Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Στα «χαρακώματα» Ένωση και Premier League, δεν δέχονται μειώσεις οι παίκτες

Στην Ιταλία, την Ισπανία και την Γερμανία μπορεί οι ποδοσφαιριστές να συμφώνησαν σε περικοπές στα συμβόλαια τους, αλλά στην Αγγλία η κατάσταση μυρίζει… μπαρούτι αφού η Ένωση Παικτών και η Premier League όχι μόνο δεν έφτασαν σε απόφαση αλλά δείχνουν έτοιμες για κόντρα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Άγγλων, στην συνάντηση που έγινε την Τετάρτη (1/4) δεν υπήρξε καμία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για το θέμα των περικοπών και καλούνται να βρουν λύση μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Όμως με την κριτική προς τις ομάδες της Premier League να αυξάνεται λόγω ορισμένων περιστατικών όπου έγιναν μειώσεις μισθών απλών υπαλλήλων όπως στην Τότεναμ, η Ένωση των Παικτών δεν δέχεται καμία μείωση αν δεν πάρει στα χέρια της τα οικονομικά στοιχεία των συλλόγων, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει οικονομική ζημιά από τον κορωνοϊό ή απλά θέλουν να γλιτώσουν χρήματα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Παικτών, Γκόρντον Τέιλορ με γράμμα του προς τα μέλη, ζήτησε να μην αποδεχθούν καμία μείωση μισθού, μιας και θεωρεί ότι οι σύλλογοι της Premier League έχουν πληρωθεί ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων τους όπως τηλεοπτικά, εισιτήρια διαρκείας και δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη για να γίνει μείωση αποδοχών.

Η Ένωση σε αυτό το αίτημα της έχει και την στήριξη των μάνατζερ των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι από την πλευρά τους συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην συμφωνήσουν σε μειώσεις, πριν έχουν τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων.

Βέβαια φαντάζει δύσκολο οι σύλλογοι της Premier League να δώσουν τα οικονομικά τους στοιχεία, οπότε οι δύο πλευρές μάλλον οδηγούνται σε κόντρα για τις περικοπές παρά σε συμφωνία.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button