ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι 6 γκολκίπερ πριν τον Επασί που σημείωσαν αυτογκόλ την τελευταία δεκαετία (vid, pics)

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας έγινε μόλις ο 7ος πορτιέρε που σημείωσε αυτογκόλ στη μεγάλη κατηγορία τα τελευταία 10 χρόνια, από τη σεζόν 2010/11 και ύστερα. Ο Τσόβιτς τη σεζόν 2017/18 είχε σταθεί δις άτυχος!

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας έγινε μόλις ο 7ος πορτιέρε που σημείωσε αυτογκόλ στη μεγάλη κατηγορία τα τελευταία 10 χρόνια, από τη σεζόν 2010/11 και ύστερα. Ο Τσόβιτς τη σεζόν 2017/18 είχε σταθεί δις άτυχος!

Με ένα… σπάνιο τρόπο ισοφάρισε χθες (10/3) η ΑΕΛ στη Λαμία, σε έναν αγώνα που όμως τελικά ηττήθηκε με 2-1. Πιο συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Νικολά Γιακιμόφσκι έστειλε, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, τη μπάλα πρώτα στο δεύτερο δοκάρι των γηπεδούχων και αφού χτύπησε στο κεφάλι του Ντεβί Επασί αμέσως μετά κατέληξε στα δίχτυα του και για αυτό το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ του 28χρονου γκολκίπερ.

Μάλιστα ήταν μόλις το 8ο αυτογκόλ τερματοφύλακα την τελευταία δεκαετία στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας και ας θυμηθούμε τους προηγούμενους άτυχους πορτιέρε που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση.

Δείτε το γκολ εδώ

*Ο αμέσως προηγούμενος ήταν ο Χρήστος Μανδάς τον Νοέμβριο του 2019. Στο ματς με την ΑΕΚ όπου ο Ατρόμητος έχασε με 3-2, ο 19χρονος γκολκίπερ του δεύτερου είχε άθελά του στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του όταν χτύπησε στην πλάτη του μετά από σουτ του Ολιβέιρα που αποκρούστηκε από το αριστερό του κάθετο δοκάρι.
*Τη σεζόν 2017/18 ο Ιβαν Τσόβιτς του Απόλλωνα Σμύρνης είχε δις πρωταγωνιστήσει σε ανάλογες φάσεις. Η πρώτη ήταν περίπου «καρμπόν» με του Μανδά, όταν στο 1-1 με τον Πανιώνιο οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν μετά από σουτ του Μασούρα που χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και ύστερα στην πλάτη του Κροάτη γκολκίπερ.
*Η δεύτερη ήταν περίπου ένα μήνα μετά, όταν στο 2-0 που έχασε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην Κέρκυρα (Φλεβάρης 2018) οι Φαίακες άνοιξαν το σκορ στο 40′, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Επστάιν η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά στην πλάτη του Τσόβιτς και κατέληξε στα δίχτυα.
*Εκείνη τη χρονιά αυτογκόλ είχε σημειώσει και ο Νίκος Γιαννακόπουλος, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο τότε γκολκίπερ της Κέρκυρας έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου οι Φαίακες έχασαν με 3-1. Στο 12′ μετά από κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου απέκρουσε στην αρχή, αλλά ο αντίπαλος μεσοεπιθετικός πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε. Η μπάλα αν και δεν είχε δύναμη πήγε κάτω από τα πόδια του και όπως κούνησε το αριστερό, την έστειλε με…τακουνάκι στο βάθος της εστίας του.
*Για να βρούμε το επόμενο αυτογκόλ κάποιου πορτιέρε πρέπει να φτάσουμε τη σεζόν 2012/13. Κατά χρονική σειρά προς τα πίσω τον Μάρτιο του 2013, και στη νίκη (2-1) του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά στα Χανιά, όπου οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά σε 1-1 με το αυτογκόλ του Σαρλ Ιτάνζ. Ο οποίος στο 24′ είδε την μπάλα να χτυπά μετά από σουτ του Τετέ πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του, μετά στην πλάτη του και ύστερα στα δίχτυα του.
*Λίγο πριν, τον Νοέμβριο του 2012,  στο ματς της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 χάρις στο αυτογκόλ του Δημήτρη Κυριακίδη, που υπερασπίζονταν τότε την εστία των Βοιωτών. Ο Καζούμπα είχε στο 73′ πατήσει στην περιοχή του, σούταρε στην κλειστή του γωνία, αρχικά απέκρουσε το δοκάρι, αλλά η μπάλα βρήκε πάνω του και κατέληξε στο βάθος της εστίας του.
*Το πρώτο αυτογκόλ γκολκίπερ της δεκαετίας στη μεγάλη κατηγορία σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στη Νέα Σμύρνη και στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ (2-1). Οπου μάλιστα και τα 3 τέρματα ήταν αυτογκόλ!  Το πρώτο (30′) χρεώθηκε στον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων Στέφανο Γουναρίδη και είναι από τα πλέον σπάνια που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα. Σε εκτέλεση κόρνερ ο Μίρνες Σίσιτς έδιωξε στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πήρε ύψος και ανάποδα φάλτσα, ο πορτιέρε τον Κρητικών δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της, προσπάθησε να την μπλοκάρει όμως του έφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα του!
πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button