Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πρωινός Τύπος (27/3): «Απάνθρωπο να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα – Αν δεν έχεις 800 ευρώ, κλείσ’ το…»

Έκανα εντύπωση οι δηλώσεις του Πανουργιά Παπαϊωάννου για την επανέναρξη του πρωταθλήματος...

Επίδομα των 800 ευρώ στους ποδοσφαιριστές, επανέναρξη του πρωταθλήματος, πλάνο ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, αλλά και ολίγη από Μαρτίνς στον Πρωινό Τύπο.

Χαρτί… Ο πιο όμορφος τρόπος να γράφεις, ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις. Κι αν το SDNA υπηρετεί τη σύγχρονη μορφή ενημέρωσης κι αν η τεχνολογία ποδοπατάει τον ρομαντισμό, κάποιες αξίες αξίζει να παραμένουν στην επιφάνεια.

Γι’ αυτό και η στήλη στην ιστοσελίδα μας, μια στήλη που φέρνει τα μπρος – πίσω. Ή τα πίσω – μπρος! Καθημερινά στον Πρωινό Τύπο θα μπορείτε να διαβάζετε τα καλύτερα από την αρθρογραφία των εφημερίδων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – SPORTDAY

Διάβασα ότι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Μήνας Λυσάνδρου και ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ζητώντας την βοήθειά τους για να λάβουν και οι ποδοσφαιριστές το επίδομα των 800 ευρώ, μέσω της διευρυμένης λίστας του ΚΑΔ.

Για τη Super League 2  το καταλαβαίνω, αλλά η Σούπερ Λίγκα δεν γίνεται να έχει τέτοιες απαιτήσεις. Αν δεν έχουν οι ομάδες να δώσουν 800 ευρώ τον μήνα στους παίκτες τους ας το κλείσουμε το μαγαζί. Αν έχουν παρατηρηθεί αργήσεις καταβολών μισθών η λίγκα πρέπει απλώς να κάνει γνωστό ποιοι δεν πληρώνουν. Για να γελάσει το πανελλήνιο μαζί τους…

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ – SPORTIME

Από εκεί και πέρα, στα… δικά μας, κομβικό ζήτημα για τις ομάδες είναι τι θα γίνει με την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Καλώς, όλοι προσανατολίζονται – όσοι σκέφτονται σοβαρά – να τελειώσει κανονικά αυτή η σεζόν.

Το ποδόσφαιρο δεν γουστάρει… παύλες και θα πρέπει να τελειώσει η χρονιά με την μπάλα να κυλά στο χορτάρι. Ακόμη και αν χρειαστεί να ξεκινήσει μέσα Μάη η διαδικασία των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Έτσι και αλλιώς υπάρχει περιθώριο μέχρι τέλους Ιουνίου πλέον για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Πρέπει επιτέλους να σεβαστούμε τον ιδρώτα, τον κόπο, τη δουλειά και τους στόχους ποδοσφαιριστών και προπονητών. Δηλαδή των πρωταγωνιστών του ποδοσφαίρου και όχι των παραγόντων που παίζουν τα… παιχνίδια τους και ονειρεύονται «παύλες». Όταν όλα θα είναι ασφαλή, πρέπει να ξεκινήσουν τα ματς για να τελειώσει η χρονιά και να ζήσουμε την… κανονικότητα στην πράξη.

Ακόμη και με άδειες εξέδρες, όσο άσχημο και αντιποδοσφαιρικό και αν είναι, πρέπει οι ποδοσφαιριστές να έχουν τον τελευταίο λόγο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι κανονικότητα και πρέπει να επανέλθουμε, όταν πλέον όλα θα είναι safe.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ – ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο κορωνοϊός και η εξάπλωσή του δεν οφείλεται φυσικά αποκλειστικά ή κυρίως στο μεγάλο λάθος ότι έγινε με κόσμο και μετακινήσεις οπαδών ο αγώνας της Αταλάντα με τη Βαλένθια στο Μπέργκαμο. Όμως είναι στο επίκεντρο της κριτικής οι αποφάσεις εκείνων των ημερών και η καθυστέρηση στις αντιδράσεις των διεθνών ποδοσφαιρικών φορέων. Ας μη δίνει το ίδιο το ποδόσφαιρο άλλα τέτοια δικαιώματα, ας απαντά με τον τρόπο που μπορεί. Κοιτάζοντας αυτή την ώρα τη γενικότερη προστασία παρά την αυτοπροστασία του, σχετικά με το πότε και πώς θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα, πώς δεν θα χαθούν χρήματα από ομάδες και παίκτες και όλα τα συναφή. Είναι πέραν από κάθε νόημα αυτές τις στιγμές.

Δεν έχει νόημα, επίσης, να γίνεται συζήτηση σχετικά με τη συνέχεια της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς για την επόμενη σεζόν, από τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει στη διεθνή σκηνή τι θα γίνει με την τρέχουσα. Αλά για τα οφέλη που μπορεί να έχει μία τρίτη χρονιά με τον Πορτογάλο στον πάγκο της ελληνικής ομάδας, θα έχουμε την ευκαιρία προσεχώς για αναλύσεις…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ – LIVESPORT

Ουσιαστικά το μοναδικό, πλην του προπονητή, «κεφαλαιώδες» ζήτημα που απέμενε να διευθετηθεί για τα οικονομικά της επόμενης σεζόν ήταν το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, με τη Nova ή κάποιο άλλο κανάλι. Και το μοναδικό τεράστιο ερώτημα ήταν και παραμένει αν το Τριφύλλι θα καταφέρει να «ακυρώσει» τον τελευταίο χρόνο αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τώρα όμως όλα εξελίσσονται πάνω σε κινούμενη άμμο και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ξημερώνει! «Παγώνουν» υποχρεωτικά τα πάντα!

Δεν ξέρουμε ούτε καν αν θα ολοκληρωθεί το τρέχον πρωτάθλημα! Ούτε για πωλήσεις μπορεί να γίνει σχεδιασμός ούτε για ενίσχυση. Μόνο στο πεδίο των ανανεώσεων συμβολαίων είναι εφικτό να συνεχιστούν οι συζητήσεις, ενώ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο και για το αίτημα στην UEFA, όλα είναι αιωρούμενα. Προβλέψεις, εκτιμήσεις, ενημέρωση, υπομονή και… μέχρι εκεί. Πρωτίστως να είμαστε όλοι καλά και πάμε «day by day».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για την ΑΕΚ είναι σημαντικό, δεδομένου πως από την προσεχή μεταγραφική περίοδο, θα επιχερηθεί να μπει σε εφαρμογή η ανανλεωση της ομάδας. Να δημιουργηθεί ένα νέο ρόστερ, που θα φέρει τη σφραγίδα του Ίλια Ίβιτς, θα προσφέρει άνεμο ανανέωσης και θα γεμίσει ξανά φιλοφοξίες όλο το τιμ. Τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ έχει μπει σε μια ιδιαίτερη πραγματικότητα.

Κάποιες φορές αποκτα παίκτες δίχως πολλή σκέψη, απλά επειδή είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Δίχως να αναλογιστεί δηλαδή με τον πρέπον βαθμό, αν ταιριάζουν στις ανάγκες της, εάν μπορούν να ταιριάξουν με τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ και εάν μπορούν να κάνουν να ανταποκριθούν σε αυτό που θέλει να παρουσιάσει ο προπονητής. Αυτό συγκέντρωσε πριν από λίγους μήνες μισή ντουζίνα δεκάρια με την ΑΕΚ σε πολλά ματς να μην παίζει καν με δεκάρι.

TA NEA

Αν υπήρχε μια – μικρή – ελπίδα για τον Παναθηναϊκό να κάνει ορισμένες υπερβάσεις στο μπάτζετ του και να φέρει ποδοσφαιριστές τύπου Μπεργκ το ερχόμενο καλοκαίρι, αυτή πια έπαψε να υφίσταται. Όπως τουλάχιστον φαίνεται. Ο κορωνοϊός φέρνει και πάλι σκληρή οικονομική πολιτική στον σύλλογο και με δεδομένο πως δεν υπάρχει διάθεση ως τώρα για πάγωμα μισθών ή για μειώσεις σε υψηλά συμβόλαια (τύπου Καρλίτος, Αγιούμπ, Κουρμπέλη), ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να μαζευτεί από εδώ και στο εξής. Στα συμβόλαια, δηλαδή, που θα συνάψει με τις επόμενες μεταγραφές του. Σε αυτά αναμένεται να υπάρχει πια ένα οικονομικό πλαφόν.

ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Η ΠΡΑΣΙΝΗ

Ο Ρότσα με όσα είπε εξέφρασε τον απλό φίλο του Παναθηναϊκού, διότι είναι Παναθηναϊκός. Και όπως κάνει πάντα δεν χάιδεψε αυτιά. Είπε, ότι αν η συνεργασία Δώνη, Ρόκα, Αλαφούζου δεν είναι αρμονική, δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι όταν κάποια στιγμή θα έρθουν τα αρνητικά αποτελέσματα, θα υπάρχει και πρόβλημα. Όπως είπε ο Χουάν, ο Δώνης είναι ο προπονητής, αυτός φτιάχνει την ομάδα και όλοι πρέπει να συμφωνήσουν γύρω του, αλλά και αν ο ίδιος έχει κάνει λάθη μπορεί να τα διορθώσει. Και ο Ρότσα τόνισε ακόμα, ότι συμφωνεί με το περιορισμένο μπάτζετ με νέα παιδιά, για να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος και ανησυχεί μήπως αυτό αλλάξει και έρθουν 30αρηδες ξένοι στην ομάδα, που δεν θα προσφέρουν τίποτα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ – ΜETROSPORT

Ας μιλήσουμε όμως, λίγο και για ποδόσφαιρο. Δείτε τι δήλωσε χθες ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Η γνώμη μου είναι ότι η Super League πρέπει να προχωρήσει στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Οι ποδοσφαιριστές ήδη έχουν συμπληρώσει πολλές ημέρες αποχής από παιχνίδια και προπονήσεις.

Και έπειτα, με τι ψυχολογία, έστω και αν πρόκειται για επαγγελματίες, να επιστρέψουν; Χρειάζονται ένα διάστημα προετοιμασίας όχι μόνο αγωνιστικής αλλά και ψυχολογικής».

Με τρεις προτάσεις ο άνθρωπος είπε το εύλογο και το αυτονόητο. Θα είναι απάνθρωπο και για τις ομάδες και για τους φιλάθλους να επαναρχίσει το πρωτάθλημα για να γίνουν τα πλέι οφ. Δεν είναι πρωτεύων θέμα το ποδόσφαιρο. Πρωτεύων είναι το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button