ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Σαν Σήμερα: Μαζί με τη Λαμιάρα στο ΟΑΚΑ και στα ημιτελικά του Κυπέλλου!(pics+vids)

Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο, ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπιζε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Το LamiaSports είχε βρεθεί και σε εκείνον τον εκτός έδρας αγώνα και μέσα από το δικό φωτογραφικό υλικό και βίντεο σας θυμίζει τι είχε γίνει στον αγώνα εκείνο, όπως επίσης και την «απόβαση» των Λαμιωτών στην Αθήνα.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με την ΑΕΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

Η τότε ομάδα του Μάκη Χάβου, είχε κατέβει στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ έχοντας στο τσεπάκι τους, τους αποκλεισμούς κατά του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ μαζί του είχε και περίπου 250 φίλους του, οι οποίοι είχαν κάνει πραγματική «απόβαση» για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους!

Μπορεί, να μην είχε καταφέρει τότε η ομάδα της Λαμίας να κερδίσει εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς γνωρίσει την ήττα με 2-0 σκορ, αλλά τον αγώνα της εξέδρας τον είχε κερδίσει 100%!

Το LamiaSports, είχε ταξιδέψει για ακόμη μία φορά δίπλα στην ομάδα του ΠΑΣ και θα σας θυμίσει τις εικόνες που είχε καταγράψει καθώς και τη ροή του αγώνα!

Δείτε τι είχε καταγράψει η κάμερα του LamiaSports:

Δείτε τώρα και το φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα:

Το LamiaSports βρέθηκε εχθές στο ΟΑΚΑ και σας μεταφέρει όλο το φωτορεπορτάζ:

Το ματς:

Η Λαμία δεν κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου, δέχθηκε δύο από ισάριθμα λάθη της άμυνας και πλέον η Λαμία ψάχνει ένα…”θαύμα” σε δύο εβδομάδες από σήμερα στο ΔΑΚ.

ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στο μεγαλύτερο φετινό της παιχνίδι η Λαμία δεν ήταν να αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο της. Οι φίλαθλοι της ομάδας μας βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ (περίπου 300) δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και στο τέλος του παιχνιδιού καταχειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Μάκης Χάβος άλλαξε το σχηματισμό του σε 4-3-2-1 γεμίζοντας το κέντρο με τρεις επιτελικούς. Ξεκίνησε με τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, τους Βάντερσον, Αντέτζο, Καρυπίδη και Πλιάτσικα στην τετράδα της άμυνας, τους Μπεχαράνο, Δημούτσο και Μπλάζιτς στο κέντρο και τους Τομάς και Καραμάνο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χερόνιμο Μπαράλες..

Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε τους Μπάρκα, Μπακάκη, Οικονόμου, Γκάλο, Κριστισιτς, Σιμόες, Μάνταλο, Χουλτ, Λιβάϊα και Πόνσε.

ΑΝΩΤΕΡΗ Η ΑΕΚ, ΕΙΧΕ ΔΟΚΑΡΙ, ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕ Η ΛΑΜΙΑ

Η γηπεδούχος ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά στο 4′ με τον Γκάλο να επιχειρεί μια σέντρα σουτ η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Πέντε λεπτά αρργότερα ο Γκάλο δοκίμασε ένα δυνατό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει αρκετά άουτ. Πέρασαν περίπου 20 λεπτά στο παιχνίδι για να δούμε την επόμενη καλή στιγμή στο 30′ με τον Πόνσε να σουτάρει και τον Μελίσσα να μπλοκάρει εύκολα. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μπακάκη να βρίσκεται μόνος του (από θέση οφσάιντ) στην περιοχή, αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο. Στο 38′ η ΑΕΚ είχε και δοκάρι με τον Μάνταλο ο οποίος έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ με την Λαμία μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου να ανεβάζει την απόδοσή της χάνοντας δύο καλές στιγμές. Μία με σουτ εντός περιοχής του Δημούτσου το οποίο μπλόκαρε ο Μπάρκας και μία τρία λεπτά πιο μετά με τον Τομάς με κεφαλιά-πάσα να σημαδεύει τον Μπαράλες, ο οποίος δεν πρόλαβε να βρεθεί στη τροχιά της μπάλας.

ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΓΚΟΛ Η ΑΕΚ,

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι με μεγαλύτερο ενθουσιασμό ψάχνοντας το γρήγορο γκολ με τον Μελίσσα στο 47′ να λέει ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι σε κεφαλιά του Λιβάγια με μια εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 61′ ήταν η σειρά του Κρυπίδη να σώσει την εστία του από βέβαιο γκολ με τον Πόνσε να σουτάρει και τον έμπειρο αμυντικό να βάζει σωτήρια το πόδι του διώχνοντας σε κόρνερ. Τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε ένα λεπτό αργότερα με τον Καρυπίδη να χάνει αυτή τη φορά τον Πόνσε ο οποίος πήδηξε μόνος του και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-0. Στο 70′ η ΑΕΚ έφτασε κοντά και στο 2-0 με τον Κρίστισιτς ύστερα από σκαφτή μπαλιά του Μάνταλου να κάνει την κεφαλιά και τον Βάντερσον να διώχνει τη μπάλα με βον πλανέ πάνω στη γραμμή της εστίας του εξουδετερωμένου Μελίσσα. Ο Μάκης Χάβος έριξε στη μάχη τους Πίτι και Μπερτόλιο ζητώντας πιο επιθετικό παιχνίδι από την ομάδα του η οποία είναι η αλήθεια ότι στο 2ο ημίχρονο είχε μείνει πίσω από τη σέντρα, αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-2-3-1. Μετά από 5λεπτη διακοπή λόγω τραυματισμού του Μελίσσα, η Λαμία δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή της στην επανάληψη στο 86′ με τον Επστάιν να βγάζει ωραία κάθετη στον Καραμάνο ο οποίος καθυστέρησε μισό καρέ να ξεκινήσει την κούρσα του με τον Μπάρκα να τον προλαβαίνει. Ο Μελίσσας στο 90′ είπε όχι σε τετ-α-τετ του Μπογιέ κρατώντας το 1-0. Η ΑΕΚ στην αμέσως επόμενη φάση πέτυχε και 2ο γκολ με τον Κρίστισιτς ύστερα από γύρισμα του Κλωναρίδη σε μία φάση που η άμυνα της Λαμίας πιάστηκε κοιμώμενη. Η Λαμία χάνει σπουδαία ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 με τον Αντέτζο αφύλακτο στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ να πλασάρει πάνω στον Μπάρκα ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά με την ΑΕΚ να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης. Η Λαμία θέλει πλέον νίκη με το ίδιο σκορ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση ή μεγαλύτερο ώστε να πάρει απευθείας πρόκριση.

Στο άλλο παιχνίδι των ημιτελικών ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στη Τούμπα με δυο γκολ του Λέο Μάτος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Κριστισιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάϊα, Πόνσε.

Αναπληρωματικοί: Τσιντώτας, Μπούσης, Άλεφ, Αλμπάνης, Γιούσης, Κλωναρίδης, Μπογιέ

ΠΑΣ Λαμία(Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Τομάς, Καραμάνος, Μπαράλες

Αναπληρωματικοί: Κατσικας, Μπερτόλιο, Πίτι, Ασίγκμπα, Επστάιν, Μπουλούλης, Κωστίκα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button