FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Σαράνοφ: «Τώρα θέλω τον ΠΑΟΚ»(vid)

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής πρόκρισης του ΠΑΣ Λαμία επί του Ολυμπιακού, Μπόγιαν Σαράνοφ «αποκαλύπτεται».

Εγινε το «πρόσωπο της ημέρας», καθώς με τις επεμβάσεις του έδωσε μια τεράστια πρόκριση στη Λαμία και έκανε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να μιλάει γι΄αυτόν.

Ο Μπόγιαν Σαράνοφ αναδείχθηκε σε ήρωα των Φθιωτών στον προημιτελικό του «Καραϊσκάκης» με τις επεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά κυρίως με την απόκρουσή του στο πέναλτι του Φορτούνη λίγα λεπτά πριν από το φινάλε. Ο Σέρβος γκολκίπερ είχε ξανακαταθέσει τα «διαπιστευτήριά» του αποκρούοντας προ πενταετίας δύο πέναλτι στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Χάιφα, αλλά αυτή της Πέμπτης, όπως αποκαλύπτει στο metrosport.gr, ήταν η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΔΗΜΑΡΑ

-Μπόγιαν, πίστευες πριν από το παιχνίδι πως θα μπορούσε να έρθει, ειδικά με αυτόν τον τρόπο, η πρόκριση για την ομάδα σου;

«Όταν πιστεύεις στη ζωή, όλα μπορούν να συμβούν. Όταν κάθε μέραπροσπαθείς και προετοιμάζεσαι για τη μάχη, τότε μπαίνεις για να κερδίσεις. Ναι, το πίστεψα. Και το πίστευα όλο και περισσότερο, όσο περνούσε η ώρα. Η ψυχολογία ήταν υπέρ μας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά μέχρι το τέλος και τα καταφέραμε».

– Είναι η καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα σου;

«Είχα κι άλλες πολύ καλές βραδιές. Αν θυμάσαι είχα αποκρούσει δύο πέναλτι με τη Μακάμπι στην Τούμπα. Αλλά αυτό ήταν κάτι άλλο. Νομίζω πως τέτοια παιχνίδια όπως της Πέμπτης έρχονται μία φορά στα δύο χρόνια. Σε αυτά τα παιχνίδια ξέρεις πως έχεις να κερδίσεις πάρα πολλά και ξέρεις πως μια καλή απόδοση μπορεί να σε ανεβάσει πολύ. Όταν παίζεις με μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες, γνωρίζεις εκ των προτέρων ως τερματοφύλακας ότι θα έχεις πολλή δουλειά. Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα. Παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και για μας ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη βραδιά».

Περίμενες ότι θα δοθεί πέναλτι για τον Ολυμπιακό; Γενικά είχες διαβάσει τον τρόπο με τον οποίο εκτελεί ο Φορτούνης;

«Για να είμαι ειλικρινής ναι, περίμενα ότι θα δοθεί πέναλτι. Είχα μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο εκτελεί ο Φορτούνης και μάλιστα σας αποκαλύπτω πως με βοήθησε πολύ και ο κουμπάρος μου, ο Νεμάνια Αρσενίεβιτς, που ήταν συμπαίκτης με τον Φορτούνη στον Αστέρα και είναι κουμπάρος μου. Μου είπε πως δεν εκτελεί με δύναμη, αλλά τεχνικά. Εγώ από τη γλώσσα του σώματος και την κλίση που πήρε το σώμα του κατάλαβα ότι θα το χτυπήσει από τα δεξιά μου. Όπως κι έγινε».

Είδα ότι μετά φίλησες έναν σταυρό…

«Ναι, το κάνω συνέχεια αυτό. Πιστεύω στο Θεό, που μας βοηθάει να ξεκινάμε και να τελειώνουμε σε κάθε παιχνίδι υγιείς. Τον σταυρό τον έχω πάντα μαζί μου και τον βάζω σε μια πετσέτα στο τέρμα».

«Τώρα θέλω τον ΠΑΟΚ»

Για τη συνέχεια, τι θέλεις; Αστέρα;

«Η λογική λέει… να θέλουμε Αστέρα. Όχι βέβαια ότι είναι μικρή ομάδα, απλά θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες. Εγώ όμως προτιμώ τον ΠΑΟΚ. Μου αρέσει η καυτή ατμόσφαιρα και η πίεση».

– Η Λαμία μπορεί να πάρει το Κύπελλο;

«Εχοντας περάσει τον Ολυμπιακό, ναι, γιατί όχι; Εμείς βέβαια πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να προσποαθήσουμε βήμα-βήμα για τον στόχο μας. Tα φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ».

Τι άλλαξε στη Λαμία το τελευταίο διάστημα; Επαιξε τόσο μεγάλο ρόλο η παρουσία του Μάκη Χάβου;

«Σίγουρα. Έδωσε αυτοπεποίθηση. Μας έδειξε τον τρόπο να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Μπαίνουμε στα παιχνίδια με την ψυχολογία ότι δε θα χάσουμε. Πλέον πιστεύω ότι έχουμε ποιότητα στο ρόστερ και ακόμη κι όταν μας λείπουν κάποιοι παίκτες, όπως με τον Ολυμπιακό, δεν έχουμε πρόβλημα».

 

«Καλύτερος ο Πασχαλάκης, μπορεί ΠΑΟΚ ο Μελίσσας»

Ο Μπόγιαν Σαράνοφ μίλησε τόσο για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, όσο και για τον Νίκο Μελίσσα.

«Μου αρέσει πολύ ο Πασχαλάκης, μου αρέσει ο τρόπος του. Κάνει κάποια λάθη, αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι παίζει με καρδιά. Σε κάθε ματς δίνει το 100%. Παίζει με την καρδιά του, είναι γρήγορος. Αν γίνει και πιο ήρεμος στις εξόδους του, νομίζω πως θα είναι έτοιμος να παίξει σε τοπ επίπεδο. Θεωρώ πάντως πως θα ήταν καλύτερο να παίξει Champions League με τον ΠΑΟΚ και μετά να πάρει μεταγραφή, εφόσον υπάρξει πρόταση».

Η γνώμη σου για τον Νίκο Μελίσσα;

«Είναι πολύ καλός, έχει όλα τα χαρακτηριστικά να γίνει ο τερμτοφύλακας του ΠΑΟΚ. Πρέπει να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Προσπαθώ να τον βοηθήσω όσο μπορώ με την εμπειρία μου. Θεωρώ ότι όλα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους».

 

Τα προσωπικά σου σχέδια;

«Συνεχίζω να κάνω μεγάλα σχέδια. Είμαι ακόμη 31, έχω χρόνια μπροστά μου και νιώθω πολύ καλά. Εχω συμβόλαιο για μερικούς μήνες ακόμη με τη Λαμία και μετά θα δούμε. Δεν αποκλείω τίποτα». 

Ξέρω ότι το 2014 είχες πλησιάσει στον ΠΑΟΚ. Τι έγινε τότε;

«Πράγματι, ήμασταν πολύ κοντά. Επρεπε να αποχωρήσει ο Ιτάνζ για να αδειάσει μία θέση. Εγώ περίμενα, είχε συμφωνηθεί, αλλά τελικά δεν τα βρήκαμε στα χρήματα».

Θυμηθείτε τις αποκρούσεις του Σαράνοφ στο ΠΑΟΚ-Μακάμπι Χάιφα 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button