Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μόλις δύο παιχνίδια σήμερα για τη SuperLeague!

Δείτε το preview της 19ης αγωνιστικής της Superleague.

Ολυμπιακός – Πανιώνιος

Δεν υπάρχει άλλο ζευγάρι στην ιστορία της Α’ Εθνικής, που η μια ομάδα να έχει νικήσει την άλλη περισσότερες φορές. Αυτές οι 84 νίκες του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου είναι ρεκόρ στο πρωτάθλημα. Αυτό που κυνηγάει ο Ολυμπιακός είναι η 50η νίκη στην έδρα του επί του Πανιωνίου. Εδώ όμως δεν είναι ρεκόρ, αφού ο Παναθηναϊκός τον έχει νικήσει 52 φορές γηπεδούχος.

Πρόκειται για την 116η συνάντηση στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο. Οι “ερυθρόλευκοι” κυριαρχούν φυσικά και η νίκη του Πανιωνίου πριν από δύο χρόνια στο Καραϊσκάκη ξεχωρίζει σαν την… “καλαμιά στον κάμπο”!

Ήταν το 1-0 με γκολ του Γιώργου Μασούρα από το πρώτο λεπτό, που τώρα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αυτή είναι η μοναδική νίκη του Πανιωνίου στα 37 τελευταία μεταξύ τους για όλες τις διοργανώσεις, όπου ο Πανιώνιος έχει καταφέρει πέντε ισοπαλίες.

Αυτή η νίκη του Πανιωνίου σταμάτησε 21 διαδοχικές εντός έδρας νίκες του Ολυμπιακού, από τον Οκτώβρη του 1993 που είχε φύγει ισόπαλος από το Καραϊσκάκη 1-1.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες, έχοντας πετύχει σε όλες τουλάχιστον δύο γκολ. Μάλιστα τα οκτώ από τα 13 γκολ που έβαλε στο διάστημα αυτό, τα έβαλε στο πρώτο ημίχρονο κάτι που δεν του ήταν εύκολο. Στα 13 πρώτα παιχνίδια είχε μόλις πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Είναι το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, πριν εμπλακεί στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διαδοχικά.

Ο Πανιώνιος πήρε βαθειά ανάσα με το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Ήταν η πρώτη του νίκη μετά από έξι αγώνες και η έκτη στο πρωτάθλημα. Εκτός έδρας έχει πάρει ένα βαθμό, αυτόν στο Ηράκλειο στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του.

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 84

Ισοπαλίες: 21

Νίκες Πανιωνίου: 10

 

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακού: 49

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Πανιωνίου: 4

 

Στον πρώτο γύρο

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, 19.30

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-1

(90′ κεφαλιά Χασάν)

ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός

Το 2019 εξελίσσεται σε ένα πάρτι… διαρκείας για τη Λαμία, καθώς ήδη έχει κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει στην έδρα της. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της μεταμόρφωσης, να επισημάνουμε ότι μέσα στο 2018 είχε κάνει όλες κι όλες τρεις νίκες σε 16 επίσημα παιχνίδια στην έδρα της! Και οι ομάδες που νίκησε μέσα σε διάστημα 20 ημερών είναι δύο φορές ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος και ο Απόλλων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Λαμία συμπληρώνει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της μέσα σε 13 μέρες! Έπαιξε Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, Κυριακή 27 Ιανουαρίου, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και παίζει και Σάββατο 2 Φεβρουαρίου! Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ, σε 13 ημερολογιακές μέρες τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας!

Τώρα η ομάδα του Μάκη Χάβου υποδέχεται τον Παναιτωλικό και αν τον νικήσει, θα τον ξεπεράσει στη βαθμολογία!

Η Λαμία έχει κάνει 11 νίκες στην ιστορία της στη Super League Σουρωτή. Η πρώτη ήταν με 3-1 μέσα στην Τρίπολη και από εκεί και πέρα και οι 10 που ακολούθησαν ήταν στο γκολ! Στο γήπεδό της και οι οκτώ που έχει κάνει είναι στο γκολ!

Από την άλλη πλευρά το 2019 δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναιτωλικό. Έκανε χαρούμενα Χριστούγεννα με το “διπλό” στο “Κλ. Βικελίδης”, αλλά από εκεί και πέρα μετράει δύο βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια. Και ενώ από τα πρώτα 15 παιχνίδια μόνο σε δύο δεν είχε σκοράρει, τώρα δεν έχει βάλει γκολ στα τρία τελευταία.

Κάτι τέτοιο έχει να του συμβεί σχεδόν τέσσερα χρόνια! Ήταν από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο του 2015, όταν δεν σκόραρε σε έξι διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στα τρία παιχνίδια τους ως τώρα στη μεγάλη κατηγορία, έχουν δύο ισοπαλίες και ο Παναιτωλικός νίκησε τον περασμένο Απρίλιο στην έδρα του. Για οποιαδήποτε κατηγορία η Λαμία έχει να νικήσει τον Παναιτωλικό από τον Μάρτιο του 2005, 1-0 για την Γ’ Εθνική με γκολ του Ανδρέα Επίσκοπου στο 90′.

Το περσινό παιχνίδι στη Λαμία είχε τρεις αποβολές!

Η ιστορία

Νίκες Λαμίας: 0

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικού: 1

 

Με γηπεδούχο τη Λαμία

Νίκες Λαμίας: 0

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Παναιτωλικού: 0

 

Στον πρώτο γύρο

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, 19.00

Παναιτωλικός – Λαμία 2-2

(27′ σουτ Μασούρεκ, 88′ σουτ Μανά – 74′ σουτ Επστάιν, 90′ σουτ Αντέτζο. Ο Κυριακίδης απέκρουσε πέναλτι του Μαστούρ)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button