Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αυγενάκης: «Ίσως μεταφερθούν του χρόνου οι εκλογές στις ομοσπονδίες»

«Μένει να αποφασίσουμε ως Πολιτεία, αν θα πάμε σε εκλογές κανονικά μιας και η θητεία έχει ολοκληρωθεί ή αν θα περάσουμε διάταξη να παρατείνουμε τη θητεία».

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μη διεξαχθούν κανονικά τώρα οι εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες αλλά σε έναν χρόνο άφησε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας.

Όπως αναφέρει οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έτσι μετά την μετάθεση τους ίσως να συμβεί το ίδιο και με τις εκλογές.

«Κανονικά σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ξεκινούσαν οι εκλογές σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, και στις 48. Ωστόσο, ως γνωστόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες παρατάθηκαν κατά έναν χρόνο, οπότε μένει να αποφασίσουμε ως Πολιτεία, αν θα πάμε σε εκλογές κανονικά μιας και η θητεία έχει ολοκληρωθεί ή αν θα περάσουμε διάταξη να παρατείνουμε τη θητεία κατ’ εξαίρεση κατά έναν χρόνο και να γίνουν οι εκλογές μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει, αλλά όχι τώρα. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί όλη αυτή η σωστή και προσεκτική διαχείριση που γίνεται απ’ όλους, δεν χρειάζεται τώρα να δημιουργήσουμε προβλήματα. Θέλουμε πάνω απ’ όλα ενότητα και σύμπνοια», αναφέρει ο υφυπουργός ο οποίος τόνισε για το θέμα της επανέναρξης των πρωταθλημάτων…

«Σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, η εικόνα είναι απολύτως ξεκάθαρη. Επιθυμούν να υπάρξει παύση του πρωταθλήματος, αναμένεται φυσικά η επίσημη θέση της ΕΟΚ και η σύμφωνη γνώμη των επαγγελματιών παικτών. Κάτι αντίστοιχο σαν να φαίνεται να διαμορφώνεται και στο βόλεϊ, ενώ στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Εκεί όπως μέχρι στιγμής δείχνουν, η UEFA και η FIFA, κυρίως η UEFA ενδιαφέρεται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές, πράγμα που εμείς αν τελικά υπάρχει η επιθυμία από Λίγκα κι ΕΠΟ, δεν είμαστε αρνητικοί. Αλλά σε κάθε μας απόφαση βεβαίως θα λάβουμε υπόψιν τη θέση της UEFA, της Λίγκας, της ΕΠΟ, της FL, του ΠΣΑΠ, αλλά πάνω απ’ όλα των επιστημόνων. Για μας προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή. Το έχει τονίσει επανειλημμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο ομολογουμένως χρωστάμε πολλά», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Back to top button