Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι 14 δανεικοί της Ρεάλ Μαδρίτης και το μέλλον τους

Η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και όλοι σχεδόν οι σύλλογοι, αναμένεται να προχωρήσουν σε - γενναία - περικοπή μισθών μετά το... στοπ που έβαλε, μέχρι νεωτέρας, η πανδημία του κορονοϊού σε όλη την αθλητική δραστηριότητα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι ομόλογοί του θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, καθώς σε συνεργασία με τους προέδρους των συλλόγων θα χρειαστεί να κάνουν ένα… ξεσκαρτάρισμα!

Για τον «Ζιζού» το ζήτημα δεν έγκειται μόνο στο υπάρχον ρόστερ της «Βασίλισσας της Ευρώπης», με το οποίο καλείται να φτάσει ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν, όποτε κι αν συμβεί αυτό. Ο 47χρονος Γαλλοαλγερινός προπονητής καλείται να λάβει αποφάσεις και για τους 14 δανεικούς που είναι διασκορπισμένοι σε διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους – κυρίως, πάντως, στην Ισπανία και να αποφασίσει ποιοι θα επιστρέψουν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ποιοι είναι, όμως, οι 14 δανεικοί και τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής;

1.Ασράφ Χακίμι (21, δεξί μπακ-Ντόρτμουντ): Βασικό στέλεχος της BVB από τον Ιούλιο του 2018, είναι να επιστρέψει φέτος στη Ρεάλ. Την τρέχουσα σεζόν «έβγαλε μάτια», με 7 γκολ και 10 ασίστ σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Νωρίτερα, είχε πάρει χρόνο και στη Ρεάλ, προερχόμενος από την ακαδημία της.

2.Μάρτιν Όντεγκααρντ (21,μεσοεπιθετικός-Σοσιεδάδ): Έχει συμβάλει τα μέγιστα στη φετινή πορεία της Σοσιεδάδ που διεκδικεί θέση στην τετράδα και βρίσκεται στον τελικό του Copa del Rey. Σε 28 παιχνίδια πέτυχε 7 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ. Ανήκει στη Ρεάλ από το 2015, αλλά συνεχώς δινόταν δανεικός (αρχικά Χέρενφεν, μετά Φίτεσε και πλέον στους Βάσκους).

3.Ντάνι Θεμπάγιος (23, μέσος-Άρσεναλ): Μετά από μία αξιοπρεπή διετία στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», πήγε το περασμένο καλοκαίρι στους «Κανονιέρηδες» για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Μέχρι στιγμής έπαιξε σε 24 αγώνες, πετυχαίνοντας 1 γκολ και δίνοντας 2 ασίστ, μην μπορώντας να ξεφύγει από τη μετριότητα των Λονδρέζων.

4.Σέρχιο Ρεγκιγιόν (23, αριστερό μπακ-Σεβίλλη): Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Ρεάλ, για πολλούς θεωρήθηκε το κατάλληλο back-up του Μαρσέλο. Μετά από μερικές σκόρπιες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, μετακόμισε στη Σεβίλλη, με την οποία σε 25 εμφανίσεις μετράει 1 γκολ και 4 ασίστ, σε μια σχετικά καλή σεζόν.

5.Άλβαρο Οντριοθόλα (24, δεξί μπακ-Μπάγερν): Πήγε το καλοκαίρι του 2018 στη Ρεάλ από τη Σοσιεδάδ έναντι 30 εκ. ευρώ αλλά και αυτός, όπως και ο Χακίμι, «έπεσαν» πάνω στον Ντάνι Καρβαχάλ. Πήρε μερικές συμμετοχές, αλλά στο ξεκίνημα του 2020 μετακόμισε στην Μπάγερν Μονάχου, με την οποία έκανε 3 συμμετοχές.

6.Τακεφούσα Κούμπο (18, δεξί εξτρέμ-Μαγιόρκα): Το next big thing της Ιαπωνίας, που έχει περάσει και από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, δεν… μύρισε τα αποδυτήρια του «Μπερναμπέου». Δόθηκε δανεικός στη Μαγιόρκα, έχοντας πραγματοποιήσει αξιόλογη σεζόν με τους νησιώτες – 3 γκολ και 3 ασίστ σε 25 εμφανίσεις.

7.Όσκαρ Ροντρίγκεθ (21, μεσοεπιθετικός-Λεγανιές): Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Ρεάλ, δόθηκε δανεικός στη Λεγανιές το καλοκαίρι του 2018. Βασικός και πέρυσι και φέτος, έχει πετύχει 7 γκολ και μοιράσει 2 ασίστ σε 28 συμμετοχές την τρέχουσα περίοδο.

8.Μπόρχα Μαγιοράλ (22, επιθετικός-Λεβάντε): Ακόμη ένας που βγήκε από τα σπλάχνα της «Βασίλισσας». Δόθηκε δανεικός το 2016 στη Βόλφσμπουργκ, επέστρεψε στη Μαδρίτη για να πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής, ωστόσο προτιμήθηκε να ξαναφύγει, αυτή τη φορά με προορισμό τη Λεβάντε. Την τρέχουσα σεζόν σημείωσε 6 γκολ και έδωσε 1 ασίστ σε 25 εμφανίσεις.

9.Αντρέι Λούνιν (21, τερματοφύλακας-Οβιέδο): Ο Ουκρανός πήγε στη Μαδρίτη το 2018, ωστόσο έκτοτε… ψήνεται. Δόθηκε δανεικός στη Λεγανιές, μετά τη Βαγιαδολίδ και από τον Ιανουάριο είναι στην Οβιέδο. Έχει παίξει συνολικά 11 ματς σε LaLiga2 και Copa del Rey, δέχθηκε ισάριθμα γκολ ενώ δυο φορές κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

10.Αλμπέρτο Σόρο (21, δεξί εξτρέμ, Σαραγόσα): Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ αγοράστηκε το καλοκαίρι του 2019 από τη Σαραγόσα, ωστόσο παρέμεινε κάτοικος «Ρομαρέδα». Αρκετά καλή η σεζόν του, με 4 γκολ και 7 ασίστ σε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

11.Χόρχε ντε Φρούτος (23, δεξί εξτρέμ-Ράγιο Βαγιεκάνο): «Ανέβηκε» το περασμένο καλοκαίρι στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ, ωστόσο αρχικά δόθηκε δανεικός στη Βαγιαδολίδ και από τον Ιανουάριο μετακόμισε στη Βαγιεκάνο. Λίγα πράγματα, αφού σε 15 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε μόνο 1 γκολ.

12.Λούκα Ζιντάν (21, τερματοφύλακας-Ρασίνγκ Σανταντέρ): Ο γιος του «Ζιζού» ανήκει στο σύλλογο από το 2014. Πέρασε από όλες τις μικρές ομάδες, έπαιξε και σε δυο ματς με τη «Βασίλισσα», για να δοθεί το καλοκαίρι δανεικός στη Ρασίνγκ. Σε 29 ματς στη LaLiga2, έχει δεχθεί 37 γκολ ενώ σε 6 κράτησε το μηδέν για την εστία του.

13.Χάβι Σάντσεθ (23, κεντρικός αμυντικός-Βαγιαδολίδ): Προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ, με καλές επιδόσεις στην Καστίγια και με σκόρπιες εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα, πήγε το καλοκαίρι δανεικός στη Βαγιαδολίδ ωστόσο «έγραψε» μόλις μια συμμετοχή – κι αυτή στο Κύπελλο.

14.Χεσούς Βαγιέχο (23, κεντρικός αμυντικός-Γρανάδα): Μετά τους δανεισμούς του σε Σαραγόσα και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο Βαγιέχο φάνηκε να βρίσκει το δρόμο για την ενδεκάδα της Ρεάλ τη σεζόν 2017/18. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού έφυγε ξανά από τη Μαδρίτη με προορισμό πρώτα τη Γουλβς και, από τον Γενάρη, τη Γρανάδα. Φέτος, σε Αγγλία και Ισπανία, έκανε συνολικά 13 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Τι λένε οι πιθανότητες; Χακίμι και Οντριοθόλα θα διεκδικήσουν το ρόλο του back-up του 28χρονου Καρβαχάλ, Θεμπάγιος και Όντεγκααρντ έχουν τύχη αν αποχωρήσουν Γκάρεθ Μπέιλ και Χάμες Ροντρίγκες ενώ ο Λούκα Ζιντάν ίσως τεθεί υπό τις οδηγίες του πατέρα του, εφόσον δεν ανανεωθεί ο δανεισμός του Αφόνς Αρεολά από την Παρί Σεν Ζερμέν. Για τους υπόλοιπους, το μέλλον προβλέπεται, για τουλάχιστον μια σεζόν ακόμη, μακριά από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button