Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Γραμμένος: «Εγγυώμαι ότι δεν θα γίνει Grexit, αλλιώς θα παραιτηθώ»!

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου από την FIFA εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Απαντήσεις για όλους και για όλα δίνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος που είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ:

Για το ενδεχόμενο Grexit:

«Η διοίκηση θα κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει και το Grexit δεν πρόκειται να συμβεί. Εγγυώμαι προσωπικά, κι εγώ και οι συνεργάτες μου. Είναι στο χέρι της ΦΙΦΑ, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε, θα το κάνουμε. Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου τώρα προέκυψε; Το ποδόσφαιρο είχε αγγίξει ένα τέλμα ανυποληψίας. Όταν αδίκως σου κουνούν το δάχτυλο, όπως κάνει τώρα η ΦΙΦΑ, πρέπει να έχεις τα επιχειρήματά σου. Εμείς έχουμε».

Για το αν θα παραιτηθεί αν υπάρξει Grexit:

«Υπάρχει άνθρωπος που θα γινόταν τέτοιο πράγμα και θα καθόταν στη θέση του; Αλλά είναι υποθετική η ερώτηση».

Για την απειλητική επιστολή που δέχτηκε με την σφαίρα και για το αν φοβάται για την ζωή του:

«Δεν με έχει επηρεάσει καθόλου. Δεν φοβήθηκα, αλλά ένιωσα πίκρα και απογοήτευση. Όμως δεν πρόκειται να αλλάξει την στάση μου αυτό. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να ζω υπό επιτήρηση, με ανθρώπους να με φυλάνε. Δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου να μπω στην ΕΠΟ. Το διακύβευμα είναι να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αν θα τα καταφέρουμε, θα δείξει».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και την είσοδό του στο γήπεδο με όπλο:

«Δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις εν βρασμώ. Σκέφτηκα, συζήτησα και σας λέω ότι έκανε μια ενέργεια αυτονόητα καταδικαστέα. Ζήτησε και ο ίδιος συγγνώμη. Έκανε τον γύρο του κόσμου. Αυτό είναι από μόνο του απαξία».

Για την έρευνα περί εξαγοράς ψήφων στις εκλογές της ΕΠΟ:

«Σεβαστή η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την εκλογή μου και την εξαγορά ψήφων. Να κάνει η δικαιοσύνη αυτό που πρέπει και να φτάσουμε σε αποτέλεσμα. Όποιος έχει τα στοιχεία να τα χρησιμοποιήσει για να λάμψει η αλήθεια».

Για την στήριξη στο πρόσωπό του από συγκεκριμένες ΠΑΕ:

«Πράγματι, και ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος στην αρχή, στήριξαν τη δική μου παράταξη. Γιατί, αυτό απαγορεύεται; Αφού και εκείνοι έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν».

Για τους τακτικούς δικαστές, την πειθαρχική έρευνα για τον εφέτη, Δημήτρη Σκουτέρη και τις αλλαγές που θα γίνουν:

«Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα δικαστικά όργανα. Έχουμε τακτικούς δικαστές. Τους φυσικούς μας δικαστές. Έχω δώσει αγώνα γι’ αυτό. Πρέπει να απολαμβάνουν από όλους μας το αίσθημα της εμπιστοσύνης.

Λέω να σεβαστούμε όλοι την ολοκλήρωση της έρευνας για τον κ. Σκουτέρη. Έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Από τη νέα περίοδο τέρμα οι αναβολές στις υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης. Μόνο μία και αυτή για σπουδαίο λόγο. Και οι αποφάσεις θα βγαίνουν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία».

Για τις αδειοδοτήσεις και την ποινή του υποβιβασμού:

«Κάνετε μεγάλο λάθος ότι αλλάζουμε τον κανονισμό μεσούσης της περιόδου. Το ζήτημα αλλαγής της ποινής είχε αποφασιστεί από την λίγκα. Αυτό δεν είναι κανονισμός. Αφήστε να αποφασίσει η λίγκα και μετά θα έρθει στην ομοσπονδία».

Για τις εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων που δεν διώχθηκαν πειθαρχικά:

«Αναλαμβάνω την ευθύνη προσωπικά. Όταν ξεκίνησε όλο αυτό και μου έλεγαν οι συνάδελφοι ότι πρέπει να κινηθούμε, εγώ το πήρα πάνω μου και είπα να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έκανα λάθος. Απολογούμαι και αναλαμβάνω την ευθύνη. Πίστευα ότι με γόνιμο διάλογο θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει και να χαμήλωναν οι τόνοι. Θα το αλλάξουμε. Θα παραπέμπονται όλοι στην επιτροπή δεοντολογίας».

Για το Video Assistant Referee:

«Δεν σου λύνει 100% το πρόβλημα. Και πάλι μπορεί να γίνει λάθος. Πρέπει όμως να σταθμίσουμε τι απαιτήσεις έχουμε από την διαιτησία. Πού γέρνει το ισοζύγιο με το VAR; Στα θετικά ή τα αρνητικά; Πού γέρνει η πλάστιγγα; Ποιο είναι το διακύβευμα; Εγώ είμαι υπέρμαχος. Θεωρώ ότι είναι μια αναγκαιότητα. Θα εφαρμόσουμε το γερμανικό μοντέλο. Θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος, αλλά η τελική απόφαση είναι του διαιτητή που και εκείνος θα βλέπει το μόνιτορ. Δεν θα είναι μόνο ο Κουκουλάκης στον κεντρικό έλεγχο. Θα έχει και συνεργάτες».

Για την ΚΕΔ που αριθμεί 9 μέλη:

«Είναι επιθυμία της ΦΙΦΑ αυτό. Αξίωσε να υπάρξει ΚΕΔ δικής της επιλογής. Είναι απολύτως σεβαστό».

Για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα:

«Θέλουμε χρόνο. Μετά την τροποποίηση των κανονισμών μέσα στον Ιούνιο, θα πρέπει να τρέξουμε την ατζέντα μας, να υλοποιήσουμε πράγματα και να αποκαταστήσουμε άλλα».

Στο τέλος, ο κ. Γραμμένος ρωτήθηκε για το τι ομάδα είναι και απάντησε αστειευόμενος:

«Παναθηναϊκός… Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Εθνική Ελλάδος είμαι»!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button