Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ζημιά 80 εκ. ευρώ σε ισπανικές ομάδες με χορηγούς εταιρείες στοιχημάτων

Στην Ισπανία ένα καινούργιο πρόβλημα προέκυψε με τους περιορισμούς στις χορηγίες από εταιρείες στοιχημάτων, μιας και πολλές ομάδες της La Liga αναμένεται να χάσουν αρκετά εκατομμύρια.

Η «Marca» σε μία έρευνα της αναφέρει ότι οι ζημιές για τις ομάδες θα είναι άνω των 80 εκ. ευρώ και αυτό θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο πλήγμα, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα μεγάλα προβλήματα από την κρίση του κορωνοϊού όπως είναι οι απώλειες των τηλεοπτικών αλλά και τα χαμένα έσοδα από τα εισιτήρια.

Στην Primera υπάρχουν οχτώ ομάδες οι οποίοι έχουν μία στοιχηματική εταιρεία ως κεντρικό χορηγό τους (Λεγκανές, Βαλένθια, Σεβίλλη, Οσασούνα, Λεβάντε, Αλαβές, Γρανάδα, Μαγιόρκα) ενώ υπάρχουν και δύο στην 2η κατηγορία (Σπόρτινγκ Χιχόν, Τζιρόνα) οι οποίες θα δουν τα έσοδα τους να μειώνονται. Η Σεβίλλη και η Βαλένθια λαμβάνουν περίπου 4 εκ. ευρώ ετησίων και λόγω των περιορισμών που θα επιβάλλει η Κυβέρνηση, η νέα συμφωνία αναμένεται αν είναι μειωμένη κατά 40%.

Βέβαια επηρεάζονται και οι υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν μεν χορηγική συμφωνία, αλλά διαφημίζουν τις εταιρείες στις μεταδόσεις των αγώνων τους λαμβάνοντας χρήματα, τα οποία και αυτά θα μειωθούν.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button