ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Συνελήφθη άνδρας στον Βόλο να καταδιώκει τον… κορωνοϊό

Τετάρτη βράδυ στην οδό Κ. Καρτάλη στον Βόλο.

Αυτοκίνητο κινείται με υψηλή ταχύτητα στο οδόστρωμα κάνοντας απότομους ελιγμούς. Την ώρα εκείνη και λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας η κίνηση των οχημάτων είναι σχεδόν μηδενική.

Ωστόσο, προπορεύεται ένα δίκυκλο υπηρεσίας delivery, το οποίο πλησιάζει επικίνδυνα το αυτοκίνητο. Αυτόπτης μάρτυρας καλεί την Αστυνομία και αναφέρει την ξέφρενη κούρσα του ΙΧ, με αποτέλεσμα άμεσα, Α.Τ. Βόλου και Τροχαία να σπεύσουν στο σημείο και να καταδιώξουν το αυτοκίνητο που ακολουθεί τρελή κούρσα και το ακινητοποιούν στο ύψος της οδού Γαλλίας.

Αστυνομικοί ζητούν από τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο. Εκείνος ανοίγει την πόρτα και κατεβαίνει στο οδόστρωμα. Στο κεφάλι του φοράει φακό με φωτάκια τύπου led και αρχίζει να διαμαρτύρεται. Όπως είπε στους αστυνομικούς καταδίωκε τον… κορωνοϊό και εξαιτίας τους, του ξέφυγε. Αστυνομικοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Εκείνος επέμενε ότι με τον φακό που φοράει στο κεφάλι έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τον… κορωνοϊό και πριν τον σταματήσουν τα περιπολικά ήταν ένα βήμα πριν τον πιάσει!

Αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό τα έγγραφά του και του βεβαίωσαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, πριν του επιτρέψουν να μπει στο όχημά του και να επιστρέψει σπίτι του, δίνοντας τέλος στην… καταδίωξη του νέου ιού.

Πρόκειται για έναν 56χρονο που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν διωκτικές αρχές ή ψυχιατρικές υπηρεσίας. Για τον ίδιο, την επομένη της τρελής… καταδίωξης, η σύζυγός του υπέβαλλε σε βάρος του αναφορά στο Α.Τ. Βόλου. Σύμφωνα με την ίδια, ξαφνικά, κι ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει δείγματα γραφής, άρχισε να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα. Όπως ανέφερε, δεν ήταν καλά ψυχολογικά μετά την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για τον 56χρονο που στο μεταξύ εξαφανίστηκε, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Εντοπίστηκε στην Αθήνα όπου είχε πάει να δει την κόρη του και οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική Νίκαιας. Πρόκειται για πρωτοείσακτο ψυχιατρικό περιστατικό που έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις ελεγκτικές αρχές για το τι πρόκειται να επακολουθήσει εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Ο κορωνοϊός υπεύθυνος για… χωρισμό

Δεν είναι το μοναδικό ακραίο περιστατικό με το οποίο έχουν έρθει αντιμέτωποι ελεγκτικοί μηχανισμοί μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και τη λήψη απαγορευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο ελέγχων, βεβαιώθηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε νεαρό Βολιώτη ο οποίος κυκλοφορούσε χωρίς την απαιτούμενη βεβαίωση μετακίνησης, ισχυριζόμενος ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να μεταβεί στο σπίτι της κοπέλας του. Ο νεαρός ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι αν δεν την έβλεπε, όπως του ζήτησε, θα τον χώριζε!

Κυκλοφορεί και καταγγέλλει… τριάδες

Υπάρχει όμως και η περίπτωση δημότη που από τότε που τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας και το μέτρο της μετακίνησης κατά μόνας ή ανά δύο άτομα, κυκλοφορεί, εντοπίζει… τριάδες περιπατητών και καταγγέλλει.

Ο δημότης κάθε φορά που βλέπει πάνω από δύο άτομα να κινούνται μαζί παίρνει τηλέφωνο στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και καταγγέλλει… συνωστισμό. Δίνει ακριβείς περιγραφές των… παρανομούντων τους οποίους ακολουθεί για να δώσει το στίγμα στα όργανα ελέγχου.

Πηγή: taxydromos.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button