Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

FIFA: Αυτοί οι αριθμοί… σημάδεψαν την εβδομάδα

Από τα 200 γκολ του Καβάνι στις 28 νίκες του Γκουαρντιόλα, από το ρεκόρ του Γκνάμπρι στο Λονδίνο σε εκείνο του Μέσι με την Ειμπάρ και στα πέντε τρόπαια του Ζέσους σε οκτώ μήνες, αυτοί είναι οι αριθμοί που σημάδεψαν την περασμένη αγωνιστική εβδομάδα, όπως τους έχει καταγράψει η ιστοσελίδα της FIFA:

200-τα γκολ που έφτασε με την Παρί ΣΖ ο Έντινσον Καβάνι και έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε κάτι τέτοιο.

Οκτώ από τους δέκα κορυφαίους σκόρερς όλων των εποχών για τους Παριζιάνους είναι ξένοι, καθένας με διαφορετική εθνικότητα: Καβάνι, Ζλάταν Ιμπράιμοβιτς (156), Παουλέτα (109), Μουσταφά Νταχλέντ (98), Φρανσουά Μ΄Πελέ (95), Σαφέτ Σούσιτς (85), Άνχελ Ντι Μαρία (81) και Ραί (72).

28-οι νίκες σε φάση νοκ-άουτ στο Champions League έφτασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, δημιουργώντας νέο ρεκόρ στους προπονητές. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Κάρλο Αντσελότι και Ζοσέ Μουρίνιο έχουν από 27.

20- γκολ σε 11 εμφανίσεις εναντίον της Ειμπάρ έχει ο Λιονέλ Μέσι, που σημείωσε εναντίον της για δεύτερη φορά τέσσερα γκολ. Μόνο δύο σύλλογοι έχουν σημειώσει περισσότερα γκολ στην Ειμπάρ, στην ιστορία της ομάδας στη La Liga, από τον Μέσι: Ατλέτικο Μαδρίτης (21) και Ρεάλ Μαδρίτης (29).

20-τα χρόνια που πέρασαν από τότε που η Γαλατασαράι κέρδισε εκτός έδρας τη Φενερμπαχτσέ στην τουρκική Super Lig, μέχρι την επιτυχία της Κυριακής (3-1). Το Δεκέμβριο του 1999, η Γαλατασαράι είχε επικρατήσει με σκορ 2-1.

20-οι διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις -κατά τη διάρκεια των οποίων σημείωσε 130 γκολ και δέχθηκε μόλις έξι- έφτασε η Μπενφίκα μέχρι την ήττα με 3-2 από την Σπόρτινγκ την Κυριακή στο πρωτάθλημα γυναικών.

Το γκολ της Τζούλια ήταν το 100ο της Μπενφίκα αυτή την σεζόν στο πρωτάθλημα.

6- γκολ σε τέσσερις εμφανίσεις για Champions League στο Λονδίνο κατάφερε ο Σέρζε Γκνάμπρι. Ο 24χρονος δεν κατάφερε να σκοράρει σε οποιαδήποτε άλλη πόλη στη διοργάνωση, σε 12 εμφανίσεις σε έξι πόλεις.

Διαβάστε επίσης

Back to top button