ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Πέτσας: Πάντα στο τραπέζι το ευρωομόλογο

Τόνισε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι των διαβουλεύσεων είναι εκείνο που αφορά την ύπαρξη μηχανισμού που θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να δανείζονται σχετικά φτηνά «αυτό είναι ένα κοινό ευρωομόλογο».

«Όλοι θέλουμε να βρεθεί μια κοινή λύση», τόνισε σχολιάζοντας την συνεδρίαση του Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Εξήγησε πως ενδεικτικό του μεγέθους της προσπάθειας που γίνεται, είναι το ότι οι υπουργοί της ευρωζώνης, συνεδρίαζαν όλο το βράδυ, διέκοψαν τη συνεδρίαση, ξεκίνησαν πάλι και τελικά θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Betατζής

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα υπάρχει συμφωνία στα τρία βασικά ζητήματα που συζητούνται για την χρηματοδότηση της στήριξης της απασχόλησης, της χρηματοδότησης των 200 δις. Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και της χρηματοδότησης περίπου στο 2% του ΑΠΕ για κάθε κράτος μέλος από τον ESM.

«Μένει το τέταρτο που είναι και το πιο δύσκολο να υπάρξει ένας μηχανισμός που να μπορούμε όλα τα κράτη μέλη να δανειζόμαστε σχετικά φτηνά αυτό είναι ένα κοινό ευρωομόλογο», τόνισε ο κ. Πέτσας υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει το ευρωομόλογο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι υπουργοί Οικονομικών διαβουλεύονται αν θα συμπεριληφθεί στο κοινό τους ανακοινωθέν και σε κάθε περίπτωση το θέμα του ευρωομολόγου παραμένει πάντα στο τραπέζι «γιατί το έχουν θέσει πολλοί ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close