Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο… ρέκορντμαν Χάαλαντ και η Άρσεναλ στους αριθμούς της εβδομάδας

Από το παγκόσμιο ρεκόρ που... πλησίασε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, στις 32 πάσες της Αρσεναλ μέχρι το γκολ του Οζίλ...

Από το παγκόσμιο ρεκόρ που… πλησίασε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, στις 32 πάσες της Αρσεναλ μέχρι το γκολ του Οζίλ και τις 178 του Ρόντρι με την Σίτι στα 32 χρόνια που χρειάστηκε να περάσουν για να νικήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τσέλσι στο Stamford Bridge και το ένα γκολ κάθε 59 λεπτά που σημειώνει η Οσοάλα με την Μπαρτσελόνα, αυτοί είναι οι κυριότεροι αριθμοί της εβδομάδας, όπως τους κατέγραψε η ιστοσελίδα της FIFA:

32-οι πάσες που άλλαξαν οι παίκτες της Άρσεναλ, χωρίς να την ακουμπήσουν εκείνοι της Νιούκαστλ, μέχρι να σκοράρει ο Οζίλ την Κυριακή.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι στις πρώτες 68 εμφανίσεις του στην Premier League, αλλά τώρα έχει πετύχει γκολ με δύο κεφαλιές στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.

32-τα χρόνια που πέρασαν για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το τελευταίο «διπλό» στο πρωτάθλημα επί της Τσέλσι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που από τότε κέρδισε 13 τίτλους στην κορυφαία κατηγορία, επανέλαβε το κατόρθωμα με μια νίκη με 2-0 στο Stamford Bridge. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόντρι ολοκλήρωσε 178 πάσες την Τετάρτη, εννέα περισσότερες από τους 13 παίκτες της Γουέστ Χαμ, δημιουργώντας ρεκόρ για έναν παίκτη σε ένα παιχνίδι της Premier League.

15 χρόνια και 325 ημέρες- είναι η ηλικία κατά την οποία ο Μοχάμεντ Τραορέ με την Γιουνάιτεντ από την Αδελαΐδα έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην κορυφαία κατηγορία της Αυστραλίας. Ο Ντάνι Ράιτ των Μπρισμπέιν Λάιονς το 1980 και ο Νικ Κλάρκ της Σίδνεϊ το 1997 ήταν νεότεροι κατά 36 και εννέα ημέρες αντίστοιχα.

15-γκολ στα δέκα τελευταία παιχνίδια της Μπαρτσελόνα σημείωσε η Ασισάτ Οσοάλα. Η 25χρονη, η οποία έλαμψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της Γαλλίας 2019, σκοράρει κατά μέσο όρο ένα γκολ κάθε 59 λεπτά στην Ισπανία αυτή την σεζόν.

10-οι διαδοχικές νίκες στη W-League για την Μέλμπουρν Σίτι, με την τρίτη νίκη 4-0 σε τέσσερα παιχνίδια, κατακτώντας το τρόπαιο την Πέμπτη. Η Σίτι, που έχει τερματοφύλακα την διεθνή Λίντια Γουίλιαμς, έχει συμπληρώσει 11 ώρες και 20 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ, κρατώντας σε επτά διαδοχικά παιχνίδια, ανέπαφη την εστία της, που αποτελεί ρεκόρ στην διοργάνωση.

9-το σύνολο γκολ και ασίστ, πέντε και τέσσερα, αντίστοιχα, έφτασε ο Ούγκο Μπούμους, βοηθώντας την FC Γκόα να γίνει ο πρώτος σύλλογος από την Ινδία που προκρίθηκε στην φάση των ομίλων του ασιατικού Champions League. Ο Γαλλο-μαροκινός παίκτης έχει 21 συνολικά γκολ και ασίστ σε 14 εμφανίσεις στην Ινδική Super League αυτή τη σεζόν.

7-τα γκολ στα 11 τελευταία παιχνίδια της Bundesliga έφτασε ο Φιλίπ Μαξ της Άουγκσμπουργκ, όσα στα πρώτα του 125 ματς στο πρωτάθλημα.

6,64 δευτερόλεπτα- είναι ο χρόνος που έκανε ο Έρλινγκ Χάαλαντ για να καλύψει απόσταση 60 μέτρων στη νίκη (2-1) της Ντόρτμουντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν, μόλις 0,3 δευτερόλεπτα από το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει ο Κριστιάν Κόλμαν. Με τα δύο γκολ που πέτυχε ο 19χρονος Νορβηγός έφτασε τα δέκα γκολ έχοντας κάνει επτά εμφανίσεις στο Champions League, που αποτελεί νέο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν με 11 εμφανίσεις, που μοιράζονταν οι Αντριάνο, Φιρμίνιο και Μανέ.

5-τα γκολ που πέτυχαν οι Μπρούνο Χαβιέρ, Τζόρνταν και Μπε Μαρτίνς, βοηθώντας την Μπράγκα να νικήσει την Σπαρτάκ Μόσχας στο Μουντιάλ συλλόγων του μπιτς σόκερ, στην φάση των ομίλων, καταγράφοντας άνετα τη μεγαλύτερη νίκη (8-3). Η Μπράγα έχει κερδίσει δύο τίτλους.

2-τα πέναλτι που απέκρουσε απέναντι στην ίδια ομάδα στην ίδια σεζόν στην Eredivisie από τον Σέρζιο Παντ της Γκρόνινγκεν και έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που το πέτυχε από τον Μάικλ Αιρτς της RBC (Ρόσενταλ) το 2004/05. Ο 29χρονος δεν έχει αποκρούσει εννέα από τα τελευταία 15 πέναλτι σε αγώνες στην Ολλανδία, αλλά σταμάτησε εκείνα των Μπράιαν Σμιτς και Μοχάμεντ Ράιχι της Σπάρτα Ρότερνταμ τη σεζόν 2019/20.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button