Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι ανακοινώσεις της ΟΥΕΦΑ και της ΕΠΟ μετά την τηλεδιάσκεψη

Η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε τις 55 Ομοσπονδίες μέλη της για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εγχώριων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ειδικά της πρώτη κατηγορίας, αλλά και του Κυπέλλου.

Η ενημέρωση της ΟΥΕΦΑ:

«Η UEFA συνάντησε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης τις 55 Ομοσπονδίες μέλη της. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε ενημέρωση των επιλογών που εξετάζουν οι επιτροπές εργασίες της UEFΑ που συστάθηκαν στα μέσα Μαρτίου.

Παρουσιάστηκαν αρκετές ημερολογιακές επιλογές σε σχέση με τις διοργανώσεις, τόσο των Εθνικών Ομάδων όσο και των Συλλόγων.

Συζητήθηκε επίσης η χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών από το πρόγραμμα Χατ Τρικ της UEFA. Οι χρηματοδοτήσεις θα συνεχιστούν κανονικά, όπως είχαν προγραμματιστεί.

Έγινε από πλευράς UEFA ισχυρή σύσταση προς τις Ομοσπονδίες για να ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις τους Α΄ Κατηγορίας καθώς και τις διοργανώσεις Κυπέλλου.

Κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις θα εξεταστούν, όταν ξεκαθαρίσει για το τι θα ισχύει για τη συμμετοχή των ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA, στην περίπτωση διοργανώσεων που θα διακοπούν.

Οποιεσδήποτε τελικές αποφάσεις ληφθούν για τα πιο πάνω θέματα, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη μετά τη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA».

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Η UEFA είχε σήμερα επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τις 55 Εθνικές Ομοσπονδίες-μέλη της, τις οποίες ενημέρωσε σχετικά με τις επιλογές που εξετάζονται από τις δύο ομάδες εργασίας που συστάθηκαν στα μέσα Μαρτίου.

Παρουσιάστηκε ένα πλήθος επιλογών σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα, τόσο όσον αφορά τους αγώνες σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όσο και τους αγώνες σε επίπεδο διασυλλογικών διοργανώσεων.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της χρηματοδότησης των Εθνικών Ομοσπονδιών μέσω του προγράμματος  UEFA HatTrick, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την υλοποίηση των καταβολών προς τις ομοσπονδίες-μέλη όπως αυτές είχαν προγραμματιστεί.

Έγινε έντονη σύσταση για την ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων της Α’ κατηγορίας, καθώς και των διοργανώσεων του Κυπέλλου, ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιο πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί, θα εξεταστούν ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν εκπονηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τυχόν αποφάσεις όσον αφορά τα παραπάνω, θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA την προσεχή Πέμπτη».

πηγή: gentikoule.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button