Ποδόσφαιρο

«Δεν υπήρξε διαπραγμάτευση για να γίνει Super League»

«Δεν έχει υπάρξει καμία διαπραγμάτευση για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής Super League». Αυτό αναφέρει σε νέες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, με αφορμή τις αποκαλύψεις  του Der Spiegel και των  Footfall Leaks.

Ο Γερμανός παράγοντας μόλις χθες είχε δηλώσει: «Η Μπάγερν είναι μέλος της Bundesliga και όσο προεδρεύω του διοικητικού συμβουλίου της, επίσης στους διαγωνισμούς συλλόγων που διοργανώνει από κοινού η UEFA και η ECA».

Όπως αναφέρεται,  Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Γιουβέντους και Μίλαν το 2016 είχαν αναζητήσει νομική συμβουλή προκειμένου να αξιολογηθούν οι κίνδυνοιαποχώρησης από τα πρωταθλήματα.

Το «σχέδιο συμφωνίας των δεκαέξι», σύμφωνα με το Der Spiegel,περιελαμβάνει ένα δεσμευτικό πλάνο 13 σελίδων για τα 11 σωματεία που αναφέρονται ως «ιδρυτές».

Οι ιδρυτικές ομάδες -οι οποίες δεν θα αντιμετωπίσουν υποβιβασμό για 20 χρόνια -είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Τσέλσι, η Άρσεναλ, το Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ, η Μίλαν και η Μπάγερν.

Οι πέντε «αρχικοί φιλοξενούμενοι», σύμφωνα με το έγγραφο, είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Μαρσέιγ, η Ίντερ και η Ρόμα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button