Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Επικρατεί χάος στο Μιλάνο, αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ»

Η κατάσταση έχει ξεφύγει στην γειτονική Ιταλία και κυρίως στο βόρειο κομμάτι της χώρας, με επίκεντρο το Μιλάνο.

Ήδη υπάρχουν αρκετά κρούσματα και 14 νεκροί από τον κοροναϊό και η ο κόσμος δεν κυκλοφορεί ιδιαίτερα έξω στους δρόμους των πόλεων.

Το Metrosport.gr επικοινώνησε με τον Έλληνα τερματοφύλακα της Λέκκο, Αλέξανδρο Σαφαρίκα, και μίλησε μαζί του για την κατάσταση που επικρατεί στην μικρή πόλη της Λομβαρδίας, τις υπερβολές που βλέπει ο 20χρονος κίπερ αλλά και το πως αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτες του την κατάσταση.

Επίσης, ο Σαφαρίκας μας μίλησε και για την πορεία του στην ομάδα της Serie C.

-Πως είναι τα πράγματα στο Λέκκο, στην Βόρεια Ιταλία, με τον κοροναϊό;
«Γενικά επικρατεί ένα χάος, ένας πανικός από τον κόσμο, επειδή είμαι κοντά στο Μιλάνο που ήταν το πρώτα κρούσματα. Τις πρώτες ημέρες είχαν ενημερώσει τον κόσμο να μην κυκλοφορεί, δεν έβρισκες νερό να πάρεις, είχαν αδειάσει τα σούπερ μάρκετ. Σιγά σιγά και ο κόσμος ενημερώνεται και τα πράγματα είναι καλύτερα. Ο κόσμος στην πόλη δεν κυκλοφορεί πολύ, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία έκλεισαν, τα παιχνίδια στην κατηγορία που παίζω αναβλήθηκαν, ήταν να παίξουμε Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή».

-Ο κόσμος πως αντιμετωπίζει την κατάσταση; Βλέπεις υπερβολές στους δρόμους;
«Κυκλοφορεί πολύς κόσμος με μάσκες, μια υπερβολή είναι να κάνουν ψώνια 700 ευρώ στο σούπερ μάρκετ, οι ηλικιωμένοι φοβούνται πιο πολύ».

-Τι μέτρα έχουν πάρει εκεί οι τοπικές αρχές;
«Έχουν κλείσει όλα τα νυχτερινά μαγαζιά, τα μπαρ και οι καφετέριες λειτουργούν μέχρι τις 6».

-Υπάρχει έλεγχος σε δημόσιες υπηρεσίες της πόλης;
«Στο αεροδρόμιο του Μιλάνου τσεκάρουν αλλά όχι και κάτι ιδιαίτερο, το περίεργο είναι πως μετά την Ασία ήρθε στην Ιταλία ο κοροναϊός, ίσως λόγω τουρισμού».

-Μέχρι πότε αναβλήθηκαν οι αγώνες;
«Μέχρι στιγμής η απόφαση είναι μέχρι την Κυριακή, όλες οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν, φεστιβάλ, καρναβάλια. Στην πρώτη κατηγορία τα παιχνίδια θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, σε εμάς τα ανέβαλλαν γιατί φοβούντουσαν να μην μεταφέρουμε τον ιό από τον Βορρά στο Νότο».

-Πως αισθάνθηκες όταν έμαθες για το πρώτο κρούσμα στην Βόρεια Ιταλία;
«Ήρθε γιατρός κατευθείαν από την ομάδα να μας ενημερώσει και μας είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλος λόγος ανησυχίας, είναι μια γρίπη, που δεν ξέρουμε, μας είπε να προσέχουμε πιο πολύ, να είμαστε προσεκτικοί με τον καθαρισμό χεριών αλλά όχι κάτι τραγικό».

-Είχατε περιστατικά στην πόλη που άδειασαν τα σούπερ μάρκετ ή που τελείωσαν οι μάσκες;
«Όλα τα φαρμακεία έχουν κολλήσει σημειώματα πως αντισηπτικά και μάσκες πως έχουν τελειώσει, στο ίντερνετ πλέον πουλάνε 50 ευρώ τις μάσκες».

-Εσείς στην ομάδα σου κάνετε προπονήσεις κανονικά; Έχετε πάρει κάποια μέτρα;
«Τίποτα ιδιαίτερο, κάνουμε προπονήσεις και περιμένουμε».

-Πως αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτες σου την όλη κατάσταση με τον ιό;
«Με χιούμορ οι περισσότεροι, υπάρχουν κάποιοι που σοκαρίστηκαν και το παίρνουν πιο σοβαρά».

«Δεν σκέφτομαι την επιστροφή στην Ελλάδα, ενδιαφέρθηκε ομάδα από τη Serie A».

-Εσύ με την ομάδα πως τα πηγαίνεις; Είσαι στην Ιταλία εδώ και δύο χρόνια, πήρατε μια άνοδο και ήσουν βασικός; Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου;
«Υπέγραψα καινούριο συμβόλαιο για τρία χρόνια, είμαι πλέον επαγγελματίας, το επίπεδο της κατηγορίας έχει αλλάξει, έχουν έρθει καλύτεροι παίκτες. Προπονητής ξεκίνησε αυτός που ήταν πέρυσι, αλλά μετά από λίγο καιρό ήρθε ο Ντ΄Αγκοστίνο, πρώην παίκτης της Ρόμα και της Ουντινέζε. Από όταν ήρθε αυτός άρχισε να πηγαίνει καλύτερα η ομάδα, είμαστε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, στόχος μας είναι η σωτηρία».

-Το επίπεδο της ομάδας ανέβηκε μαζί με την άνοδο στην κατηγορία;
«Ναι σίγουρα, άλλαξε η προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές είναι καλύτεροι, ήρθε καινούριος και πιο έμπειρος γυμναστής. Ο κόσμος συνεχίζει να μας στηρίζει και εκεί που πέρυσι έρχονταν 1500 άτομα στα εντός, τώρα έχουμε 1500 διαρκείας».

-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;
«Στην αρχή δεν είχα ξεκινήσει βασικός, από τότε που μπήκα όμως δεν βγήκα από την ενδεκάδα, έκανα καλά παιχνίδια και υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, 2-3 από Serie B και μία από Serie A. Η αλήθεια είναι πως δεν σκέφτομαι την επιστροφή Ετην ελλάδα, θέλω να ανέβω ένα σκαλί τη φορά, να εξελιχθώ σιγά σιγά, για μένα είναι το σημαντικό να παίζω. Επίσης, στόχος μου είναι να έρθει μια κλήση για την Εθνική Νέων».

Διαβάστε επίσης

Back to top button