ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Άγγιξε… την υπέρβαση ο ΠΑΣ Λαμία!

Ο ΠΑΣ Λαμία θα μπορούσε να πάει την ερχόμενη αγωνιστική στο Ηράκλειο για να παίξει την είσοδό της στα πλέι οφ με τον ΟΦΗ, ωστόσο το όνειρο της υπέρβασης χάθηκε για λίγο...

Οι 23 βαθμοί που μάζεψε η Λαμία από την έλευση του Άκη Μάντζιου και έπειτα αποτελούν ένα μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία με τον 50χρονο κόουτς στον πάγκο όχι μόνο κατάφερε να απομακρυνθεί νωρίς από τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά να ψάξει ακόμα και την υπέρβαση.

Ο Μάντζιος με το επιτελείο του φρόντισαν από τη στιγμή που πήγαν στη Λαμία να αλλάξουν εντελώς το κλίμα στα αποδυτήρια. Με δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι κατάφεραν να πείσουν τους παίκτες ότι είναι ικανοί να πάρουν βαθμούς οπουδήποτε και ρίχνοντας σημαντικό βάρος στην καθημερινή δουλειά στην προπόνηση βοήθησαν τη Λαμία να υπολογίζεται από κάποια στιγμή και έπειτα ως διεκδικήτρια της 6ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.

Η υπέρβαση αυτή, ωστόσο, χάθηκε οριστικά έπειτα από την ισοπαλία (2-2) με τον Άρη, σε ένα ματς όπου η ομάδα της Φθιώτιδας απώλεσε μέσα σε λίγα λεπτά το σημαντικό προβάδισμα που της είχαν δώσει τα δύο γκολ του Αραβίδη. Τα γκολ αυτά βέβαια ήταν εκείνα που έλειψαν από τη Λαμία για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Κι αυτό γιατί μετά την πώληση του Τουράμ, η ομάδα δεν είχε το εύκολο γκολ, βρίσκοντας δίχτυα μόλις τέσσερις φορές στα οκτώ τελευταία παιχνίδια με σκόρερ πέρα από τον Αραβίδη, τους Μπεχαράνο και Μπιανκόνι.

Η Λαμία στις ισοπαλίες με Παναιτωλικό (1-1), Αστέρα Τρίπολης (1-1), ΑΕΛ (0-0) και Ξάνθη (0-0) δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» τα ματς, όπου αν είχε μεγαλύτερη ευκολία στο σκοράρισμα θα είχε καταφέρει να μαζέψει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς παραπάνω, που θα την έφερναν να παίζει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική την πιθανότητα της εισόδου στα πλέι οφ. Κάτι που θα αποτελούσε μια πραγματική υπέρβαση, δεδομένης της κατάστασης που είχε παραλάβει ο Μάντζιος όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Μέσα σε αυτά τα αποτελέσματα φυσικά υπάρχει και η ήττα από τον Βόλο (1-0), ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Συν τοις άλλοις η Λαμία δεν είχε και την τύχη με το μέρος της. Πέρα από τη δυσκολία που είχε στο γκολ, το γεγονός ότι έχασε μέσα από τα χέρια της δύο νίκες στις καθυστερήσεις δεχόμενη δύο πέναλτι στα 1-1 με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης ήταν κάτι που επίσης «ψαλίδισε» τις ελπίδες για την υπέρβαση. Όπως και να έχει πάντως, η πορεία της Λαμίας με τον Μάντζιο στον πάγκο είναι δεδομένα επιτυχημένη, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός και το τεχνικό του επιτελείο παρέλαβαν μια ομάδα που είχε συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς αρχές Νοέμβρη…

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button