ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Έτσι μπαίνει στα play off ο ΠΑΣ Λαμία!

Αυτά είναι τα σενάρια που βάζουν τον ΠΑΣ Λαμία στα play off της SuperLeague 1.

Τα… αμέτρητα σενάρια των δύο τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας της Superleague για τα πλέι οφ, καθώς την 6η θέση διεκδικούν μέχρι και επτά ομάδες!

H ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έφερε τον ΟΦΗ σε θέση ισχύος για την είσοδο στην εξάδα, μετά τη σπουδαία νίκη του στο «εξάποντο» παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Το γκολ του Φιγκεϊρέντο στο 81′, χάρισε ένα τρίποντο-χρυσάφι στους Κρητικούς, που τους έφερε στην 6η θέση της βαθμολογίας και το +2 από τους διώκτες τους.

Βεβαίως, μπορεί η ομάδα του Σίμου να έχει γίνει πλέον το φαβορί για την κατάληψη της 6ης θέσης που θα οδηγήσει στα πλέι οφ, απομένουν όμως δύο αγωνιστικές ακόμα για το φινάλε της κανονικής διάρκειας και βάσει του προγράμματος που έχουν οι ενδιαφερόμενες ομάδες, δημιουργούνται… αμέτρητα σενάρια και μπορεί να ελπίζει ακόμη και η ΑΕΛ που είναι 11η στη βαθμολογία, ενώ τυπικά στο κόλπο βρίσκεται κι ο 12ος Βόλος.

Η Λάρισα βρίσκεται μεν στο -5 από την εξάδα, αλλά δίνει δύο παιχνίδια απόλυτα στα μέτρα της (Βόλος εκτός, Αστέρας εντός) και υπερτερεί του ΟΦΗ σε περίπτωση ισοβαθμίας για παράδειγμα στους 32 β., αν οι Κρητικοί χάσουν στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και έρθουν ισόπαλοι την τελευταία αγωνιστική με τη Λαμία (εντός).

Εξάλλου και η ομάδα της Λαμίας έχει τις δικές της πιθανότητες να διεκδικήσει, έστω περιορισμένες βάσει του δύσκολου προγράμματος, αφού επίσης βρίσκεται στο -5, αλλά αν κάνει το 2/2 με Άρη εντός και ΟΦΗ εκτός, μπορεί να μπει στην εξάδα. 

Το ίδιο ισχύει και για τον 9ο Ατρόμητο που επίσης έχει 26 βαθμούς. Μπορεί η ομάδα του Παντελίδη να βρίσκεται σε κάκιστο αγωνιστικό “φεγγάρι”, αλλά με έξι βαθμούς κόντρα σε Ξάνθη (εντός) και Άρη (εκτός), έχει πιθανότητες να προλάβει το τρένο των πλέι οφ. Σημαντική όμως παράμετρος ότι υστερεί του ΟΦΗ στην ισοβαθμία (στη διαφορά τερμάτων).

Οι βασικοί πάντως συνδιεκδικητές της 6ης θέσης είναι η Ξάνθη και ο Αστέρας Τρίπολης που έχουν 29 βαθμούς. Οι Ακρίτες βέβαια έχουν δύσκολο έργο, αφού πηγαίνουν την Κυριακή (23/2) στο Περιστέρι και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούν τον ΠΑΟΚ. Όσο για τους Αρκάδες φιλοξενούν το Σάββατο (22/2) τον Παναθηναϊκό και ολοκληρώνουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στη Λάρισα. Τη δεδομένη στιγμή δε, σε πιθανή ισοβαθμία ο Αστέρας μειονεκτεί μόλις κατά ένα γκολ του ΟΦΗ στη συνολική διαφορά τερμάτων.

 

Τυπικά βέβαια κινδυνεύει ακόμα και η θέση του 5ου Άρη (33 β.), βάσει προγράμματος κυρίως από τον Αστέρα Τρίπολης και λιγότερο από την Ξάνθη. Όσο για τον 12ο Βόλο πρέπει να κερδίσει τη Λάρισα (εντός) και τον Παναθηναϊκό (εκτός) για να έχει πιθανότητες.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Ατρομήτου, Λαμίας, Λάρισας και Βόλου στις δύο τελευταίες αγωνιστικές…

ΟΦΗ 31 β.
ΑΕΚ (εκτός)
Λαμία (εντός)

Αστέρας Τρίπολης 29 β.
Παναθηναϊκός (εντός)
Λάρισα (εκτός)

Ξάνθη 29 β.
Ατρόμητος (εκτός)
ΠΑΟΚ (εντός)

Ατρόμητος 26 β.
Ξάνθη (εντός)
Άρης (εκτός)

Λαμία 26 β.
Άρης (εντός)
ΟΦΗ (εκτός)

Λάρισα 26 β.
Βόλος (εκτός)
Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Βόλος 26 β.
Λάρισα (εντός)
Παναθηναϊκός (εκτός)

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button