ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Έχασε τα ά(Χ)αστα… και έφυγε με την ισοπαλία η Λαμία!

Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΑΟ Ξάνθης υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Λαμία, το γήπεδο των «Πηγαδίων».

Χαμένα τετ α τετ, δοκάρι και αρκετές φάσεις είχε ο αγώνας του ΑΟ Ξάνθης με τον ΠΑΣ Λαμία… Συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη η ομάδα της Φθιώτιδας!

Στο 0-0 έμειναν ΑΟ Ξάνθης και ΠΑΣ Λαμία, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Άκη Μάντζιου «πέταξε» ένα ολόκληρο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο είχε απίστευτες ευκαιρίες να σκοράρει, να πάρει το διπλό και να ατενίζει το μέλλον της από διαφορετική οπτική γωνία!

Δοκάρι για την Ξάνθη… απίστευτο τετ α τετ έχασε ο Σάλιακας για τον ΠΑΣ!

Εκπληκτική εμφάνιση από τους Σκόνδρα, Αντέτζο και Νιάσε!

Το ματς:

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η ομάδα που είχε την κατοχή αλλά και τον έλεγχο ήταν αυτή της Ξάνθης, χωρίς βέβαια να μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα της Λαμίας.

Ανούσια κατοχή, για τους γηπεδούχος με τον ΠΑΣ Λαμία να πρσπαθεί κυρίως να επιτεθεί από άξονα με τον Μπεχαράνο και τον Δημούτσο!

Πρώτη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι, στο 18΄γυριστό σουτ του Καρασαλίδη από τη μεγάλη περιοχή, καμία ανησυχία για τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε αρεκετά εύκολα!

Η Ξάνθη συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς παρόλο αυτά να έχει κάποια καλή φάση ή ευκαιρία για γκολ! Η αμυντική λειτουργία της Λαμίας, ήταν άψογη και δεν έδινε κανένα δικαίωμα στην αντίπαλη επίθεση, να απειλήσει!

Στο 31΄σουτ του Κάστρο, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικούς, ο Μπαξεβανίδης πήρε το ριμπάουντ, σούταρε αλλά πέρασε εντελώς έξω…

Πρώτο καλό σουτ για τη Λαμία, στο 34΄, με τον Νιάσε να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά ο Αμπάντ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα!

Πέντε λεπτά αργότερα, η Ξάνθη απαντάει στα σουτ, με τον Κάστρο να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά ο Θεοδωρόπουλος ήταν εκεί για να μαζέψει τη μπάλα!

Στο πρώτο ημίχρονο, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έβγαλε πέντε κίτρινες κάρτες από τις οποίες οι δύο ήταν για το ΠΑΣ Λαμία!

Το πρώτο ημίχρονο, δεν είχε επί της ουσίας ούτε μία κλασσική ευκαρία, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη, ειδικά στο κέντρο! Από την άλλη, ο αγωνιστικός χώρος των «Πηγαδίων» ήταν τουλάχιστον απαράδεκτος, με τους παίκτες και της Ξάνθης αλλά και της Λαμίας να γλιστράνε στις περισσότερες από τις προσπάθειές τους!

Το 0-0 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου…

Στο 50΄η Λαμία απειλεί στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου! Ο Νιάσε έβγαλε ωραία πάσα στον Βασιλόγιαννη, ο οποίος δεν ήταν οφ-σάιντ, πήρε την μπάλα έκανε τη σέντρα με τον Μπαξεβανίδη να προλαβαίνει τον Βιγιάλμπα πριν ο Αργεντινός σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάντ!

Παρόλο αυτά, ο βοηθός διαιτητής, σήκωσε τη σημαία του για οφ-σάιντ στην αρχή της φάσης ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ!

Πέντε λεπτά αργότερα, η Λαμία φεύγει στην κόντρα με τον αρχηγός της τον Καραμάνο, ο Έλληνας σέντερ φορ πασάρει στον Βιγιάλμπα, ο οποίος απέναντι στον Αμπάντ, σουτάρει αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα!

Η ομάδα του Μάντζιου είχε μπει πιο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και στο 57΄ο Νιάσε έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι στιγμής στον αγώνα!

Ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Νιάσε ήταν ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, ο Σενεγαλέζος πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ!

Τεράστια ευκαιρία για το 0-1 εξ΄επαφής για τον Νιάσε και τον ΠΑΣ Λαμία!

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν την μπάλα, αλλάζοντας αρκετές μπαλιές θέλοντας να βρουν ανοιχτούς χώρους, παρόλο αυτά κάθε επίθεση κατέληγε είτε στα χέρια των τερματοφυλάκων ή άουτ!

Η ευκαιρία της Λαμίας!

Στο 71΄ο Νιάσε δίνει εκπληκτική πάσα στον Καραμάνο, ο ποδοσφαριστής της Λαμίας απέναντι στον Αμπάντ πλασάρει πάνω στον τερματοφύλακα της Ξάνθης, παρόλο αυτά ο Σάλιακας γίνεται κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ ολομόναχος μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων και σε κενό τέρμα στέλνει τη μπάλα στα σώματα των αμυνόμενων!!!

Απίστευτη ευκαιρία για την ομάδα της Λαμίας… όπου ούτε εδώ κατάφερε να σκοράρει!

Και μετά την τεράστια ευκαιρία του 71΄ … ήρθε αυτή το 79΄!

Τετ α τετ ο Σάλιακας απέναντι στον Αμπάντ… ο Έλληνας μπακ-χαφ πήγε να «σκάψει» τη μπάλα πάνω από τον Ισπανό γκολκίπερ, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε με το δεξί του χέρι, σώζοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ!!!

Σουτ του Ντε Αμορίμ στο 84΄ο Ασίγκμπα πέφτει και με αυτοθυσία διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ! Σαν να μην έφτανε αυτό, η Λαμία κόντεψε να δεχθεί και γκολ στο 86΄  του αγώνα, όταν ο Τζουρίτσκοβιτς σούταρε με τη μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου!

Το 0-0 δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς αλλά όχι τις εντυπώσεις μιας και ήταν ένα από τα πιο κακά σε ποιότητα παιχνίδια που έδωσαν αμφότερες!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟ Ξάνθης: Αμπαντ, Μπαξεβανίδης, Τεσέιρα, Φοσέ, Σόσα, Καμαρά, Κασάδο, Καρασαλίδης, Μουλέν, Στάρτζεον, Κάστρο

Αναπληρωματικοί: Μπέντο, Αμορίμ, Φασίδης, Λισγάρας, Κοσάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Τέρκι

ΠΑΣ Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης, Καραμάνος, Νιάσε

Αναπληρωματικοί: Επασί, Ταϊρόν, Μπανκόνι, Μπουλουλής, Βύντρα, Σάσι, Σαλιάκας

Διαβάστε επίσης

Back to top button