Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δύο σενάρια για ΑΕΚ-Λιβάγια

Η ΑΕΚ θέλει να «δέσει» με νέο συμβόλαιο τον Κροάτη φορ. Ειδάλλως, πιθανότερο σενάριο είναι η πώλησή του.

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι εδώ και μια τριετία από τους ηγέτες της ΑΕΚ. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021 και σύμφωνα με την Live Sport, στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ έχουν ως μια από τις προτεραιότητές τους να τον «δέσουν» για περισσότερα χρόνια.

Αν, ωστόσο, δεν καταστεί εφικτό οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν, τότε πιθανότερο σενάριο είναι η πώλησή του, προκειμένου να μη χαθεί άνευ ανταλλάγματος σε έναν χρόνο. Ο 26χρονος άσος είναι πολύ ευχαριστημένος στην ΑΕΚ και με τη ζωή στην Αθήνα, αλλά δεν θα έλεγε όχι σε μια μεγάλη πρόταση από ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Ο Ίλια Ίβιτς έχει στην ατζέντα του να συζητήσει με τον Κροάτη το προσεχές διάστημα και είναι δεδομένο πως ο Λιβάγια θα επιδιώξει αύξηση αποδοχών. Αυτή τη στιγμή αμείβεται με περίπου 700.000 ευρώ ετησίως έχοντας το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ΑΕΚ, πίσω από τον Νέλσον Ολιβέιρα. Και για την περίπτωση του Πορτογάλου, που επίσης δεσμεύεται ως το καλοκαίρι του 2021, το σκεπτικό της «Ένωσης» είναι ανάλογο. Επέκταση ή πώληση δηλαδή…

Πάντως τους μήνες που έρχονται οι πωλήσεις δεν θα είναι απλή υπόθεση. Η πανδημία έχει ήδη πλήξει το ποδόσφαιρο και οι συνέπειες θα είναι μεγάλες, συνεπώς ίσως στην ΑΕΚ (αλλά και σε πολλές ακόμη ομάδες) να είναι πολύ πιο δύσκολο, ίσως και αδύνατο, να βρουν τις τιμές που θα έψαχναν στην αγορά υπό κανονικές συνθήκες.

Η ΑΕΚ θέλει να «δέσει» με νέο συμβόλαιο τον Κροάτη φορ. Ειδάλλως, πιθανότερο σενάριο είναι η πώλησή του.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button