Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κυριάκος: «Να γίνουν τα πλέι οφ και να κριθούν όλα μέσα στο γήπεδο»

Τη στάση που διατηρεί ο Ολυμπιακός στο θέμα της διακοπής του πρωταθλήματος σχολίασε ο Κυριάκος Κυριάκος, τονίζοντας τη θέληση του ΠΑΟΚ να ολοκληρωθούν κανονικά τα πλέι οφ.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε στην εφημερίδα Live Sport:

Για το σκεπτικό για την επόμενη χρονιά:

«Ο κ. Σαββίδης θέλει να κερδίσουμε χρόνο και να μην είναι χαμένο διάστημα αυτό που ζούμε. Να γίνουν ο σχεδιασμός, η ανάλυση δεδομένων και η μελέτη για ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης και αναδιαμόρφωσης του ΠΑΟΚ, γι’αυτό και θα καταθέσουμε όλοι τις προτάσεις μας. Από την πρώτη χρόνια ο κ. Σαββίδης ήρθε πληρώνοντας τα χρέη, τους παίκτες, βελτίωσε το αθλητικό κέντρο και έγιναν κάποια μερεμέτια στην Τούμπα. Στη δεύτερη περίοδο, από το 2015-16, χτυπήσαμε το πρωτάθλημα και έγιναν πιο συνειδητά οι επιλογές ενδυνάμωσης της ομάδας μας και στην τρίτη περίοδο γίνεται συνήθεια ο τίτλος, πρέπει να συνεχιστεί η διεκδίκηση τίτλων με ορθολογικό τρόπο για να μην έχουμε προβλήματα με το FFP».

Για το αν θα μειωθεί το μπάτζετ:

«Είναι ευλογία για τον ΠΑΟΚ ότι υπάρχει ένας επενδυτής όπως ο κ. Σαββίδης και δεν θα υπάρχουν περικοπές συμβολαίων, όπως θα γίνει σε άλλες ομάδες, δεν θα μπει ψαλίδι στα συμβόλαια για το κόψιμο εξόδων. Δεν έχουμε την εποχή ούτε του 2005 ούτε του 2010. Θα φροντίσουμε να σχεδιάσουμε μια ομάδα που δεν θα χαμηλώσει τον πήχη και στόχοι μας θα είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο κάθε χρόνο. Στόχος μας θα είναι να αυξήσουμε τα έσοδα και όχι να μειώσουμε τα έξοδα».

Για το αν είναι ευχαριστημένοι από το PAOK TV:

«Πέτυχε απόλυτα το PAOK TV. Απέδειξε ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα εάν υπάρξει πρόβλημα με τα τηλεοπτικά. Εάν πιάσει τον παλμό μια ομάδα, δεν θα έχει ανάγκη κανένα ιδιοκτήτη καναλιού. Στον οικονομικό τομέα το PAOK TV θα φέρει τα έσοδα που επιδιώκαμε, εάν γίνουν τα πλέι οφ. Εάν δεν γίνουν, θα είμαστε πιο κάτω από τον στόχο, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο στόχος τίθεται βάσει πλήρους αγωνιστικής δράσης».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θέλει επισήμως να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα:

«Πρέπει να εξαντληθούν όλα τα δεδομένα για να παίξουμε ποδόσφαιρο, να γίνουν τα πλέι οφ και να κριθούν όλα μέσα στο γήπεδο. Εάν δούμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε, λόγω κορονοϊού, πρέπει να καθίσουμε να συζητήσουμε τι σημαίνει η διακοπή πρωταθλήματος σε συμβόλαια, χορηγούς, χαμένα έσοδα κλπ. Η ομάδα εργασίας στη Λίγκα πρέπει να εισηγηθεί ανάλογα, αλλά η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη, να ξέρουμε όρους και προϋποθέσεις. Εάν κάτι βρεθεί απέναντι στα συμφέροντα της ομάδας μας, θα βρεθούμε κι εμείς απέναντι. Θα δούμε και πώς θα δηλωθούν οι ομάδες στην Ευρώπη, τι σημαίνει η διακοπή, ποιες ομάδες θα δηλωθούν και με ποια σειρά. Ο Ολυμπιακός έχει τον καημό του. Τρία χρόνια έχουν στο μυαλό τους την απονομή τίτλου και έχει την πίκρα του ότι δεν θα μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής. Εμείς, πάντως δεν θέσαμε θέμα ποιος θα είναι πρωταθλητής, αλλά εάν υπάρχει πρώτος, υπάρχει και τελευταίος, που πρέπει να υποβιβαστεί. Θα το συζητήσουμε όλα όταν έρθει η ώρα. Από τον ΠΑΟΚ, πάντως, θέλουμε να παίξουμε τα πλέι οφ».

Για το αν υπάρχει απόφαση για ανανέωση του συμβολαίου του Μάτος:

«Ο Μάτος είναι μέλος της σπονδυλικής στήλης της ομάδας μας, σάρκα από τη σάρκα του ΠΑΟΚ, της πρωταθλήτριας ομάδας, που πήρε και το νταμπλ. Είναι βέβαιο ότι θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του, γιατί πιστεύουμε ότι έχει να προσφέρει πολλά ακόμη, είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Δεν περιμένουμε να συμπληρώσει 30 παιχνίδια για να του ανανεώσουμε το συμβόλαιο».

Για τις φήμες επιστροφής του Ζήση Βρύζα:

«Δεν υπήρχε ποτέ θέμα επιστροφής Βρύζα στη θέση του αθλητικού διευθυντή. Ξέρω ότι ο Ζήσης έχει φτιάξει ένα γραφείο μάνατζερ και τα πάει πολύ καλά, αλλά θέμα επιστροφής στον ΠΑΟΚ, δεν υπήρξε».

Διαβάστε επίσης

Back to top button