Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Basket League: Απόσταση 10% ανάμεσα σε ομάδες και παίκτες

Mία… απόσταση της τάξης του 10% ως προς το ποσοστό των συμβολαίων των παικτών που θα καλύψουν οι ομάδες της Basket League στην περίπτωση της οριστικής διακοπής (απομένει η επικύρωσή της από την αθλητική ηγεσία) της Α1 ανδρών στο μπάσκετ χωρίζει τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ, μετά την τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές το μεσημέρι της Πέμπτης (2/4).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ και οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΚ, αλλά όχι οι προπονητές. Τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Μαυροειδής και Βασίλης Ξανθόπουλος.  Βρέθηκαν σημεία επαφής στα περισσότερα θέματα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Betατζής

Οι ιδιοκτήτες των δεκατεσσάρων ΚΑΕ εμμένουν στη θέση τους για αποπληρωμή των συμβολαίων μέχρι τις 13 Μαρτίου) ή κάλυψη του 70% των συμβολαίων των παικτών. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ζητά να καλυφθεί το 80% των συμβολαίων των παικτών. Παρατηρείται δηλαδή μία διαφορά της τάξης του 10%. Οι παίκτες από την πλευρά τους πρότειναν να αποπληρώσουν οι ομάδες το υπόλοιπο των συμβολαίων μέχρι τον Αύγουστο.

Αναφορικά στα ετήσια συμβόλαια των παικτών που δεν ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες ευρώ, οι ιδιοκτήτες δήλωσαν πως θα αυτά θα τα καλύψουν ολόκληρα. Τέθηκε και το θέμα της αμοιβής των μάνατζερ των παικτών και κατά πόσο αυτή θα μειωθεί αντίστοιχα όπως αυτή των παικτών, με τον ΠΣΑΚ να συμφωνεί ότι λογικά θα ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος και από τους εκπροσώπους των παικτών.

Αμοιβαία κατανόηση υπήρξε ανάμεσα στις ομάδες/μέλη του ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ ως προς τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που έχει η αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για τις δεκατέσσερις ΚΑΕ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close