ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Καλοκαίρι 2020: Οι αποστάσεις στην παραλία και το υποχρεωτικό τεστ στους τουρίστες (vid)

Εντελώς διαφορετικό αναμένεται το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Υποχρεωτικά τεστ για τους τουρίστες και αποστάσεις στην παραλία.

Αλλάζουν αυτά που γνωρίζαμε φέτος το καλοκαίρι… Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN τόσο στη Φαίη Μαυραγάνη στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι συμβαίνει» αλλά και στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας, φέτος το καλοκαίρι θα κάνουμε μπάνια με απόσταση και θα πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό.

Οι σκέψεις για την τουριστική περίοδο, είναι να ξεκινήσει αρχές Ιουλίου και ο τουρισμός δεν θα είναι μαζικός, θα υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί για χώρες με επιδημία σε εξέλιξη.

Το υποχρεωτικό τεστ στους τουρίστες

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, όσοι τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα θα υποβάλλονται σε τεστ στη χώρα προέλευσης ή και στον τόπο προορισμού, με γρήγορα τεστ, τα οποία θα εισάγονται σε μεγάλες ποσότητες.

Τα τεστ αυτά θα είναι γρήγορα και αξιόπιστα. Θα τα παρέχει είτε η πολιτεία ή θα τα έχουν και οι ξενοδόχοι.

Για την εστίαση ο καθηγητής είπε ότι τα τραπέζια και οι παρέες θα πρέπει να αραιώσουν, ενώ ο καλός αερισμός και τα τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους θα είναι μέσα στους κανόνες που θα πρέπει να είναι σε εφαρμογή.

Οι χώροι μαζικής διασκέδασης θα είναι από τους τελευταίους που θα ανοίξουν.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button