Άλλα αθλήματα

Αγκαλιά με την ολυμπιακή πρόκριση ο Πετρούνιας: Επικυρώθηκε η νίκη του στο Μπακού

Σε προνομιούχο θέση για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνας είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά την επικύρωση της νίκης του στο Μπακού.Σε προνομιούχο θέση για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνας είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά την επικύρωση της νίκης του στο Μπακού.

Αγκαλιά με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς επικυρώθηκε η νίξη του στο παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού, που δεν ολοκληρώθηκε καθώς ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού.

Έπειτα από σχετικό αίτημα της Ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας, η FIG επικύρωσε τα αποτελέσματα των προκριματικών που έγιναν στις 13 Μαρτίου.

Με τη νίκη του στον προκριματικό των κρίκων με 15.100 βαθμούς, ο Πετρούνιας εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη και εκτός απροόπτου θα τσεκάρει το ολυμπιακό εισιτήριο.

Και αυτό διότι κάθε χώρα δικαιούται ένα μόνο εισιτήριο μέσω των παγκόσμιων Κυπέλλων. Για την Κίνα ο Χάο Γουένγκ στον πλάγιο ίππο προηγείται με 45.932β. έναντι του αντιπάλου του Πετρούνια, Γιάγκ Λιού, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 45.499β.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η επίσημη σελίδα της Ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας, για να χάσει ο Έλληνας πρωταθλητής -ανεξαρτήτως της επίδοσης και του πλασαρίσματός του στο τελευταίο παγκόσμιο Κύπελλο- θα πρέπει να γίνει κάτι απίθανο:

– Είτε να φτάσει ο Γιανγκ Λιου σε υψηλότερο μέσο όρο βαθμών στους κρίκους, επικρατώντας στην Ντόχα με τουλάχιστον 15,566 β., επίδοση που είναι εξωπραγματική για οποιονδήποτε αθλητή βάσει του Κώδικα Βαθμολογίας που ισχύει από το 2017

– Είτε να χάσει ο Χάο Γουένγκ την πρωτιά στην συνολική κατάταξη του πλάγιου ίππου από κάποιον ανταγωνιστή, πράγμα που θα μπορούσε να πετύχει μόνο ο Ιάπωνας Κόχεϊ Καμεγιάμα εφόσον συμμετείχε και κέρδιζε στον τελευταίο αγώνα με βαθμολογία 15,300 β. και άνω. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αθλητής έλειψε από το Μπακού και δεν είναι καν δεδομένο ότι θα δηλώσει παρών στην Ντόχα, όποτε κι αν γίνει ο αγώνας εκεί.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button