Άλλα αθλήματα

Ικανοποιημένοι οι μηχανικοί της mercedesF1 για τη CPAP

Ικανοποιημένοι που φάνηκαν χρήσιμοι στην κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δηλώνουν οι μηχανικοί της Mercedes F1 για την δημιουργία της συκευής CPAP.

Σε συνεργασία με τους  μηχανικούς και τους κλινικούς ιατρούς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου , oι μηχανικοί της Mercedes F1, προχώρησαν στην κατασκευή συσκευής, η οποία έχει λάβει την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής υγεία της Βρετανίας ,παρέχει οξυγόνο στον εγκέφαλο χωρίς να χρειάζεται χρήση  ειδικού αναπνευστήρα και  δημιουργήθηκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Η συγκευή που  βοηθάει την αναπνοή, γνωστή ως CPAP, έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς στα νοσοκομεία της Ιταλίας και της Κίνας για να βοηθήσει τους ασθενείς με σοβαρή πνευμονική νόσο COVID-19 να αναπνέουν ευκολότερα, όταν το οξυγόνο είναι ανεπαρκές .

«Αυτή η συσκευή αναπνευστικής βοήθειας παράχθηκε μέσα σε ταχεία χρονική περίοδο ,  χρειάστηκαν λιγότερες από 100 ώρες από την αρχική συνάντηση για την παραγωγή της πρώτης συσκευής.

Εκατοντάδες συσκευές πρόκειται να παραδοθούν  για κλινικές δοκιμές, με ταχεία διάθεση σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα πριν από την προβλεπόμενη αύξηση κρουσμάτων στα νοσοκομεία», ενώ  αναφέρεται πως  περίπου το 50% των ασθενών που χρησιμοποιούν το CPAP στην Ιταλία «αποφεύγει την ανάγκη για επεμβατικό μηχανικό αναπνοής.»

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button