Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Από το ματς της Λαμίας… σε αυτό της Τρίπολης!(1η ημέρα)

Το preview της 25ης αγωνιστικής της SuperLeague 1...

Πρώτο παιχνίδι για το Σάββατο 22/2 είναι το Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός:

Το «διπλό» του Αστέρα Τρίπολης στο Βόλο αναστάτωσε τους υπολογισμούς του Άρη, του ΟΦΗ και την Ξάνθης και τώρα έγινε η τέταρτη ομάδα της παρέας, που διεκδικεί με σοβαρές ελπίδες την πέμπτη και έκτη θέση.

Υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, που ξέρει ότι θα τερματίσει τέταρτος στην κανονική περίοδο.

Ο Αστέρας Τρίπολης

Με τη νίκη του στο Βόλο, ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για θέση στα πλέι οφ.

Έμεινε για πέμπτο παιχνίδι αήττητος, κάτι που είχε να κάνει από το τέλος του 2018.

Έχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Μάζεψε 11 βαθμούς σε πέντε αγώνες, ενώ είχε 18 βαθμούς στους πρώτους 19!

Έφτασε τις πέντε νίκες στα εννέα τελευταία παιχνίδια, ενώ είχε τρεις στα πρώτα 15!

Έχει σκοράρει και στα 10 τελευταία παιχνίδια του, έστω και αν ανάμεσα σε αυτά είναι και τρεις ήττες. Δε σκόραρε για τελευταία φορά στις 15 Δεκέμβρη στο 0-5 από τον Ολυμπιακό. Το ρεκόρ του στην κατηγορία είναι 11 διαδοχικά παιχνίδια με γκολ. Αν σκοράρει και στα δύο τελευταία, θα το σπάσει.

‘Έχουν μπει 65 γκολ (32 υπέρ και 33 κατά) στα 23 παιχνίδια του, μόνο στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ έχουν μπει περισσότερα, 70.

Έχει δύο ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία, αλλά είναι και οι μοναδικές στα 11 τελευταία.

Στα πρώτα 12 παιχνίδια είχε στον πάγκο τον Μπόρχα Χιμένεθ και μάζεψε 11 βαθμούς. Στα τελευταία 12 με τον Μίλαν Ράσταβατς έχει 18 βαθμούς.

Τι μένει…
22.02.2020: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός
01.03.2020: ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης εντός έδρας

Έμεινε στο 1-1 με τον Άρη, αφού είχε κερδίσει και τα τέσσερα προηγούμενα. Έχει να χάσει από το βαρύ 0-5 από τον Ολυμπιακό. Από τότε είναι αήττητος σε πέντε αγώνες δηλαδή.

Έχει κερδίσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία, αφού έχει μόλις δύο νίκες στα επτά προηγούμενα.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα εννέα τελευταία.

Έχει χάσει μόνο από τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας.

Δέχτηκε δύο γκολ στα πέντε τελευταία, μετά τα πέντε από τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός

Επέστρεψε στις νίκες με τον Παναιτωλικό μετά την ήττα από την ΑΕΚ και εξασφάλισε μαθηματικά την παρουσία του στα πλέι οφ.

Δεν μπορεί μάλιστα να τερματίσει σε άλλη θέση από την τέταρτη στην κανονική διάρκεια, αλλά οι βαθμοί ενδιαφέρουν πάντα, για τα πλέι οφ.

Έχει έξι νίκες στα επτά τελευταία, με εξαίρεση την ήττα από την ΑΕΚ. Σημειωτέο ότι είχε λιγότερες νίκες, μόλις πέντε στα 17 πρώτα της σεζόν! Μάλιστα πριν την πεντάδα νικών, που έκανε από την 18η ως και την 22ηαγωνιστική, δεν είχε καταφέρει να νικήσει ούτε δύο διαδοχικά!

Έχει δύο ήττες στα 16 τελευταία, από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ είχε χάσει τα τέσσερα από τα οκτώ πρώτα.

Το γκολ  του Αραούχο σταμάτησε ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς να δεχτεί γκολ. Δέχτηκε και από τον Παναιτωλικό, μόλις το τρίτο στα τελευταία εννέα παιχνίδια.

Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα τελευταία 11 παιχνίδια, αυτό από τον Αραούχο της ΑΕΚ.

Έτσι έχει τώρα τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 21 γκολ, μαζί με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Έχει βάλει 30 γκολ, με έξι ομάδες να έχουν καλύτερη επίθεση από τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στον πρώτο γύρο την ΑΕΚ, αφού είχε αποτύχει στα 13 προηγούμενα παιχνίδια με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Στον δεύτερο νίκησε και τον ΠΑΟΚ.

Τι μένει…

22.02.2020: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός
01.03.2020: Παναθηναϊκός – Βόλος

Ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας

Γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ, μετά από διαδοχικές νίκες σε Ξάνθη και Λάρισα μέσα σε επτά μέρες.

Νίκησε στη Λάρισα με 2-0, κάνοντας δεύτερο «διπλό» σε επτά μέρες, αφού είχε να κερδίσει από τον Οκτώβριο εκτός έδρας. Είχε πέντε αγώνες χωρίς νίκη.

Εκτός έδρας έχει χάσει τώρα τρία παιχνίδια, από Άρη, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, όσα έχει χάσει και στην έδρα του, από ΟΦΗ, Ξάνθη και ΑΕΛ.

Έχει χάσει μόνο δύο από τα 10 τελευταία, αυτά από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, έχοντας τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Έχει σκοράρει σε οκτώ από τα 12 παιχνίδια του εκτός έδρας. Αλλά με την ΑΕΛ ήταν η δεύτερη φορά μόλις που πέτυχε δύο γκολ. Το είχε κάνει μόνο στην Τούμπα, όπου πήρε 2-2.

Έχει βάλει 10 γκολ εκτός έδρας, επτά ομάδες έχουν βάλει περισσότερα, αλλά μόνο δύο έχουν καλύτερη άμυνα από τα 11 που έχει δεχτεί.

Μεταξύ τους

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τα δύο παιχνίδια που έγιναν μέσα στο 2019 και τα δύο με 1-0, στην έδρα του με γρήγορο γκολ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία, αφού έχουν προηγηθεί δύο ισοπαλίες 1-1 πριν από τις δύο νίκες του.

Ο Αστέρας έχει να κερδίσει από το Νοέμβριο του 2017, 1-0 (86’ κεφαλιά Μουνάφο) στην έδρα του τότε. Αυτή είναι η μοναδική του νίκη στα τελευταία 15 μεταξύ τους! Ο Παναθηναϊκός έχει οκτώ νίκες ενώ έχουν και έξι ισοπαλίες. Αν υπολογίσουμε και το Κύπελλο ο Αστέρας έχει μια νίκη στα τελευταία 17 επίσημα.

Στα τελευταία 11 πρωταθλήματος ο Αστέρας δεν έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερα από ένα γκολ. Αλλά και με τον Παναθηναϊκό συμβαίνει το ίδιο στα πέντε τελευταία.

Μεταξύ τους με τον Αστέρα Τρίπολης γηπεδούχο

Τον Οκτώβριο του 2018 οι δύο ομάδες ήλθαν ισόπαλες 1-1, ενώ το Νοέμβριο του 2017 νίκησε ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη δηλαδή στα δύο τελευταία στην Τρίπολη, μετά το εντυπωσιακό 5-0 τον Φεβρουάριο του 2017.

Είναι η μοναδική νίκη του Παναθηναϊκού στις τέσσερεις τελευταίες επισκέψεις εκεί.

Αλλά και η νίκη του Αστέρα το Νοέμβριο του 2017 είναι η μοναδική στα τελευταία επτά. Στα άλλα έχει τρεις νίκες ο Παναθηναϊκός, ενώ υπάρχουν και τρεις ισοπαλίες.

Στα οκτώ τελευταία παιχνίδια στην Τρίπολη ο Αστέρας έχει βάλει πέντε γκολ και ποτέ δεν έχει ξεπεράσει το ένα σε κάποιο από αυτά!

Η ιστορία
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Ισοπαλίες: 12

Νίκες Παναθηναϊκού: 14

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Παναθηναϊκού: 5

Στον πρώτο γύρο
01.12.2019: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0
(8’ πέναλτι Χατζηγιοβάνης).

Πέρσι

06.10.2018: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-1
(47’ σουτ Μανιάς – 90’ πέναλτι Μακέντα. Στο 89’ 2η κίτρινη Κυριακόπουλος του Αστέρα).

 

Δεύτερο και τελευταίο ματς για το Σάββατο είναι αυτό ανάμεσα στον ΠΑΣ Λαμία και τον Άρη:

Μπορεί ο Άρης να είναι εδώ και καιρό πέμπτος στη βαθμολογία, ωστόσο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά την παρουσία του στην εξάδα.

Ψάχνει για μια νίκη, αν και χωρίς να πάρει βαθμό μπορεί να μπει. Η Λαμία δεν ελπίζει ουσιαστικά,  αφού και με δύο νίκες είναι απίθανο να τα καταφέρει.

Η Λαμία

Πήρε 0-0 στην Ξάνθη, αλλά στη μάχη της εξάδας αυτός ο βαθμός δύσκολα θα την βοηθήσει, ενώ αντίθετα κλόνισε τις ελπίδες της Ξάνθης.

Έφτασε τα 10 επίσημα παιχνίδια χωρίς νίκη, επτά από αυτά για ο πρωτάθλημα. Σε αυτά τα επτά του πρωταθλήματος έχει τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Έχει μια νίκη στα τελευταία 11, αυτή στη Νέα Σμύρνη. Αλλά έχει χάσει μόνο τρία από τα 10 τελευταία, από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, και Βόλο, αλλά και  τέσσερα από τα τελευταία 16, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Βόλο.

Η Λαμία έχει 11 ισοπαλίες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Έχει τέσσερις με 0-0 και μια με 2-2, με τον Ατρόμητο, που ισοφαρίστηκε δύο φορές. Οι άλλες έξι ισοπαλίες είναι με 1-1, και σε όλες προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε! Στις δύο τελευταίες στις καθυστερήσεις με πέναλτι!

Δεν έχει ισοπαλία σε αγώνα που δέχτηκε πρώτη γκολ! Όποτε έχει δεχτεί πρώτη γκολ είτε χάνει, οκτώ φορές, είτε κερδίζει, μια τον ΟΦΗ!

Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία, ενώ έχει ένα γκολ στα πέντε τελευταία και τρία στα εννέα τελευταία παιχνίδια.

Έχει την δεύτερη χειρότερη επίθεση με 17 γκολ, μόνο ο Πανιώνιος έχει βάλει λιγότερα, 15.

Η ήττα στο Βόλο ήταν μόλις η δεύτερη στη σεζόν, από ομάδα της περιφέρειας. Η άλλη ήταν στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Στα τρία χρόνια που παίζει στην κατηγορία έχει καλή παράδοση. Έχει μόνο πέντε ήττες από ομάδες της περιφέρειας, δύο από τον Παναιτωλικό και από μια από Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης και Βόλο.

Τι μένει…
22.02.2020: Λαμία – Άρης
01.03.2020: ΟΦΗ – Λαμία

Η Λαμία εντός έδρας

Με το 0-0 με την ΑΕΛ έφτασε τους πέντε αγώνες χωρίς νίκη. Έχει τρεις ισοπαλίες με την ΑΕΚ, τον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΛ, και δύο ήττες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Αμέσως πριν είχε κερδίσει τρία στη σειρά, με τελευταίο στις 8 Δεκεμβρίου τον ΟΦΗ, ενώ δεν είχε χάσει τα πρώτα οκτώ στην έδρα της, μέχρι να τη νικήσει ο Ολυμπιακός.

Έχει τις περισσότερες ισοπαλίες εντός έδρας από κάθε άλλη ομάδα, επτά σε 12 αγώνες πρωταθλήματος. Βέβαια έκανε τις τέσσερις στα πρώτα τέσσερα, και στα επόμενα οκτώ έχει τρεις.
Μαζί με το Κύπελλο φτάνει τις εννέα ισοπαλίες σε 15 παιχνίδια.

Έχει βάλει ένα γκολ στα πέντε τελευταία, αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης.

Από ομάδες της περιφέρειας έχει μια ήττα πρόπερσι από την Ξάνθη και μια πέρσι από τον Παναιτωλικό. Φέτος δεν έχει.

Ο Άρης

Η ήττα από την ΑΕΚ εντός έδρας σταμάτησε ένα σερί 16 αγώνων, που ο Άρης δεν έχανε εντός έδρας κα δεν κέρδιζε εκτός. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που θα βρεθεί και στα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντί του.

Έχει μια νίκη στα τέσσερα τελευταία και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά  την εξάδα.

Έχεις τρεις ήττες, από Ολυμπιακό, Παναιτωλικό και ΑΕΚ στα έξι τελευταία, ενώ είχε μόλις μία ήττα στα 12 προηγούμενα.

Από τότε που ανέλαβε ο Μίκαελ Ένινγκ έχει τέσσερις ήττες σε 18 παιχνίδια, με επτά νίκες και επτά ισοπαλίες. Είχε τρεις ήττες στα έξι πρώτα.

Από τις οκτώ νίκες στις σεζόν, στις επτά προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο με την Ξάνθη νίκησε χωρίς να έχει προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Έχει πετύχει σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99.

Έχει εννέα ισοπαλίες, μόνο η Λαμία έχει περισσότερες. Έχει κάνει πάντως τρεις στα 11 τελευταία, ενώ είχε έξι ισοπαλίες στα 13 πρώτα.

Είναι η μόνη ομάδα, που δεν έχει διψήφιο αριθμό νικών, ισοπαλιών ή ήττων. Από τις άλλες ομάδες τέσσερις έχουν διψήφιο αριθμό νικών, οκτώ έχουν διψήφιο αριθμό ηττών και μια διψήφιο αριθμό ισοπαλιών.
Ο Άρης έχασε δύο φορές από τον Ολυμπιακό και νίκησε δύο φορές την Ξάνθη.

Τι μένει…
22.02.2020: Λαμία – Άρης
01.03.2020: Άρης – Ατρόμητος

Ο Άρης εκτός έδρας

Πήρε ισοπαλία από τον Αστέρα Τρίπολης, αφού είχε ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και τον Παναιτωλικό, αμέσως πριν.

Δεν έχει νίκη στα εννέα τελευταία του, με τέσσερις ήττες και πέντε ισοπαλίες. Για τελευταία φορά νίκησε τον Οκτώβρη στην Ξάνθη. Είναι η μοναδική νίκη του εκτός έδρας σε όλο το πρωτάθλημα. Μόνο οι δύο τελευταίοι δεν έχουν καλύτερη επίδοση. Ο ουραγός Πανιώνιος επίσης μία, ενώ ο προτελευταίος Παναιτωλικός καμία.

Έχει επτά ισοπαλίες εκτός έδρας, καμία άλλη ομάδα δεν έχει περισσότερες από πέντε.

Μεταξύ τους

Πέρσι ο Άρης νίκησε δύο φορές τη Λαμία χωρίς να δεχτεί γκολ. Τον Δεκέμβρη της παραχώρησε 1-1 στη Θεσσαλονίκη. Η Λαμία δεν έχει νίκη λοιπόν στην κατηγορία, ενώ νίκησε μόνο στη Football League τον Φεβρουάριο του 2017, τη σεζόν που ανέβηκε και άφησε πίσω τον Άρη.

Μάλιστα στις 21 Μαϊου 2017, για την 31η αγωνιστική της Football League, σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για την άνοδο ο Άρης υποδέχτηκε τη Λαμία. Ο Άρης ήθελε μόνο νίκη, αλλά η Λαμία πήρε το 0-0 και πανηγύρισε την άνοδο στη Super League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Άρης περίμενε ένα χρόνο για να ανέβει και αυτός.

Μεταξύ τους με τη Λαμία γηπεδούχο

Ο Άρης πέρασε εντυπωσιακά από τη Λαμία στην πρεμιέρα της περασμένης σεζόν, με το ευρύ 3-0. Έχασε το 2017 για τη Football League, όπως αναφέραμε παραπάνω, ενώ έχει και μια νίκη στο Κύπελλο το 1995 σε φάση ομίλων με 1-0.

Η ιστορία
Νίκες Λαμίας: 0

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Άρη: 2

Με γηπεδούχο τη Λαμία
Νίκες Λαμίας: 0

Ισοπαλίες: 0

Νίκες Άρη: 1

Στον πρώτο γύρο
01.12.2019: Άρης – Λαμία 1-1
(31’ σουτ Λάρσον – 16’ σουτ Τουράμ)

Πέρσι

27.08.2018 Λαμία – Άρης 0-3

(53’ κεφαλιά Ντιγκινί, 70’ κεφαλιά Ματέο Γκαρσία, 78’ σουτ Γκάμα)

Διαβάστε επίσης

Back to top button