Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μπαντής: «Είναι λάθος ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν δουλέψει δύο μήνες»

Τη θέση των ποδοσφαιριστών σχετικά με το διάστημα που έχει διακοπεί η αγωνιστική δράση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, που αναφέρθηκε και στην τηλεδιάσκεψη με τους Τσιόδρα, Αυγενάκη.

Την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές επί δύο μήνες κάθονται και δεν δουλεύουν απέρριψε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση με τα συμβόλαια και το τι θα συμβεί με τους μήνες που δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία αγωνιστική αναμέτρηση.

Παράλληλα, τόνισε ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους Τσιόδρα, Αυγενάκη, αυτό που ζητήθηκε από πλευράς ποδοσφαιριστών είναι να τους επιτραπεί η ατομική προπόνηση, ώστε να είναι έτοιμοι για όταν δοθεί το «ΟΚ» για τα ομαδικά προγράμματα.

Τέλος, τόνισε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μιας πρώτης έρευνας που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος, περίπου το 70% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη Super League 2 αμείβονται με τον βασικό μισθό, με το ποσοστό να αυξάνεται στη Football League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαντής στον Κυριάκο Θωμαΐδη και στην «Έφεση της Τρίτης»:

Για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε με τους Τσιόδρα και Αυγενάκη: «Εμείς αυτό που ζητήσαμε ήταν το ομαδικό μας άθλημα, να μετατραπεί για το προσεχές διάστημα σε ατομικό. Δηλαδή να κάνουμε ατομικές προπονήσεις είτε με μπάλα είτε χωρίς μπάλα. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι τις επόμενες μέρες θα το κοιτάξουμε. Ημερομηνίες δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή. Αναμένουμε μία απάντηση από την επιστημονική επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Αθλητισμού, ώστε να δούμε αν τελικά θα έχουμε το “Ok” ώστε να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις για τη φυσική κατάσταση του ποδοσφαιριστή και την ατομική του προπόνηση η οποία σίγουρα θα βοηθήσει πάρα πολύ όταν με το καλό έχουμε ομαδικές προπονήσεις. Να σκεφτείτε πως πάντα τα καλοκαίρια όταν κάνουμε διακοπές, πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία έχουμε ειδικό πρόγραμμα από τους γυμναστές των ομάδων και κάνουμε ατομικές προπονήσεις στις διακοπές μας».

Για την τωρινή κατάσταση: «Δεν είναι εύκολο όλο αυτό και το κατανοούμε όλοι σίγουρα. Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν χρειαζόμαστε τρεις-τέσσερις εβδομάδες προπονήσεις για να ξεκινήσουν επίσημα οι αγώνες. Αυτό που έχω ζήσει εγώ, είναι να έχουμε τελειώσει υποχρεώσεις με τον Αστέρα Τρίπολης αρχές Ιουνίου, να επιστρέφουμε έπειτα από 20 μέρες για λίγες μέρες προετοιμασίας, γιατί είχαμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις».

Για τα συμβόλαια: «Υπάρχει κατανόηση από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, από την άλλη όμως λένε ότι δεν δούλεψαν στους δύο μήνες. Διαφωνώ σε αυτό γιατί οι περισσότερες ομάδες έχουν δώσει πρόγραμμα και μάλιστα κάνουν μέσω Skype ή άλλων προγραμμάτων, προπονήσεις στους ποδοσφαιριστές για τη φυσική κατάσταση. Δεν θα σταθώ μόνο σε αυτό. Αν αποφασιστεί να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα ο ποδοσφαιριστής έχει κλείσει ένα 12μηνο στην ουσία χωρίς να έχει πάρει άδεια πλην εξαιρέσεων».

Για το αν είναι υπέρ της ομαδικής εξεύρεσης λύσης για τα συμβόλαια: «Αυτή είναι μία ερώτηση η οποία υπάρχει και ναι και όχι. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε καλώς είτε κακώς, υπάρχουν δύο κατηγορίες ομάδων. Αλλιώς θα διαπραγματευτεί με μία ομάδα από την οποία έχει να πληρωθεί 6 και 7 μήνες, αλλιώς με μία ομάδα που είναι τυπική. Με μια έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη, υπολογίζουμε ότι περίπου το 70% των ποδοσφαιριστών στη Super League 2 πληρώνονται με το βασικό μισθό. Το ποσοστό μεγαλώνει σε χαμηλότερες κατηγορίες».

Διαβάστε επίσης

Back to top button