Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έβαλε δύσκολα στη Μπαρτσελόνα η Λιόν (vid)

CHAMPIONS LEAGUE – ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΛΙΟΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 0-0

Γήπεδο: Groupama Stadium

Η Μπαρτσελόνα έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες απέναντι στην Λιόν αλλά η αστοχία τον παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε και ο εξαιρετικός Λόπες, δεν επέτρεψαν στους «μπλαουγκράνα» να πάρουν τη νίκη στην έδρα των «Λιονέ». Το τελικό 0-0 κάνει αυτομάτως φαβορί για την πρόκριση την ομάδα του Λιονέλ Μέσι που έγραψε ιστορία με την σημερινή του συμμετοχή (έφτασε τον Ινιέστα) ωστόσο οι Γάλλοι δεν φεύγουν με το κεφάλι κάτω και θα πάνε να παίξουν ”τα ρέστα” τους στην Βαρκελώνη και να διεκδικήσουν τις οποίες ελπίδες έχουν.

Η Μπαρτσελόνα απείλησε στα 23” με τον Οσμάν Ντεμπελέ να πατάει περιοχή από αριστερά και να σουτάρει με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Στο 4′ ο Μέσι εκτέλεσε ένα φάουλ κοντά στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Ένα λεπτό αργότερα ο Αουάρ ”τσίμπησε” την μπάλα έξω από την περιοχή της Μπαρτσελόνα δημιουργώντας χώρο στον εαυτό του για να σουτάρει με τον Τερ Στέγκεν να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση.

Στο 9′ η Λιόν έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Τεριέ σούταρε στην κίνηση έξω από την περιοχή των «μπλαουγκράνα» με τον Τερ Στέγκεν να βρίσκει λίγο την μπάλα και στην συνέχεια αυτή να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 16′ ο Σέρτζι Ρομπέρτο έστρωσε για τον Ράκιτιτς που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζόρντι Άλμπα γύρισε στην καρδιά της περιοχής της Λιόν για τον Μέσι που σούταρε στην κίνηση με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Στο 19′ η Μπαρτσελόνα βγήκε ωραία στην επίθεση με την μπάλα να φτάνει στα άκρα στον Οσμάν Ντεμπελέ που αφού πέρασε τον Ντιμπουά σούταρε με τον Λόπες να απομακρύνει. Στο 44′ ο Μέσι πέρασε ωραία για τον Οσμάν Ντεμπελέ που αφού ”έστρωσε” στον εαυτό του, σούταρε με αρκετά φάλτσα με την μπάλα να περνά εκατοστά από το δεξί δοκάρι του Λόπες. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι ”έκρυψαν” την μπάλα με αλλεπάλληλα «1-2» με τον Τεριέ να από πλάγια θέση και την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η μπάλα στρώθηκε για τον Μπούσκετς που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να βρίσκει στον Ντεναγέρ και να περνά λίγο έξω. Συναρπαστικό το πρώτο ημίχρονο με τρομερό ρυθμό και την μπάλα πάνω-κάτω. Οι δύο ομάδες μετά από ένα ”τρελό” πρώτο εικοσάλεπτο το μόνο που δεν κατάφεραν ήταν να πετύχουν κάποιο τέρμα πάρα τις πολλές και καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 52′ η Λιόν είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου με τον Ντεπάι να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από κακό διώξιμο του Ζόρντι Άλμπα και την μπάλα να περνά λίγο έξω. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σουάρες βρέθηκε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων μετά από πάσα του Μέσι αλλά στην προσπάθεια του να τα κάνει όλα μόνος του, τον πρόλαβε ο Ντιμπουά που έδιωξε. Στο 65′ ο Μέσι σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση μέσα από τον περιοχή με τον Λόπες να απομακρύνει.

Στο 68′ ο Μέσι έκανε ωραία ενέργεια και πλάσαρε πάνω από τον Λόπες από πολύ πλάγια θέση με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο νεοεισελφόντας Κοουτίνιο γύρισε για τον Σουάρες που σούταρε με δυσκολία, στην προσπάθεια του να γυρίσει, από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Στο 74′ ο Ζόρντι Άλμπα έβγαλε σέντρα για τον Σουάρες αλλά ο Λόπες βγήκε και τον πρόλαβε τελευταία στιγμή. Δύο λεπτά αργότερα ο Κοουτίνιο σούταρε από μακριά με τον Λόπες να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 77′ μετά από σέντρα του Μέσι, ο Σουάρες έστρωσε για τον Ζόρντι Άλμπα που σούταρε στην κίνηση με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μέσι έστρωσε στον Μπούσκετς στο ύψος της μεγάλης περιοχής που σούταρε με τον Λόπες να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση. Τελικό σκορ 0-0 με την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να σκοράρει πάρα τις 25 ευκαιρίες που δημιούργησε!

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντιμπουά, Μαρσέλο, Ντεναγέρ, Μεντί, Τραορέ (Τουσάρ 69′), Εντομπελέ (Πάπε-Τσέικ 84′), Αουάρ, Τεριέ (Κορνέ 76′), Ντεπάι, Μούσα Ντεμπελέ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο (Βιδάλ 81′), Μπούσκετς, Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες, Οσμάν Ντεμπελέ (Κοουτίνιο 67′)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button