Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η άμυνα… αντί του Νεϊμάρ οδηγεί την Βραζιλία προς στην κατάκτηση της κορυφής του κόσμου

Η Βραζιλία έφθασε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως το φαβορί, με την προσδοκία ότι ο Νεϊμάρ θα καταφέρει να την οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου.

Ωστόσο, μετά από τα τρία παιχνίδια του ομίλου, ήταν η δύναμη της άμυνας των «Canarinha», εκείνο που τράβηξε την προσοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Βραζιλία είναι η δεύτερη ομάδα που ανέκτησε περισσότερες μπάλες σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, 145, πίσω από το Ιράν.

Επιπλέον, ο Αλισον ήταν ο τερματοφύλακας που απασχολήθηκε λιγότερο, μιας και έπρεπε να κάνει μόνο δυο δύσκολες αποκρούσεις και τελείωσε την φάση  των ομίλων, έχοντας δεχθεί ένα γκολ.

Ένας αριθμός που είναι εντυπωσιακός σε σύγκριση με τον αντίπαλο τερματοφύλακα στη φάση των «16», Οτσόα, του Μεξικού, που έπρεπε να φανεί αποφασιστικός 17 φορές.

Η άμυνα της Βραζιλίας αποτέλεσε μια ανησυχία για τον Τίτε από την αρχή του έργου του με την εθνική ομάδα. Δεδομένου ότι ο προπονητής ανέλαβε την ομάδα πριν από δύο χρόνια, η Βραζιλία δέχτηκε έξι γκολ σε 24 παιχνίδια. Η Ελβετία ήταν η μόνη που κατάφερε να πανηγυρίσει γκολ στα τελευταία οχτώ παιχνίδια της Βραζιλίας, με αντιπάλους του επιπέδου της Κροατίας, της Αγγλίας, της Ρωσίας και της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button