Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σαντιό Μανέ, ένας ταπεινός ήρωας

Η μοίρα του έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Οι πάνω από σαράντα συγγενείς του έβλεπαν, ήθελαν για το μέλλον του να κάνει ό, τι και το υπόλοιπο σόι: Να δουλεύει σκληρά, από το χάραμα μέχρι το σούρουπο, στα χωράφια. Ευτυχώς, ο Σαντιό Μανέ δεν τους άκουσε. Γιατί ναι μεν εργάζεται σε ανοιχτό χώρο, πατάει όμως χορτάρι για να προσφέρει μια πολύ πιο άνετη ζωή στην οικογένειά του, αλλά και σε εκατοντάδες άλλες στην Σενεγάλη.

Ο 29χρονος επιθετικός, ο οποίος στο ξεκίνημα του τελικού με την Αίγυπτο έχασε πέναλτι αλλά στο φινάλε ευστόχησε σε αυτό που έστεψε πρωταθλητές Αφρικής τα Λιοντάρια της Τεράνγκα για πρώτη φορά, δεν έγινε τώρα εθνικός ήρωας στην χώρα που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Μαύρης Ηπείρου. Ήταν εδώ και πολύ καιρό.

Και όχι μόνο επειδή κάνει περήφανους τους πάνω από 16 εκατομμύρια κατοίκους της Σενεγάλης με τα επιτεύγματά του στη Λίβερπουλ, αλλά γιατί αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν ξεχνάει τις (πολύ) ταπεινές ρίζες του και φροντίζει να βρίσκεται δίπλα σε όσους συμπατριώτες του έχουν ανάγκη. Και, δυστυχώς, είναι πάρα πολλοί.

Στο μικρό χωριό όπου και γεννήθηκε, ονόματι Μπαμπαλί στα νότια της χώρας, ο Μανέ επενδύει σταθερά μέρος των περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ που λαμβάνει ετησίως από τους Κόκκινους. Έχτισε ένα γήπεδο και ένα σχολείο, αν και τα παιδιά συνήθως αργούν να πάνε, αφού παίζουν μπάλα όλη την μέρα με τις φανέλες που ο ίδιος τους έχει χαρίσει. Συν τοις άλλοις, χορήγησε και την κατασκευή ενός νοσοκομείου, για να τιμήσει έτσι και τη μνήμη του αδικοχαμένου πατέρα του.

Διαβάστε τη συνέχεια

Διαβάστε επίσης

Back to top button