Άλλα αθλήματα

Ferrari και FIA στοχεύουν στην ένταξη γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην αναζήτηση των καλύτερων νέων γυναικείων ταλέντων έχουν στραφεί Ferrari και FIA ώστε να υλοποιήσουν την πρωτοβουλία της ένταξής τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Να ενισχύσουν τα καινούργια ταλέντα και πιο συγκεκριμένα, κορίτσια μεταξύ 12 και 16 ετών, θέλει η Επιτροπή Γυναικών της FIA, σε συνεργασία με τη Ferrari, για τη δημιουργία μιας νέας πρωτοβουλίας με όνομα «Girls on Track – Rising Stars».

«Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη FIA σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα “Girls on Track – Rising Stars”», δήλωσε η επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, ο οποίος πριν από ένα χρόνο είπε ότι η FDA (Ferrari Driver Academy) στοχεύει στην ένταξη γυναικών οδηγών στις τάξεις της.

«Είμαστε πιστά σταθεροί στην αξία που έχει η βοήθεια προς τους νέους ώστε να εξελιχθούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το FDA λειτουργεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, όχι απλά επιλέγοντας τους καλύτερους οδηγούς, αλλά εργάζεται επίσης στην πολιτιστική, τεχνική και ηθική τους εκπαίδευση. Έχοντας αυτό κατά νου, αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να κάνουμε μια περαιτέρω προσπάθεια για να επεκτείνουμε τον τομέα λειτουργίας μας ώστε να συμπεριλάβουμε νεαρές γυναίκες που θέλουν να μπουν στο άθλημα.

Αν και δεν υπάρχει πραγματικό εμπόδιο στη συμμετοχή τους, γνωρίζουμε ότι είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να προχωρήσουν σε αυτόν τον τομέα. Για αυτό έχουμε ανταποκριθεί με ενθουσιασμό στην πρωτοβουλία της FIA και πιστεύουμε ότι μπορούμε να προωθήσουμε ακόμη περισσότερες νέες γυναίκες μέσα σε αυτό το φανταστικό άθλημα. Ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα να δούμε ξανά μια γυναίκα να αγωνίζεται σε αγώνα πρωταθλήματος της Formula 1 για πρώτη φορά από το 1976», είπε συγκεκριμένα ο Μπινότο.

Η Ferrari λέει ότι η FDA σχεδιάζει να βάλει δύο υποψηφίους φοιτητές, για μια περίοδο τεσσάρων ετών, πλήρους απασχόλησης που θα είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε ένα από τα εθνικά πρωταθλήματα της FIA Formula 4.

Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει, με τις 145 εθνικές αρχές της FIA να ορίζουν νέους οδηγούς για το πρόγραμμα. Είκοσι οδηγοί από πέντε ηπείρους έχουν επιλεγεί για να λάβουν μέρος τον Οκτώβριο στο σιρκουί «Paul Ricard» της Γαλλίας. Δώδεκα οδηγοί θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, παρακολουθώντας δοκιμαστικά καρτ και Formula 4, προτού μείνουν μόνο τέσσερις. Η τελική τετράδα θα παρακολουθήσει ένα μάθημα μίας εβδομάδας στην ακαδημία νέων οδηγών της Ferrari το Νοέμβριο.

«Για την Pirelli είναι χαρά να υποστηρίξω αυτήν την πρωτοβουλία που είναι απόλυτα σύμφωνη με την παράδοσή μας», δήλωσε ο Μάριο Ιζόλα, επικεφαλής της Pirelli και προμηθευτής ελαστικών της F1. «Στην πραγματικότητα, η Pirelli υποστηρίζει προγράμματα νέων οδηγών για πολλά χρόνια και έχει εμπλακεί με την FIA σε αρκετές εκστρατείες που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα και την ασφάλεια. Το “FIA Girls on Track – Rising Stars” συλλέγει τα καλύτερα από αυτά σημεία και έχει πολλά χαρακτηριστικά για να γράψει μια σημαντική σελίδα για την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού», συμπληρώνει.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button