FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αναστασιάδης: «Να ανέβει η Λαμία σκαλοπάτι»

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Λαμία, Ανέστης Αναστασιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «RadioNet 101,9» σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την επόμενη ημέρα της ομάδας αλλά και τη δική του.

Ο Έλληνας αμυντικός, μιλώντας στον Πάνο Κατσώνη και στην εκπομπή του «RadioNet 101,9» «Σέντρα και Γκολ», σχολίασε την φετινή χρονιά του ΠΑΣ Λαμία, την επόμενη ημέρα της ομάδας, ενώ τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του ή όχι στον σύλλογο.

Πιο αναλυτικά:

«Σίγουρα όταν έρχεται μια βράβευση από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου είτε είναι δημοσιογράφοι είτε είναι προπονητές είτε αντίπαλοι ποδοσφαιριστές είναι ιδιαίτερη τιμή αλλά νομίζω ότι όλο αυτό το βραβείο το προσωπικό δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία όσο σημασία έχει η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Θεωρώ ότι το βραβείο αυτό είναι κάτι που αξίζει πολύ σε όλους τους συμπαίκτες και το προπονητικό τιμ με τη δουλειά που έχει γίνει πάρα σε ένα άτομο. Έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και οι συμπαίκτες μου».

Για την παραμονή της Λαμίας είπε: «Η αλήθεια είναι ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και αυτό ίσχυσε στη δική μας περίπτωση καθώς η ομάδα έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θα παλέψει επί ίσοις όροις με όλες τις ομάδες για την παραμονή. Από κει και πέρα τα πράγματα εξελίχθηκαν σίγουρα καλά και δεν κρύβω ότι επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα και μπορεί να γίνουν τις τελευταίες 6-7 αγωνιστικές πράματα και θαύματα, ότι μπορούσαμε να μπούμε σε ένα κίνδυνο αλλά νομίζω ότι την ύστατη στιγμή και στα παιχνίδια που είχαμε η ομάδα έδειξε την αγωνιστικότητα που χρειάζεται, πήρε τα παιχνίδια και τους βαθμούς. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι στο τέλος σώθηκε και σχετικά εύκολα. Σίγουρα όταν μια ομάδα σαν τη Λαμία δεν εκμεταλλεύεται την έδρα της και έχει απώλειες από κει και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Όταν χάνεις με την Ξάνθη στην έδρα σου με την Λάρισα στην έδρα σου μετά έρχεται ο Ολυμπιακός ξαναχάνεις το ίδιο και με την ΑΕΚ, έρχονται δηλαδή απανωτές ήττες, τότε δημιουργείται σίγουρα πρόβλημα. Φανήκαμε όμως τυχεροί στο ότι οι ομάδες που παλεύουν για την παραμονή ήταν χαμηλά δεν παίρναν βαθμούς. Άρα λοιπόν υπήρχε πάντα μια διαφορά ασφαλείας και θεωρώ ότι αν αυτές οι ομάδες κέρδιζαν κάποια παιχνίδια θα υπήρχε τότε μεγαλύτερος προβληματισμός».

Για το μέλλον του ίδιου στην ομάδα της Λαμίας είπε χαρακτηριστικά: «Πριν τελειώσει το πρωτάθλημα είχαν ειπωθεί κάποια πράγματα σε κάποια παιδιά από τον πρόεδρο, από κει και πέρα όμως είναι λίγο νωρίς ακόμα, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα διευθετήσουμε σαν ομάδα όπως είπε ο πρόεδρος. Θεωρώ ότι μέσα στο επόμενο διάστημα και η ίδια η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές θα μπουν στη διαδικασία να μιλήσουν. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά, αυτή είναι η αίσθησή μου».

Για τον προβληματισμό που εκφράζει ο κόσμος σχετικά με το ότι δεν παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο η ομάδα της Λαμίας ο Αναστασιάδης συμπλήρωσε: «Ο κόσμος καλά κάνει και κάνει καλοπροαίρετη κριτική. Ο κόσμος που ακολουθεί την ομάδα και την παρακολουθεί δείχνει ότι υπάρχει μέλλον υπάρχει παρόν υπάρχει ιστορία. Άρα λοιπόν και αυτός εκφράζει την άποψή του και αυτό πρέπει να το δεχτούμε και να σκεφτούμε την καλοπροαίρετη κριτική από όπου και αν προέρχεται. Σίγουρα περιμένει πράγματα διαφορετικά την επόμενη σεζόν αυτό μου λέει ο κόσμος, ότι θέλει να δει μια ομάδα διαφορετική αλλά νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες εξελίξεις που πρέπει  τις λάβουμε υπόψιν. Όπως τα τηλεοπτικά που είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για όλες τις ομάδες. Τα λεφτά και τα έσοδα είναι περιορισμένα οπότε είναι μια μεγάλη οικονομική ανάσα όταν η Nova σου δίνει ένα καλό οικονομικό συμβόλαιο. Είναι πάρα πολύ αισθητή τη μείωση. Η Λαμία βάση τα όσα γνωρίζω έπρεπε να έχει ένα συμβόλαιο της τάξης του 1,7 και τις κόβουν 1 εκατομμύριο €. Αυτό είναι μια παθογένεια όλων των ομάδων που δεν μπορούν να κάτσουν κάτω και να βρούν μια λύση και την πληρώνουν ομάδες όπως η Λαμία και ο Παναιτωλικός και ούτω καθεξής. Αυτό το πράγμα δημιουργεί πολλά προβλήματα σε μια εταιρεία και σίγουρα τα έσοδα θα είναι περιορισμένα γι’ αυτό και υπάρχει ανάγκη από οικονομική βοήθεια. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι όταν ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα θα γίνει και ο σχεδιασμός για το πλάνο που μπορεί να ακολουθήσει η ομάδα και τι παίκτες μπορεί να πάρεις».

Για τον κόσμο και αν ανταποκρίθηκε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες καθώς η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ξέρουμε τα προβλήματα που μπορεί να έχει ο κόσμος, παίζει ρόλο και ότι δυο παιχνίδια μεγάλα δεν τα παίξαμε στην έδρα μας που ήταν και αυτός ένας παράγοντας. Πάντα υπήρχε η ανασφάλεια αν θα παίξει ομάδα στην έδρα της, αν θα παίξει στο γήπεδο της και ίσως τα διαρκείας να μην ήταν αυτά που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. Θεωρώ ότι στην σεζόν μέσα και σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη παρουσία του κόσμου. Ευελπιστούμε στη συνέχεια να δώσει μεγαλύτερο παρόν στο γήπεδο. Όταν μια ομάδα μέσα σε δύο εβδομάδες πρέπει να φτιάξει τρεις ομάδες και τα τμήματα υποδομής δηλαδή, όταν η διαφορά που υπάρχει από την Β εθνική στη super league είναι χαώδης, όταν δεν έχεις γήπεδο, όταν δεν έχεις προπονητικό τιμ και ξεκινάς ένα σχεδιασμό γρήγορα, θα γίνουν όλα στο πόδι και ενδεχομένως να γίνουν πολλά λάθη. Για αυτό είναι ένας άθλος ότι η Λαμία κατάφερε να σωθεί γρήγορα. Υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για το χρόνου, υπάρχει μεγαλύτερη γνώση. Άκουσα και τον πρόεδρο και τον Σάκη τον Τσικνή ότι γίνονται προσπάθειες, αυτούς νομίζω ότι πρέπει να τους αγκαλιάσουν όλοι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, νομίζω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερη η ομάδα».

Τέλος για το στοίχημα της επόμενης μέρας: «Το στοίχημα είναι να ανέβει ένα σκαλοπάτι η ομάδα. Αρχίζει να καθιερώνεται στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας. Να οργανωθεί όχι μόνο για τους επόμενους 10 μήνες, να οργανωθεί για τα τρία με τέσσερα επόμενα χρόνια γιατί νομίζω ότι η Λαμία έχει όλα τα φόντα να είναι στο προσκήνιο. Πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες και αυτό είναι καλό και για την πόλη και για την ομάδα».

Όσο για τα δεδομένα της super league και την αβεβαιότητα που υπάρχει συμπλήρωσε: «Όλα αυτά επειδή είμαστε στην Ελλάδα και τα πάντα αλλάζουν σύντομα θεωρώ ότι πρέπει να θωρακιστούμε με όλα αυτά, να οργανωθεί η ομάδα ακόμη καλύτερα. Να βάλει τις βάσεις και νομίζω ότι όποια απόφαση και αν έρθει, αν εσύ είσαι οργανωμένος και έτοιμος νομίζω ότι θα μπορείς να είσαι γενικότερα προετοιμασμένος για όλα τα πράγματα, για παν ενδεχόμενο».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button