Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Λαμία – Άρης: Θέλει να κάνει ροτέισον αλλά…

Ο Μίκαελ Ένινγκ θέλει να ξεκουράσει ορισμένους ποδοσφαιριστές του, αλλά ο αγώνας με τον ΠΑΣ Λαμία μοιάζει για τον Άρη ως τελικός...

Η αξία του εκτός έδρας αγώνα (22/2, 20:00) με τη Λαμία απέκτησε μεγαλύτερη αξία για τον Άρη τόσο για τον στόχο της συμμετοχής στα Playoffs αλλά και για την εφαρμογή του αγωνιστικού σχεδίου του Μίκαελ Ένινγκ ενόψει Κυπέλλου.

Ο Γερμανός προπονητής ψάχνει μια ευκαιρία να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι επιβαρύνθηκαν στο τελευταίο διάστημα, λόγω των διαδοχικών αγώνων. Ωστόσο, η ανάγκη εξασφάλισης αποτελέσματος δεν του πρόσφερε αυτή τη δυνατότητα, συν του ότι αρκετοί παίκτες δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του 54χρονου τεχνικού ούτως ώστε να φτάσει στο σημείο να τους χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα. Γι’ αυτό απέφυγε τις αλλαγές στα προηγούμενα παιχνίδια, πλην των απολύτως απαραίτητων λόγω τιμωρίας παικτών.

Ο νέος αγωνιστικός σχεδιασμός του Μίκαελ Ένινγκ (σε πρώτη φάση) εμπεριέχει τρία παιχνίδια. Τους δύο αγώνες της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος απέναντι σε Λαμία και Ατρόμητο και τον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να έχει κατά νου ότι, βάσει αρχικού σχεδιασμού, τα Playoffs θα αρχίσουν με το τέλος της κανονικής διάρκειας κι αν δεν αλλάξει κάτι σε επίπεδο προγραμματισμού, αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στο διήμερο 8-9 Μαρτίου.

Τα παραπάνω δείχνουν την αναγκαιότητα για την ξεκούραση των παικτών του Άρη οι οποίοι μέτρησαν διαδοχικούς αγώνες. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο αγώνας με τη Λαμία απέκτησε μεγαλύτερη αξία καθώς στην περίπτωση που οι «κίτρινοι» πάρουν τους βαθμούς της νίκης και εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα Playoffs, στον τελευταίο αγώνα της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος απέναντι στον Ατρόμητο στο «Κλ. Βικελίδης», ο Μίκαελ Ένινγκ θα προχωρήσει σε έντονο rotation.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button