπόθεση των Πολωνών διαιτητών στο ΑΕΚ-Άρης αναφέρθηκε ο Σταύρος Μάνταλος.

Συγκεκριμένα, το μέλος της ΚΕΔ εξήγησε πώς έφτασε στην αλλαγή της διαιτητικής ομάδας ο Στιβ Μπένετ αναφερόμενος αναλυτικά στα όσα γνωρίζει για περιστατικό.

Αναλυτικά, ο Σταύρος Μάνταλος μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» για:

-το περιστατικό: «Το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 10:30, παρότι ειχε φτάσει το αεροπλάνο, υπήρξε καθυστέρηση σχετικά με την έξοδο των διαιτητών. Η ΚΕΔ έχει πει στον Διαμαντόπουλο να είναι και ο συνοδός της διαιτητικής ομάδας και να τους περιμένει στο αεροδρόμιο και να τους πάει στο αεροδρόμιο μετά το ματς. Με πήρε τηλέφωνο το βράδυ και μου είπε ότι είχαμε ένα περιστατικό και πρέπει να το γνωρίζω. Δύο επιβάτες της ίδιας πτήσης διαμαρτυρήθηκαν, συνεπλάκησαν με τους διαιτητές. Ήρθε η αστυνομία, προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση, τους ζητήθηκε να γίνει κάποια μήνυση. Με τον χειρισμό του Διαμαντόπουλου ηρέμησαν τα πράγματα. Πήγαν στο βαν για να οδηγηθούν στο ξενοδοχείο. Οι επιβάτες ισχυρίζονταν ότι ήταν μεθυσμένοι και ότι είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκόολ μέσα στο αεροπλάνο. Ειπώθηκαν και άλλα τα οποία δεν επιβεβαιώνονται. Ο Διαμαντόπουλος το επιβεβαίωσε ότι υπήρχε μια αναταραχή καθώς χρειάστηκε να πάει στον χώρο των αποσκευών για να δει γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αναταραχή. Ήταν πολύ αναστατωμένοι και έλεγαν συνέχεια ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά και πώς προκλήθηκε η ιστορία από την αρχή. Ο Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι η κατάστασή τους δεν ήταν η πρέπουσα. Δεν μπορεί να ήξερε αν ήταν μεθυσμένοι ή όχι και με ενημέρωσε κατευθείαν και μετά εγώ ενημέρωσα τον κ. Μπένετ που είναι υπεύθυνος των ορισμών. Το ίδιο βράδυ δεν έκανε κάτι, βρέθηκε το επόμενο πρωί μαζί τους στο ξενοδοχείο, να δει τη δική τους πλευρά».

-το τι του είπαν: «Δεν γνωρίζω τι του είπαν ακριβώς αλλά αυτό που γνωρίζω μόνο είναι πώς όταν τελείωσε η συζήτηση τους με πήρε να μου πει ότι θα προβώ σε αλλαγή της διαιτητικής ομάδας, δεν θέλω να ρισκάρω τη συμμετοχή τους γιατί βλέπω τα πράγματα ότι έχουν πάρει τροπή που δεν πρέπει και δεν θα είναι βολική για κανέναν».

-το ότι δεν μπορεί να κάνει ανάκληση ορισμών χωρίς ΚΑΠ και χωρίς κανονισμό: «Είναι ο υπεύθυνος των ορισμών και δεν μπορώ να γνωρίζω τι εκτίμησε, τι συζήτησε και τι έγινε με την διαιτητική ομάδα και τι θεώρησε ως ρίσκο. Πραγματικά εξεπλάγην όταν μου ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή της διαιτητικής ομάδας και θεωρήσαμε καλό να τον αφήσουμε την επιλογή που ήθελε και να κάνει την αλλαγή».

-το ότι συμφώνησαν ΑΕΚ και Άρης για την αλλαγή: «Είναι ακριβές ότι και ΑΕΚ και Άρης συμφώνησαν να αλλάξει ο διαιτητής και ο κ. Μπένετ να ορίσει Έλληνα διαιτητή. Υπάρχουν πρωτοκολλημένες αιτήσεις πώς συμφωνούν για να διεξαχθεί ο αγώνας και συμφωνήσαν να ορίσει ελληνική διαιτητική ομάδα. Πρώτα πήρε τη γραπτή αποδοχή των δύο ομάδων. Δεν μπορεί καμία λίγκα και ομάδα να ορίσει στον αρχιδιαιτητή ποιον διαιτητή θα βάλει. Έκρινε πώς κάτι υπήρξε και κάτι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Δεν ξέρουμε πού θα φτάσει αυτή η υπόθεση. Θεώρησε ότι δεν πρέπει να ρισκάρει».

-το αν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο με μεθυσμένους διαιτητές: «Δεν θυμάμαι να έχουν υπάρξει ξανά μεθυσμένοι διαιτητές. Δεν υπάρχει αλκοτέστ στον κανονισμό. Δεν επιτρέπεται αλκόολ, σημαντική θέση παίρνει και η ομοσπονδία και πιστεύω πως θα έχουν πειθαρχικές επιπτώσεις. Η συμπεριφορά δεν ήταν πρέπουσα είτε είχαν καταναλώσει είτε όχι. Άκουσα σε δηλώσεις του διαιτητή να αναφέρει ότι ”ήθελα να τον σκοτώσω…” προς τον επιβάτη. Για να το πεις σημαίνει ότι δεν είσαι σε ηρεμία, συνεπώς η συμπεριφορά δεν είναι η σωστή».

-το εάν ήταν σκευωρία ή ήταν μεθυσμένοι: «Επειδή δεν ήμουν παρών και ούτε να ισχυριστώ ότι υπήρχε μέθη. Λέω και ισχυρίζομαι ότι η συμπεριφορά τους δεν ήταν αυτή που ορίζει η ομοσπονδία κάθε χώρας. Ο διαιτητής πρέπει να προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια πριν και μετά τον αγώνα. Η συμπεριφορά τους ήταν προβληματική στα δικά μου μάτια, αν κατανάλωσαν αλκόολ ή όχι, δεν μπορώ να το ξέρω.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι διαιτητές, ότι μετά τον ορισμό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ακόμα και στο γήπεδο κατά τη διάρκεια στη προπόνηση. Μετά τον αγώνα μπορεί όλοι μας να βγήκαμε και να ήπιαμε ένα ποτό αλλά μετά τον αγώνα. Και αυτό ακόμα και αν τα πηγαίναμε καλά κιολάς γιατί αλλιώς κλεινόμασταν για τρεις μέρες στο σπίτι γιατί δεν μπορούσαμε να κυκλοφορούσαμε».

-το εάν γνωρίζει τον διαιτητή: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά όπως και τους περισσότερους από αυτούς που έχουν έρθει. Δεν ασχολούμαι με τους ορισμούς της Α’ Εθνικής».

-το ότι ο Μπένετ τον ανέφερε ως αντιπρόεδρο: «Σωστά το είπε ο κ. Μπένετ και να το λέει και να το ισχυρίζεται. Είναι έτσι. Ο αντιπρόεδρος της διαιτησίας αλλά δεν ασχολείται με τους ορισμούς. Ο κ. Μπένετ με τον ορισμό των διαιτητών και των βοηθών του και ο Ζοάο Κάπελα για τους VAR σε Superleague και Superleague 2. Υπάρχει και ένας τρίτος. Ο Αυστριακός κ. Φριντζ που αναλύει και κάνει τις παρατηρήσεις του και τις δίνει στον κ. Μπένετ».

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button