Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πέθανε επιζών και ήρωας της τραγωδίας του Μονάχου, Χάρι Γκρέγκ!

Ο Χάρι Γκρεγκ τραβούσε όσους μπορούσε, από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, σε μια προσπάθεια να σώσει όσους περισσότερους μπορεί

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού, σε ηλικία 87 ετών, ο Χάρι Γκρεγκ άφησε την τελευταία του πνοή, όντας εκ των επιζώντων της τραγωδίας στο Μόναχο πίσω στο 1958.

Ο Βορειοϊρλανδός, είχε χαρακτηριστεί ως “ήρωας του Μονάχου” για όλες τις προσπάθειες που είχε καταβάλει εκείνη την “μαύρη” μέρα της 6ης Φεβρουαρίου του 1958, όταν βοηθούσε όσους μπορούσε και τραβούσε από τα συντρίμμια του αεροσκάφους όσους περισσότερους ήταν εφικτό για να τους σώσει.

Ο Γκρεγκ είχε υπογράψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις δυο μήνες νωρίτερα, ενώ, δυο εβδομάδες μετά το τραγικό περιστατικό του Μονάχου, κάθισε κανονικά κάτω απ’ τα δοκάρια της ομάδας σε ματς με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο Κύπελλο Αγγλίας.

Ήταν μόλις 18 ετών όταν πήρε τη μεταγραφή από τη Ντονκάστερ στους «κόκκινους διαβόλους» τον Δεκέμβρη του 1957 έναντι 23.000.

Στην εθνική Βορείου Ιρλανδίας, ο Χάρι Γκρεγκ έπαιξε 25 φορές και βοήθησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να φτάσει μέχρι και τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Σουηδίας. Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε 247 φορές και τον Δεκέμβρη του 1966 πήγε στη Στόουκ, στην οποία και αποσύρθηκε.

Από το “Ολντ Τράφορντ” πέρασε ξανά ως προπονητής τερματοφυλάκων.

Διαβάστε επίσης

Back to top button