ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Επίδομα 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ για 155.000 μακροχρόνια ανέργους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Τις ευχαριστίες του στους Έλληνες πολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο κράτος και για την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις και μόνο όταν θα στηρίζεται από τις επιστημονικές οδηγίες. Παράλληλα ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ για 155.000 μακροχρόνια ανέργους.

«Με την υπεύθυνη στάση σας δαμάσατε το πρώτο κύμα του κορωνοϊού. Κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το ΕΣΥ. Σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δείξαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο πόλεμος όμως δεν κερδήθηκε ακόμα. Η παραμικρή επανάπαυση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό αποτέλεσμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Ένα νέο ΕΣΥ χτίζεται ήδη. Θα προσθέσουμε εκατοντάδες κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σε λίγες εβδομάδες γίνονται όσα δεν γίνονται εδώ και μήνες. Η πανδημία υποχωρεί αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει και αυτό πρέπει να μας βρει έτοιμους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στους γιατρούς, τα σώματα ασφαλείας, τους εργαζόμενους σε σουπερ μάρκετ και την τροφοδοσία και όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. «Θα δεν θα είναι πια αόρατοι όπως ήταν ίσως για κάποιους. Πολλοί έπρεπε να βάλουν την μάσκα για να λάμψει από πίσω το πραγματικό τους πρόσωπο, το πρόσωπο της προκοπής. Το μεγαλύτερο κέρδος μας από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση έχει όνομα και λέγεται εμπιστοσύνη. Μέσα σε 50 ημέρες διαλύθηκαν μύθοι δεκαετιών. Το κράτος πρέπει πρωτίστως να κριθεί από την αποτελεσματικότητα του. Γίνεται μία ομπρέλα προστασίας για όλους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός πρέπει να συνεχίσουν όλοι να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών και τα μέτρα περιορισμού και το Πάσχα. «Η Μεγάλη Εβδομάδα να γίνει η υπεροχή της ζωής απέναντι στο θάνατο. Ας μείνουμε στο σπίτι για να ανταμώσουμε πάλι υγιείς και δυνατοί όταν περάσει η τρικυμία. Μία κλωστή χωρίζει την νίκη από την καταστροφή. Αν δεν τηρήσουμε τις συμβουλές των ειδικών μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι στο χέρι μας να φέρουμε πιο κοντά μας το μέλλον που επιθυμούμε και να κάνουμε το αύριο ακόμα πιο φωτεινό και αισιόδοξο», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Back to top button