Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ντέρμπι της Madonnina Νο 222 με 109 χρόνια Ιστορίας

Για πρώτη φορά στην 109χρονη Ιστορία του, το ντέρμπι του Μιλάνου  απόψε στο San Siro, το διάσημο Derby Madonnina, θα  είναι μία σύγκρουση μεταξύ ενός συλλόγου των …ΗΠΑ και ενός της …Κίνας.

Τόσο η Μίλαν όσο και η Ίντερ, έχουν αλλάξει ιδιοκτησία τα τελευταία χρόνια, καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στις παλιές τους δόξες.

Και ενώ η Ιντερ παραμένει υπό τον έλεγχο του γίγαντα της Suning Holdings Group, που αγόρασε τον σύλλογο τον Αύγουστο του 2016, οι γείτονές τους ανήκουν πλέον στους Αμερικανούς της Elliott Management, που έφτασαν τον Ιούλιο, απομακρύνοντας τον Κινέζο επιχειρηματία Λι Γιονγκόνγκ.

Η Ιντερ είναι τρίτη στη βαθμολογία, εννέα  βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους που χθες αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Τζένοα , ενώ η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Μίλαν, περιορίζεται στην 11η θέση.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες από τις πρόσφατες συναντήσεις τους, όπου τουλάχιστον μία από τις ομάδες βρίσκoνταν σε κατάσταση κρίσης, το 222ο Derby della Madonnina παρουσιάζει δύο ομάδες που βρίσκονται σε φόρμα.

Η Ιντερ του Λουτσιάνο Σπαλέτι κέρδισε τα έξι τελευταία παιχνίδια σε όλους τους αγώνες ενώ η Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο είναι αήττητη σε οκτώ παιχνίδια από τότε που έχασε τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Νάπολη.

Η ομάδα της Ιντερ έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 555 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την ειδική ιστοσελίδα Transfermarkt, ενώ η Μίλαν δεν απέχει πολύ και βρίσκεται στα 486 εκατομμύρια ευρώ. Ένα παιχνίδι που η αξία του ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!

Και οι δύο ομάδες συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης με την Ιντερ στο Champions League μετά από απουσία έξι σεζόν και τη Μίλαν στο Europa League, στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, την Μπέτις και την Ντουντελάνζ.

«Είναι ένα συναρπαστικό ντέρμπι για την παράδοσή, για το γήπεδο, για τους οπαδούς και για πολλές άλλες πτυχές», δήλωσε ο αμυντικός της Μίλαν Αλέσιο Ρομανιόλι.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να μας δώσει μια πρόσθετη ώθηση, ωστόσο, εκτός από το να είναι ένα ντέρμπι, είναι οι αντίπαλοί μας στον αγώνα για μία θέση στο Champions League».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής της Serie A:

Ρόμα-ΣΠΑΛ             0-2

(38΄πεν. Πετάνια, 56΄ Μπονιφάζι)

Γιουβέντους-Τζένοα    1-1

(18΄ Ρονάλντο - 67΄ Μπέσα)

Ουντινέζε-Νάπολι      0-3

(14΄ Φαμπιάν Ρουίς, 82΄πεν. Μέρτενς, 85΄ Ρογκ)

Φροζινόνε-Εμπολι    21/10

Μπολόνια-Τορίνο     21/10

Κιέβο-Αταλάντα      21/10

Πάρμα-Λάτσιο        21/10

Φιορεντίνα-Κάλιαρι  21/10

Ιντερ-Μίλαν         21/10

Σαμπντόρια-Σασουόλο 22/10

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)
Γιουβέντους  25 -9αγ.
Νάπολι       21 -9αγ.
Ίντερ        16
Λάτσιο       15
Σαμπντόρια   14
Ρόμα         14 -9αγ.
Φιορεντίνα   13
Σασουόλο     13
Πάρμα        13
Τζένοα       13
Μίλαν        12 -7αγ.
Τορίνο       12
ΣΠΑΛ         12 -9αγ.
Κάλιαρι       9
Ουντινέζε     8 -9αγ.
Μπολόνια      7
Αταλάντα      6
Έμπολι        5
Φροζινόνε     1
Κιέβο        -1

* Από την Κιέβο έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button