Άλλα αθλήματα

Η ΔΟΕ απειλεί την Πυγμαχία με αποκλεισμό στο Tokyo’20

Η διεθνή ομοσπονδία πυγμαχίας (AIBA) θα χρειαστεί να επιλύσει τα θέματα διοίκησης μέχρι τον επόμενο μήνα, διαφορετικά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απουσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και την «απόσυρση» της αναγνώρισής της από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), όπως προειδοποίησε σχετικά η ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ έχει προειδοποιήσει την AIBA ,σχετικά με την τακτοποίηση των οικονομικών της, των θεμάτων της διοίκησης του αθλήματος και της καταπολέμησης του ντόπινγκ, απειλώντας με απουσία  από τους Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ωστόσο, μια έκθεση προόδου της AIBA τον Μάιο δεν ικανοποίησε τη ΔΟΕ, η οποία δήλωσε ότι θα επανεξετάσει το θέμα μετά το συνέδριο της AIBA και τις εκλογές για πρόεδρο στις 2-3 Νοεμβρίου στη Μόσχα.

«Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τη σοβαρή κατάσταση της διεθνούς ομοσπονδίας πυγμαχίας (AIBA)», ανέφερε η ΔΟΕ.

Η ΑΙΒΑ βρίσκεται σε αναταραχή επί σειρά ετών και ο πρώην πρόεδρός της Bου Τσουνγκ-Κούο τιμωρήθηκε το 2017. Αντικαταστάθηκε για λίγο από τον Φράνκο Φαλτσινέλι πριν ο επειχειρηματίας  από το Ουζμπεκιστάν Γκάφουρ Ραχίμοφ χριστεί προσωρινός πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2018 σε έκτακτο συνέδριο στο Ντουμπάι.

Ο Ραχίμοφ είναι επίσης ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία στην ψηφοφορία του επόμενου μήνα, αλλά ο έλεγχος  από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προκάλεσε την οργή της ΔΟΕ, μιας και φέρεται να βρίσκεται στην λίστα «παροχής υλικής υποστήριξης σε εγκληματική οργάνωση

«Ως εκ τούτου, η ΔΟΕ επαναλαμβάνει τη σαφή της θέση ότι εάν τα ζητήματα διοίκησης δεν αντιμετωπιστούν σωστά προς ικανοποίηση της ΔΟΕ στο προσεχές συνέδριο της AIBA, η ύπαρξη πυγμαχίας για το Ολυμπιακό Πρόγραμμα, ακόμη και η αναγνώριση της AIBA ως Διεθνούς Ομοσπονδίας αναγνωρισμένης από η ΔΟΕ απειλείται».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button