Άλλα αθλήματα

Ανακοίνωσε αλλαγές σε κανονισμούς η Euroleague

Η Euroleague ανακοίνωσε αλλαγές σε κανονισμούς, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Διαβάστε τι αλλάζει σε ποινές και αποφάσεις.

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ανακοίνωσε αλλαγές σε κανονισμούς, οι οποίοι τροποποιούνται με στόχο την αύξηση του επιπέδου στο κομμάτι του θεάματος.

Στη λίστα της Euroleague ξεχωρίζει η αλλαγή στη τεχνική ποινή, η οποία πλέον δεν θα οδηγεί σε αλλαγή κατοχής. Το bonus της βολής θα συνεχίσει να υφίσταται, ωστόσο η κατοχή θα παραμένει στην ομάδα που την είχε πριν την παράβαση.

Στη συνέχεια, η Euroleague αποφάσισε πως οι διαιτητές θα μπορούν να τιμωρήσουν τους παίκτες που περνούν την γραμμή της επαναφοράς στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής διάρκειας ή της παράτασης, ενώ σε ότι αφορά την επίθεση, οι παίκτες θα μπορούν πλέον να πετάξουν την μπάλα στο ταμπλό και να ανακτήσουν την κατοχή, χωρίς την παρέμβαση κάποιου άλλου. Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε και ατομικά… alle-oops στη διάρκεια της σεζόν.

Επιπρόσθετα, οι προπονητές θα έχουν την ευκαιρία στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα να αποφασίσουν αν η επαναφορά μετά από ένα τάιμ-άουτ τους θα γίνει από το κέντρο η από το μισό που αμύνεται η ομάδα τους.

Παράλληλα, όταν καταλογίζεται φάουλ σε βάρος της ομάδας που έχει την κατοχή, το χρονόμετρο θα ορίζεται στα 24″ αν η επαναφορά γίνεται από το μισό στο οποίο αυτή αμύνεται και στα 14″, αν αυτή γίνεται στο μισό που επιτίθεται.

Σε άλλες αλλαγές, αν η μπάλα κολλήσει μεταξύ στεφανιού και ταμπλό, το χρονόμετρο πηγαίνει στα 14’’ αν η επιτιθέμενη ομάδα κρατήσει την κατοχή ή στα 24’’ αν αλλάξει η κατοχή μετά το τζάμπολ. Τέλος, όλες οι επαναφορές μετά από αντιαθλητικό ή ντισκαλιφιέ ή μετά από συμπλοκές παικτών, θα γίνονται από το μισό στο οποίο επιτίθεται η ομάδα με την κατοχή, έχοντας 14 δευτερόλεπτα στη διάθεσή της.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button