Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Άλωσε το Metropolitano η Σεβίλλη

Με δύο γκολ στο τέλος η Σεβίλλη έκανε την ανατροπή επικρατώντας 2-1 της Ατλέτικο και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση. Η πρώτη φάση ανήκε στους Ανδαλουσιανούς με τον Βάσκες, στο 3′, να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα δίπλα στο δοκάρι. Έξι λεπτά μετά ο Σαράμπια είχε επίσης ένα πολύ καλό σουτ. Στο 13′ η Ατλέτικο σκόραρε με κεφαλιά του Κόστα όμως το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ που όμως δεν έγινε ποτέ. Έξι λεπτά μετά  έπιασε εκ νέου κεφαλιά με τον Ρίκο να διώχνει δύσκολα. Μεγάλη ευκαιρία στο 27′ για τη Σεβίλλη με τον Κορέα να βγαίνει τετ α τετ με τον Μογιά αλλά να μην μπορεί να τον πλασάρει. Στο 39′ ο Ντιέγκο Κόστα απέφυγε τον Μερκάδο αλλά πλάσαρε πάνω στον Ρίκο. Δύο λεπτά μετά ο Εσκουδέρο με σουτ από 30 μέτρα ανάγκασε τον Μογιά να απογειωθεί και να διώξει. Μέτριο το δεύτερο μέρος. Ο Λενγκλέ λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ στο 66′ στέλντοντας την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του. Επτά λεπτά μετά ο Ντιέγκο Κόστα με σουτ νίκησε τον Ρίκο και έκανε το 1-0. Στο 78′ ο Καράσκο δεν κατάφερε να περάσει τον γκολκίπερ της Σεβίλλης και στη συνέχεια ο Κορέα σούταρε από πλάγια θέση χωρίς να βρει στόχο. Δύο λεπτά μετά ο Νάβας σέντραρε, η μπάλα κόντραρε με τον Μογιά να αιφνιδιάζεται και να μην μπορεί να σταματήσει την πορεία της προς την εστία για να γίνει το 1-1. Η ψυχρολουσία για την Ατλέτικο συνεχίστηκε καθώς στο 88′ ο Κορέα έφυγε στην κόντρα και με εξαιρετικό πλασέ έδωσε προβάδισμα στη Σεβιλλη.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ: Μογιά, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Λούκας, Σαούλ, Γκάμπι, Κόκε (82’Τόρες), Βιτόλο (46’Κορέα), Ντιέγκο Κόστα, Γκριζμάν (68’Καρασκό).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Κορσιά (90’Γκάις), Μερκάδο, Λενγλέ, Εσκουδέρο, Σαράμπια, Ενζονζί, Μπανέγα, Κορέα, Βάσκες (76’Νάβας), Μουριέλ (84’Μπεν Γεντέρ).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΛΑΒΕΣ: 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Μεστάγια

Αν και κακή η Βαλένθια επικράτησε με 2-1 της Αλαβές και απέκτησε ισχνό προβάδισμα. Μόλις στο 2ο λεπτό οι Βάσκοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Σομπρίνο και στο 6′ δοκάρι με τον Πέρεθ. Η Βαλένθια απείλησε στο 16′ με σουτ του Γκουέδες. Στο 31′ ο Πέρεθ έκανε το σουτ με τον Τζάουμε να βγάζει με εντυπωσιακή επέμβαση. Τελικά το γκολ ήρθε στο 66′ και το πέτυχε η Αλαβές με τρομερό σουτ του Σομπρίνο. Επτά λεπτά μετά όμως ο Γκουέδες νίκησε τον Σιβέρα με σουτ και ισοφάρισε. Στο 77′ ο Ντιέγκουεθ είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Με παίκτη παραπάνω η Βαλένθια πίεσε και στο 82′ έγραψε το 2-1 με σουτ του Ροντρίγκο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Τζάουμε, Μοντόγια, Γκάμπριελ Παουλίστα, Γκαράι, Γκαγιά, Αντρέας Περέιρα (57’Ροντρίγκο), Παρέχο, Κοντόγκμπια, Γκουέδες, Τζάτζα, Βιέτο (71’Μίνα).

ΝΤ. ΑΛΑΒΕΣ; Σιβέρα, Μαρτίν, Αλέξις, Μαριπάν, Ντιέγκουθ, Ντάνι Τόρες, Πίνα, Ερνάν Πέρεθ (77’Ιμπάι), Γουακάσο, Σομπρίνο, Γκουιντέτι (62’Μουνίρ).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button