Άλλα αθλήματαΒόλεϊΤοπικά Σπορ

Ανακοίνωση του ΑΟ Λαμίας για τον κορωνοϊό!

Το ΔΣ του ΑΟ Λαμίας, με ανακοίωσής του, γνωστοποίησε την αναστολή των προπονήσεων των ακαδημιών του.

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α. Ο. ΛΑΜΙΑΣ 2013 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ» 

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του συλλόγου μας, 

Οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που προκαλεί η εξάπλωση του κορωνοϊού απαιτούν από όλους μας ψυχραιμία, σύνεση και υπευθυνότητα για την προστασία των ευαίσθητων ομάδων συνανθρώπων μας και του κοινωνικού συνόλου. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας, και πως η κρίση αυτή προκαλεί φόβο και σε ορισμένες φορές πανικό. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του φόβου είναι η εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνουμε στους ειδικούς και η οποία θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε ψύχραιμα, κάτι που είναι καίριας σημασίας για εμάς και για τα παιδιά μας, καθώς αποτελούμε τα πρότυπά τους είτε μας το δείχνουν, είτε όχι. Για τη μεταξύ μας εμπιστοσύνη καταλύτη αποτελεί η συναίσθηση της ατομικής μας ευθύνης, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τη συλλογική μας ευθύνη. Είναι, λοιπόν, σημαντικό ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς, όπως ακριβώς όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας: 

  1. Να τηρούμε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας 

(Ε.Ο.Δ.Υ.) τόσο για την ατομική μας υγιεινή, όσο και για τις προϋποθέσεις αυτό- περιορισμού, που ο Οργανισμός θέτει. Έτσι παρακολουθούμε τις τροποποιήσεις στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/) καθώς τα δεδομένα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα 2. Να περιορίσουμε στο ελάχιστο την συνύπαρξη στον ίδιο χώρο με πολύ κόσμο. 3. Κάνουμε προσεχτική διαχείριση των πληροφοριών που φτάνουν σε εμάς από μη 

ειδικούς, και να στεκόμαστε κριτικά απέναντί τους για αποφυγή πανικού. Ο σύλλογός μας, υιοθετεί όλα τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα και ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα με σκοπό την ασφάλεια των αθλητριών μας και των οικογενειών τους και την καταπολέμηση του πανικού. 

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας, για την καθολική αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις επόμενες 14 ημέρες, με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού ενστερνίζεται και ο Α. Ο. Λαμίας 2013. Το καθήκον μας σαν υπεύθυνος σύλλογος για την υγεία των παιδιών μας και των αθλητριών μας, μας επιβάλλει η αναστολή λειτουργίας των Ακαδημιών μας έως και τις 22/3/2020. Μετά από αυτή την ημερομηνία και εκτιμώντας τα δεδομένα θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση. Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας, πονοκέφαλος), θα πρέπει τα παιδιά να αποφεύγουν την συνύπαρξη στον ίδιο χώρο με άλλο κόσμο, και όλοι μας – συμπεριλαμβανομένων και των γονέων – και να παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας μας, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον οικογενειακό μας ιατρό, ο οποίος είναι σε θέση να μας δώσει έγκυρες οδηγίες. Βεβαίως, και σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ., όσοι παρουσιάζουν τέτοια συμπτώματα δεν αποτελούν αυτόματα κρούσματα κορωνοϊού αλλά χρήζουν της ιατρικής εκτίμησης που προαναφέρθηκε. Στο ένθετο που αναρτήσαμε υπάρχουν 8 χρήσιμες οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV. Για τυχόν αλλαγές στην λειτουργία των Ακαδημιών μας, να παρακολουθείται τις ανακοινώσεις στην σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/aolamias.gr). 

Όλοι εμείς στον Α. Ο. Λαμίας 2013 νομίζουμε ότι με ψυχραιμία αλλά και με ατομική και συλλογική ευθύνη, θα περάσουμε αυτή την κρίση με «Άριστα» σε όλα τα επίπεδα. 

Με εκτίμηση, Το Δ.Σ. του Α. Ο. Λαμίας 2013 

Διαβάστε επίσης

Back to top button