Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το CIES… απεφάνθη: Ο Μπαπέ καλύτερος από τον Μέσι το τελευταίο εξάμηνο!

Μία... διαφορετική έρευνα έφερε στο προσκήνιο το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Μελετών (CIES), καταγράφοντας μέσω μίας ειδικής ανάλυσης, τον Κιλιάν Μπαπέ ως τον πιο «πλήρη» ποδοσφαιριστή τους τελευταίους έξι μήνες στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία).

Ο 21χρονος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν κυριαρχεί απόλυτα στην ανάλυση των στοιχείων, έχοντας… ξωπίσω του δύο συμπαίκτες του στην Παρί, τον Μάρκο Βεράτι και τον Πρενσέλ Κιμπεμπέ, τη στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι είναι στην 9η θέση και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη 15η.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας έχουν άλλους δύο ποδοσφαιριστές τους σ’ αυτή την «ιδιαίτερη» λίστα, τον ‘Ανχελ Ντι Μαρία, ο οποίος είναι 6ος και τον Νεϊμάρ Τζούνιορ που ακολουθεί στην 7η θέση, μαζί με τον Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ.

Ακόμη πιο… χαμηλά στην έρευνα με τους πληρέστερους παίκτες του τελευταίου εξαμήνου, βρίσκονται κι άλλοι μεγάλοι άσοι όπως ο Τζέιντον Σάντσο (13ος), ο Μο Σαλάχ (14ος), ο Λουίς Σουάρες (16ος).

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί το «CIES», ξεκινά από τα δεδομένα διαφορετικών παραμέτρων σε έξι περιοχές του παιχνιδιού, όπως η ανάκτηση της κατοχής, η δημιουργία ευκαιριών και τα τελειώματα των φάσεων. Αυτό που υπερισχύει ωστόσο και «κρίνει» τη «βαθμολογία» είναι η επιρροή του κάθε ποδοσφαιριστή στη λειτουργία της ομάδας και στη βελτίωση των επιδόσεών της.

Όλα τα αρχεία μεταφέρονται και αξιολογούνται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, όπου έχουν καθοριστεί μέθοδοι υπολογισμού σε όλα τα διαφορετικά προφίλ παικτών, χωρίς περιορισμούς σε θέσεις ή στυλ παιχνιδιού.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button