Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Χάσι: «Θα κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας, δεν είμαστε το φαβορί»

Ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”,Μπέσνικ Χάσι, παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξυ τύπου πριν από τα παιχνίδια για το Champions league, εξηγώντας ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει το 100% όπως τόνισε.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ακούω συνέχεια την λέξη τελικός, λες και τελειώνει εδώ η ζωή. Κανένα δεν ακούω την φράση να διασκεδάσουμε το παιχνίδι. Πρώτα λοιπόν πρέπει να το απολαύσουμε και μετά να κάνουμε… την δουλειά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Είναι το πρώτο παιχνίδι, πάντα θέλουμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, που είναι μάλιστα και στην έδρα μας. Ωστόσο δεν είναι τελικός. Ακολουθούν 5 παιχνίδια στον όμιλο, επομένως όχι δεν είναι ένας τελικός».

Για το τι πρέπει να γίνει για να παραμείνει αήττητη η έδρα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη:

«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εμφανιστούμε καλοί. Δεν χρειάζεται να δώσω εγώ κίνητρο στην ομάδα.  Οι παίκτες το έχουν από μόνοι τους. Περίμεναν τόσο καιρό για να είναι εδώ. Ίσως έχουν κίνητρο υπέρ του δέοντος κι αυτό πολλές φορές δεν είναι καλό. Είναι το ανώτατο επίπεδο που μπορούν να βρεθούν. Ο κόσμος πρέπει να γίνει ο 12ος παίκτης, όπως έγινε με την Ριέκα που μας στήριξε και στην επανάληψη βρήκαμε δύο γκολ και γυρίσαμε το παιχνίδι. Μας υποστήριξαν και μας βοήθησαν. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα μας βοηθήσει και θα κάνει αυτό που πρέπει για να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που θέλουμε, για να μας βοηθήσει και να διορθώσουμε αυτό το αρνητικό ρεκόρ στην έδρα μας τον τελευταίο καιρό».

Για τo αρχικό σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του απέναντι στους Πορτογάλους είπε:

«Το σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε με 11 παίκτες! Δεν θα σας πω όμως πως γιατί έτσι θα βοηθήσω τον αντίπαλο! Σίγουρα είναι ένα δύσκολο ματς. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Champions League. Είναι δύσκολο να αλλάζεις στιλ κάθε τρεις ημέρες. Η Σπόρτινγκ έχει πολλή ποιότητα. Όταν βρουν χώρους τους αξιοποιούν. Δεν θα παίξουμε όμως διαφορετικά. Θα παίξουμε το ποδόσφαιρο μας. Δεν θα έχω 11 παίκτες πίσω από την μπάλα. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του παιχνιδιού και να είμαστε πιο προσεκτικοί. Θα προσαρμόσουμε κάποια πράγματα. Αν δεν το κάνουμε τώρα, πότε θα το κάνουμε, απέναντι στην Μπαρτσελόνα; Δεν γίνεται. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς θα παίξουμε το ποδόσφαιρο μας».

Για την άποψη του σχετικά με την ομάδα της Σπόρτινγκ:

«Αν σκεφτείτε τους παίκτες που απέκτησε η Σπόρτινγκ, θα καταλάβετε ότι δεν το έκανε μόνο για την Πορτογαλία. Το ίδιο βέβαια κάναμε και εμείς με πολλές μεταγραφές, ώστε να είμαστε δυνατοί και στην Ευρώπη. Οι ομάδες έχουν διαφορές. Η Σπόρτινγκ παίζει με πολλούς τρόπους, μπορεί να πιέζει ψηλά, χαμηλά, έχει ταχύτητα, ποιότητα,  δυνατούς παίκτες με ύψος, που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του ματς. Κι εμείς ποιότητα, ειδικά στο κέντρο, παίκτες που κάνουν την διαφορά. Το θέμα είναι ποια ομάδα θα εκμεταλλευτεί τα κενά. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς, χωρίς κενά και να σκεφτούμε κάποιες ατομικές ενέργειες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Φαβορί δεν υπάρχει, δεν θέλω να φέρω πίεση σε εμάς ή στον αντίπαλο. Θα το δούμε αύριο”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button