Άλλα αθλήματα

Γιούγιου Νόντα, το κορίτσι – θαύμα της Formula 4

Η 13χρονη Γιαπωνέζα εντυπωσιάζει από πολύ μικρή στα μηχανοκίνητα σπορ και έχει θέσει ως στόχο να φτάσει έως τη Formula 1 και να γράψει ιστορία στο άθλημα.

Τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της ενδιαφέρονται κυρίως για τα παιχνίδια, όμως η 13 χρονη Γιούγιου Νόντα ασχολείται αποκλειστικά με τα μηχανοκίνητα αθλήματα και μάλιστα με τεράστια επιτυχία, καθώς η ταλαντούχα Γιαπωνέζα θεωρείται αυτή τη στιγμή το γρηγορότερο κορίτσι στον κόσμο.

Στην πατρίδα της συμμετέχει η Νόντα στο πρωτάθλημα της Formula 4 και επειδή είναι πολύ δυνατή της δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο της και στην Ευρώπη. Ετσι λαμβάνει εφέτος για πρώτη φορά μέρος στο πρωτάθλημα Formula 4 της Δανίας, ώστε να είναι σε θέση να αναμετρηθεί με άλλα ταλεντάκια από την Ευρώπη.

Στα ίχνη του Φερστάπεν

H μικρή Γιαπωνέζα θα τρέξει εφέτος στο πρωτάθλημα Formula 4 της Δανίας.

Αν και πολύ μικρή ακόμη, η Γιούγιου δεν κρύβει τη φιλοδοξία της να γράψει ιστορία με τη βοήθεια του πατέρα της και πρώην πιλότου της Formula 1, Χιντέκι Νόντα, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα της. Η μικρή θέλει να ανέβει σύντομα –υπό την καθοδήγηση του πατέρα της- ένα σκαλί ψηλότερα και πιο συγκεκριμένα στη Formula 3. Ωστόσο στη συγκεκριμένη κατηγορία μπορείς να αγωνιστείς μόνον αν έχεις συμπληρώσει τα 15 χρόνια, ενώ το ρεκόρ του νεαρότερου οδηγού της Formula 3 κατέχει ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός οδηγός της ομάδας της Red Bull στη Formula 1 είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών στη Formula 3 και η Ιαπωνίδα θέλει να σπάσει αυτό το ρεκόρ και να γίνει η νεότερη πιλότος της κατηγορίας.

Πρώτο ρεκόρ σε ηλικία 10 ετών

Αν το καταφέρει, δεν θα είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει η μικρή Γιούγιου ένα νέο ρεκόρ στα μηχανοκίνητα αθλήματα. Συγκεκριμένα, έσπασε στην τρυφερή ηλικία των δέκα ετών το ρεκόρ γύρου στη Formula 4 για οδηγούς κάτω των 17 ετών στην Οκαγιάμα της Ιαπωνίας. Γενικότερα, η 13χρονη δείχνει ασταμάτητη και δεν κρύβει τη φιλοδοξία της να φτάσει έως τη Formula 1, όπου δεν έχει υπάρξει από το 1976 και μετά ούτε μία γυναίκα οδηγός.

H Nόντα ξεκίνησε την καριέρα της από τα καρτ.

Αυτό δεν την αποθαρρύνει, όπως φαίνεται και από τη δήλωσή της στη γερμανική εφημερίδα Bild, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ξεπεράσω όλα τα εμπόδια στο δρόμο μου». Πρόκειται βεβαίως για έναν εξαιρετικά δύσκολο στόχο, όμως η μικρή φαίνεται ότι έχει τη θέληση και το ταλέντο, για να βρει τον δρόμο της. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό, να την έχουμε υπόψη μας και να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή της!

πηγή: Gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button