Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Πιλίδης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Θα είμαι έτοιμος… »

Οσκαρ... ατυχίας θα μπορούσε να διεκδικήσει ο Γιώργος Πιλίδης.

Ο Ελληνας πρωταθλητής είχε δύο τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του για να κατακτήσει ένα εισιτήριο για το Τόκιο. Το «χρυσό» παιδί της ελληνικής Πάλης μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τόνισε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα προλάβει τα Προολυμπιακά. Ανέλυσε τα συναισθήματά του, μετά τον τραυματισμό και το πρόγραμμά του.

Τέλος ο Γιώργος Πιλίδης προέτρεψε τους πάντες να ακούν τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών για την καταπολέμηση εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Πιλίδη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: 

ΕΡ: Γιώργο έχουν περάσει αρκετές μέρες από τον τραυματισμό σου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τι ακριβώς έχεις πάθει και σε τι κατάσταση είσαι;

«Τραυματίστηκα στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπήρχαν φόβοι ότι έχω ρήξη χιαστών, αλλά ευτυχώς ο τραυματισμός μου δεν είναι τόσο σοβαρός. Εχω υποστεί κάκωση συνδέσμων και θα είμαι έτοιμος αγωνιστικά σε περίπου δύο μήνες».

ΕΡ: Επομένως πιστεύεις ότι θα προλάβεις να αγωνιστείς στα Προολυμπιακά τουρνουά;

«Η τύχη με βοήθησε γιατί η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανέβαλε τα Προολυμπιακά τουρνουά λόγω του κορονοϊού. Μέσα στην ατυχία μου, αλλά και την πανδημία που έχει επηρεάσει τον κόσμο, μου δίνεται η ευκαιρία να αποκατασταθώ και πιστεύω θα είμαι έτοιμος και θα αγωνιστώ».

ΕΡ: Εδώ και τόσα χρόνια προετοιμάζεσαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έδινε προκρίσεις τραυματίστηκες, το ίδιο και τώρα… 

«Σκέφτομαι να διεκδικήσω το χρυσό μετάλλιο… ατυχίας (γέλια)! Ομως, αυτό που έχω μάθει όλα τα χρόνια είναι να παλεύω, να ξεπερνώ τις αναποδιές και να στέκομαι όρθιος. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι ο στόχος της ζωής μου.  Εδώ και 4 χρόνια εχω δουλέψει πάρα πολύ, έχω κάνει μεγάλες θυσίες και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να βρεθώ εκεί».

ΕΡ: Αρχικά υπήρχαν φόβοι ότι είχες ρήξη χιαστών. Το ήξερες κι εσύ. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα τι σκεφτόσουν; 

«Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Ηταν λες και είχε πεθάνει ένα αγαπημένο μου πρόσωπο. Προσπαθούσα να χαμογελάσω, να σκεφτώ κάτι άλλο, αλλά δεν γινόταν. Ερχόταν στο μυαλό μου οι θυσίες που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Άφηνα το σπίτι μου, την χώρα μου για να κάνω συνεχόμενες προετοιμασίες και όλα έδειχναν πως θα πήγαιναν στράφι. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω με λόγια αυτό που βίωνα. Οι δικοί μου άνθρωποι προσπάθησαν να με παρηγορήσουν, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις νιώθεις μόνος, κενός… Δεν μπορείς να ακούσεις τα λόγια κανενός. Πονάς και εύχεσαι να ήταν ένα κακό όνειρο».

ΕΡ: Τώρα που έχουν περάσει οι μέρες νιώθεις πιο ήρεμος;

«Σίγουρα τα συναισθήματα δεν είναι το ίδιο έντονα. Οταν όμως μένω μόνος μου στεναχωριέμαι πολύ. Πλέον, όμως, το έχω πάρει απόφαση και είμαι έτοιμος να δουλέψω να ξεπεράσω τον εαυτό μου».

ΕΡ: Πιστεύεις ότι θα καταφέρεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέψεις;

«Αυτό το γνωρίζει μόνο ο Θεός. Ξέρω μόνο ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Θα ακούσω τις συμβουλές του γιατρού και των φυσιοθεραπευτών και θα δούμε. Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον προπονητή μου Αμιράν Καρντάνοφ, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και τον πρόεδρο που είναι στο πλευρό μου συνέχεια και όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν. Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε τραυματισμούς, να ξέρεις ότι ο κόσμος σε αγαπάει. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον χορηγό μου, όπου για μια ακόμη φορά στάθηκε δίπλα μου σαν οικογένειά μου κι έδειξε ότι δεν είναι απλά μια χορηγική συμφωνία».

ΕΡ: Παρακολούθησες από κοντά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, υπάρχουν νέα ταλέντα;

«Η Πάλη ταιριάζει στον Ελληνα. Εχουμε πολλούς αξιόλογους αθλητές με ταλέντο που άμα δουλέψουν σκληρά έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν πολλά πράγματα».

ΕΡ: Τέλος, ποια είναι η γνώμη σου για την πανδημία;

«Ολοι πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και με υπομονή θα καταφέρουμε όλοι μαζί να νικήσουμε».

Διαβάστε επίσης

Back to top button