ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τεννές vs ΠΑΟΚ: Από τη νίκη του Αθηναϊκού… στην «τεσσάρα» του Άρη (βίντεο)

Δυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια κόντρα στον ΠΑΟΚ ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, Μπάμπης Τεννές. Παρόλο αυτά τον έχει κερδίσει... και μάλιστα με «βαρύ» σκορ.

Δυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια κόντρα στον ΠΑΟΚ ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, Μπάμπης Τεννές. Παρόλο αυτά τον έχει κερδίσει… και μάλιστα με «βαρύ» σκορ.

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία την Κυριακή 29/11 θα υποδεχθεί στο «Αθανάσιος Διάκος» τον ΠΑΟΚ, τον οποίο δεν έχει κερδίσει ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος.

Την προϊστορία των δύο ομάδων, την διαβάσατε μέσω του LamiaSports, όμως σήμερα θα φρεσκάρουμε τη μνήμη σας με τα αποτελέσματα του Μπάμπη Τεννέ κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά».

  • Ο Τεννές έχει αντιμετωπίσει συνολικά σε 25 ματς τον ΠΑΟΚ.
  • Από τα παιχνίδια κόντρα στους «ασπρόμαυρους» ο Τεννές μετράει 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 16 ήττες.
  • Συνολικά οι ομάδες του 67χρονου προπονητή έχουν πάρει 17 πόντους από αγώνες με τον ΠΑΟΚ.
  • Όσο αφορά τα γκολ 19 τέρματα έχουν πετύχει οι ομάδες του Τεννέ ενώ έχουν δεχθεί 42.
  • Από το 1995 έως και σήμερα ο Τεννές έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με 12 διαφορετικές ομάδες.
  • Η πρώτη αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το μακρινό (πλέον) 1995, όταν ο Τεννές καθόταν στον πάγκο του Αθηναϊκού. Σε εκίνο το ματς η ομάδα του Έλληνα προπονητή, είχε ηττηθεί εκτός έδρας από τον ΠΑΟΚ με 2-0 σκορ. Τα δύο γκολ των γηπεδούχων τα είχε πετύχει ο Ολλανδός Φράνς Φαν Ρόι με το ένα από τα δύο μάλιστα να είναι ένα εξαιρετικό τέρμα.

  • Η πρώτη νίκη του Τεννέ επί του ΠΑΟΚ ήρθε το 1996 με τον Αθηναϊκό να κερδίζει για την 19η αγωνιστική της Α΄Εθνικής με 2-1 τον «Δικέφαλο».  Αλβέρτης και Κακλαμάνος οι σκόρερς των γηπεδούχων, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε βρει δίχτυα ο Τσαλουχίδης.

  • Το πρώτο διπλό που πανηγύρισε ο προπονητής της Λαμίας κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν το 1999 όταν βρισκόταν στον πάγκο του Πανηλειακού και είχε κερδίσει με 0-1 την ομάδα της Θεσσαλονίκης για την 6η αγωνιστική της Α΄Εθνικής. Το μοναδικό γκολ του αγώνα είχε πετύχει ο Τάκης Γκώνιας με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

  • Η πρώτη μεγάλη νίκη του Τεννέ επί του ΠΑΟΚ ήρθε σε ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ήταν η 4η αγωνιστική της Α΄Εθνικής και ο Άρης υποδέχθηκε τον συμπολίτη του, τον οποίο και κέρδισε με 4-0 σκορ. Τα γκολ είχαν πετύχει οι Θωμάς Κυπαρίσσης, Γιώργος Κουτσής, Γιώργος Κολτσίδας και ο Άγγελος Χαριστέας.

Αξίζει να αναφέρουμε τις δύο ενδεκάδες των ομάδων:

Άρης (Μπάμπης Τεννές): Κατεργιαννάκης, Μπα, Κολτσίδας, Ν. Παπαδόπουλος, Λουμπούτης, Μάρκος, Κουτσής, Κυζερίδης, Ναγκόλ, Κυπαρίσσης, Αγαθοκλέους

ΠΑΟΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Ουντέζε, Κατσαμπής, Τετράντζε, Βενετίδης, Μπράτιτς, Καμπς, Καφές, Μπορμπόκης, Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής

  • Η τελευταία νίκη του Τεννέ κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν το 2008 όταν ο Λεβαδειακός είχε αντιμετωπίσει την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στο γήπεδο της Λιβαδειάς και τον είχε κερδίσει με 2-0 σκορ. Τα γκολ είχαν πετύχει οι Λεονάρντο και ο Πάρης Ανδράλας.

Αναλυτικά η προϊστορία του Τεννέ κόντρα στον ΠΑΟΚ:

Διαβάστε επίσης

Back to top button